Kínai OLED kijelzők kerülhetnek az iPhone-okba

Az egyik legnagyobb kínai kijelzőgyártó is beszállhat az okostelefonok kiszolgálásába, ha minden az Apple tervei szerint alakul.

Kínai OLED kijelzők kerülhetnek az iPhone-okba

Az Apple tavaly mutatta be az első olyan okostelefonját, aminek a megjelenítője már OLED technológiás alapokra épült. A cupertinói alakulat az iPhone X esetében kizárólag a Samsungra tudott támaszkodni a komponens beszerzésekor, idén viszont ez megváltozik majd, és az új generációs mobilokhoz már az LG is szállítani fog OLED panelt. Sőt mi több, a legfrissebb információk már arról szólnak, hogy Kínában is készülnek majd OLED technológiás kijelzők az iPhone-ok számára, igaz, ezek csak később fognak befutni.

A pletykák szerint az Apple bízik abban, hogy a BOE Technology Group is képes lesz az elvárásoknak megfelelő minőségű OLED megjelenítőket szállítani az iPhone-ok számára a jövőben. A vállalatnak azért kiemelkedően fontos, hogy minél több lábon tudjon állni, mert ezáltal jobb alkupozícióba kerül a Samsungnál, aki egy ideig még elsőszámú beszállítója lehet az iPhone-okba kerülő OLED paneleknek. (És állítólag az sem utolsó szempont, hogy ennek a lépésnek köszönhetően az Apple jobb színben tűnhet fel a kínai vezetés szemében, ugyanis a BOE mögött állami érdekeltségek is állnak.) Az Apple rengeteg pénz fektetett az LG Display OLED fejlesztéseibe, de egyelőre a kisebbik dél-koreai partner nem tud megfelelő mennyiséget gyártani. A legutóbbi hírek szerint a nagyobbik iPhone X-et tudja majd kis részben, néhány milliós tételben kiszolgálni az LG. A BOE még nem áll készen arra, hogy az Apple szigorú előírásainak megfelelő egységeket készítsen nagy mennyiségben, ám állítólag mindent megtesznek azért, hogy ez megváltozzon.

Galéria megnyitása

A The Wall Street Journal jelentése szerint jó esély van arra, hogy a BOE ott találja magát az iPhone kijelzők beszállítói között, azonban erre még nem mostanában fog sor kerülni. Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a lap azt mondja, hogy legkorábban 2020-ban jelenhetnek majd meg a kínai fejlesztésű és gyártású OLED technológiás megjelenítők az iPhone-okban. Amíg a BOE Technology nem áll készen, addig jelen állás szerint az Apple kénytelen a meglévő partnereire, a Samsungra és az LG-re támaszkodni ezen a téren. A cupertinóiak valószínűleg annak is örülnének már, ha az LG Display esetében felpörögne az okostelefonokba szánt OLED komponensek gyártása, de azt jelenleg nagyon nehéz megmondani, hogy erre mekkora esély van. A dél-koreai cég tavaly még minőségi gondokkal is nagyon komolyan küzdött, ami remélhetőleg az idei évben már megváltozik, de az semmi esetre sem jó előjel, hogy a cég a G7 ThinQ esetében nem vállalta be az OLED használatát az LG V30 fiaskója után.

A BOE egyébként nem alaptalanul lett hírbe hozva az Apple-lel. A kínai vállalat jelenleg is ott van a cupertinói alakulat beszállítói között, csak éppenséggel nem az OLED technológiás kijelzőkkel. A cég nagyobb méretű LCD panelekkel 2015 óta látja el a partnerét, melyeket az Apple az iPadekben és a különböző MacBook modellekben hasznosít. Minden bizonnyal elégedett az Apple a BOE munkájával, és ennek eredményeként szállhat majd be a későbbiekben a kínai fél az iPhone-ok ellátói láncába is. Érdekes egyébként, hogy a Huawei számára, a Mate RS okostelefonba már most is a BOE szállít OLED kijelzőt, és a vállalat több mint 14 milliárd dollárt fektetett az elmúlt időszakban az AMOLED előállításának a felpörgetésére.

Kíváncsian várjuk, hogy az Apple ezúttal jobb lóra fog-e tenni, mint az LG Display esetében. Ha a BOE sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor a vállalat valószínűleg még sokáig lesz kénytelen túlnyomórészt a Samsung által előállított OLED paneleket alkalmazni az iPhone-okban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward