Kétszámjegyű áremelkedést jelentett be a Microsoft számos termékénél

Elsődlegesen az Office 365 és a Microsoft 365 szolgáltatások azok, amiknél már most lehet tudni, hogy meddig kúszik majd az ár.

Kétszámjegyű áremelkedést jelentett be a Microsoft számos termékénél

A Microsoft kiemelte, hogy nem minden felhasználói kört fog érinteni az áremelés, és arra utalt több alkalommal is, hogy már eléggé érett ez a lépés. Külön kiemelte a redmondi alakulat, hogy az elmúlt évtized első áremeléséről beszélünk, ezzel utalva arra, hogy nem kell azért attól tartani, hogy ez rutinná válna, egyszerűen most szükségszerűvé vált.

Jó előre felkészíti a partnereit arra, hogy magasabb összeget kell majd fizetniük a szolgáltatásokért. Már most bejelentette a döntést, de valójában a díjakat csak 2022 márciusában fogja fentebb tornászni a vállalat. A cég leszögezte, hogy az oktatásban használatos szolgáltatásainál maradnak a korábban megszokott árak, sőt mi több, igazából a hétköznapi felhasználókat sem érinti ez a változás.

Galéria megnyitása

A Microsoft a kereskedelmi és a vállalati partnerek számára biztosított szolgáltatásainál fogja fentebb tornászni a havi díjakat. A Microsoft 365 Business Basic előfizetőknek 5 helyett 6 dollárt kell majd leszurkolnia, ami ugyan kicsi tétel, de 20%-os emelkedést jelent, és a Microsoft 365 Business Premium pedig csak 10%-kal fog többe kerülni, miután 20 helyett 22 dollárt kell majd érte leszurkolni havonta. A Microsoft 365 E3 32 dollárba kerül pillanatnyilag, de jövő márciustól ennek már 36 dollár lesz az ára, szóval itt 12,5 százalékkal emelik meg a partnereik költségét a redmondiak.

Az Office 365 E5 arányaiban szerényebb mértékben, 8,5 százalékkal drágul majd, pedig ez a cég legdrágább SaaS szolgáltatása azok között, amiknek változtat az árazásán. Ezért a megszokott 35 dollár helyett 38 dollárt kell majd kiadni havi rendszerességgel. Office 365 E3 20 dolláros árát a Microsoft 23 dollárra tornászta fel, és arányaiban pedig az Office 365 E1 drágult legtöbbet (25%), miután a 8 dolláros havidíját 10 dollárra pumpálta fel a cég.

Galéria megnyitása

Az Office 365 2011-ben indult el, és azóta a vállalat nagyon sokat dolgozott azon, hogy ezzel hatékonyabbá tudja tenni a munkavégzést. A Microsoft annak idején 40 országban indította el a szoftverszolgáltatását, ami akkor még újszerű megközelítésnek számított, ma viszont már teljesen hétköznapi része a cégek üzemeltetésének. És mostanra globálisan rengeteg régióban lehet ezt alkalmazni irodai munkára különböző méretekben.

Galéria megnyitása

Az áremelés hírét Jared Spataro, a Microsoft 365 részlegnek a vezetője jelentette be. A vállalat szekere egyébként nagyon jól fut, és a jövőben az áremelés is segíteni fog neki a profit még fentebb tornászásában. A SaaS szolgáltatáscsomagokat már több mint 300 millióan használják nemzetközi szinten. Szóval a havidíjaknak az emelésével a cég szép plusz bevételre tud majd szert tenni.

Rekord éves bevétele és nyeresége volt egyébként a Microsoftnak, és ezt jelentős mértékben köszönhette az olyan felhős szolgáltatásoknak, mint az Office 365. A vállalat a legutóbbi pénzügyi évét 168,1 milliárd dolláros bruttó eredménnyel zárta, és a nettó nyeresége 61,2 milliárd dollár lett, ami éves összevetésben 38%-os emelkedést jelent.

Galéria megnyitása

A Microsoft az utóbbi időben egészen döbbenetes növekedési ütemet írt le. Egy év alatt a másfélszeresére tudta növelni a becsült piaci értékét, és a legutóbbi adatok szerint már közel 2,3 billió dolláros értéket képvisel, és csak egy hajszállal marad el az Apple mögött. De nem lenne meglepő a trendeket tekintve, ha belátható időn belül lekörözné legnagyobb riválisát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap