Jelentős mértékben szervezheti ki mobilgyártását a Samsung Kínába

Minden ötödik készüléket kínai ODM vállalatok készíthetnek a jövőben.

Jelentős mértékben szervezheti ki mobilgyártását a Samsung Kínába

A Samsung nagyon sokáig szinte az összes mobiltelefont magának gyártotta, hiszen óriási kapacitással rendelkezik erre a célra. Viszont a jelek szerint a vállalat fokozatosan könnyítene a saját gyártósorain, és lehetőséget adna távol-keleti ODM-eknek (Original Design Manufacturer), méghozzá nem is szerény mértékben.

A Reuters friss iparági információkra alapozva arról számolt be, hogy 2020-ban egészen érdekes változások jönnek a Samsungnál a Galaxy termékek előállítását tekintve. A dél-koreai gyártó nagyjából 300 millió okostelefon elkészítését tűzte ki célul 2020-ban. De nem ez az érdekes a Reuters beszámolójában, hanem az, hogy meglehetősen sok eszközt nem a Samsung gyárthat majd.

Galéria megnyitása

Állítólag a vállalat nagyon erősen felpörgetné a kínai ODM vállalatok szerepvállalását, elsősorban a Wingtech Technology juthatna komoly pozícióba. A Reutershez eljutott dokumentumok alapján a dél-koreai alakulat az okostelefonjai egyötödét készíttetné kínai partnerekre támaszkodva. A Samsung számításai alapján 60 millió Galaxy érkezhetne a Wingtech-től, esetleg más ODM-től, ez pedig elképesztően nagy mennyiség.

A Samsung az elmúlt több mint egy évben már legalább kettő okostelefonjának, a Galaxy A6s-nek, valamint a Galaxy A10s-nek a gyártását is ODM vállalatra bízta, és az egyik esetben már itt is a Wingtech volt a szerencsés partner. Minden bizonnyal elégedett volt az elkészült mobilok minőségével a Samsung vezetése, és ennek köszönhetően szeretné kiterjeszteni a partnerkapcsolatot az eddiginél sokkal több készülékre az ODM-ekkel.

Galéria megnyitása
Samsung Galaxy A10s

A Wingtech egyébként nagy rutinnal rendelkezik attól függetlenül, hogy nem különösebben ismert a neve. A Huawei, a Xiaomi, az Oppo és más gyártók számára is készít okostelefonokat, szóval nem meglepő, hogy a Samsungnak sem okozott csalódást, és így fontos szerephez juthat.

Azt nem lehet tudni, hogy milyen okostelefonoknak az előállítását bízza majd ODM-re a Samsung. Arra lehet számítani, hogy elsősorban az olcsóbb termékek, az alsó ársáv „lakói” és a megfizethetőbb középkategóriás konstrukciók születhetnek majd Kínában. A Galaxy A és a Galaxy M termékcsaládokban felbukkanó eszközök gyártását szervezheti ki elsősorban a cég, és minden bizonnyal sok lesz ezek között olyan, melyek csak ázsiai piacokon, elsősorban Kínában fognak kereskedelmi forgalomba kerülni.

Az ügy pikantériája, hogy a Samsung egyébként az utóbbi időben jelentős gyártáskapacitást számolt fel éppen Kínában a kedvezőtlen gazdasági változásokra reflektálva. Lényegében okostelefont már nem is készít az országban. De ahogy azt már korábban is sejteni lehetett, a kínai gyártásra szüksége lesz a Samsungnak, csak az eddigiektől eltérő módon gondoskodik majd erről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap