Huawei Matebook X Pro 2021 – Elegáns ultrabook, ütőképes hardverrel, majdnem tökéletes kivitelben

A prémiumkategóriában próbálkozó újdonság elég ígéretes tulajdonságokkal rendelkezik, ám mivel az ördög a részletekben rejlik, megnéztük egy picit közelebbről is, tényleg annyira jó-e, mint ahogy az elsőre látszik

Huawei Matebook X Pro 2021 – Elegáns ultrabook, ütőképes hardverrel, majdnem tökéletes kivitelben

85 %
{{ average }} %
  • A Huawei MateBook X Pro 2021 az Intel legmodernebb mobil processzorát foghatja munkára, a legmodernebb iGPU-val karöltve, elegáns csomagolásban, vonzó tulajdonságokkal. Az ár azonban nem tűnik kevésnek...
Szerzői értékelés
Szerző
85
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Előszó

A Huawei egy modern hardverrel felszerelt, kifejezetten vékony és könnyű kivitelben érkező notebookot bocsátott rendelkezésünkre az elmúlt időszakban, ez az újdonság pedig nem más, mint a MateBook X Pro 2021, ami immár Tiger Lake alapokon érkezik, méghozzá egy igen jó teljesítményt ígérő processzorral, a Core i7-1165G7-es modellel. Utóbbi természetesen az Iris Xe Graphics legjobban felszerelt kiadását, a 96 EU-val ellátott példányt kapta meg, ami már sokkal jobb grafikai teljesítményt nyújt, mint az előző generációs megoldások – tesztünkből majd kiderül, mire lesz ez elég.

Galéria megnyitásaA további paraméterek is csábítóak, ugyanis 13,9 hüvelykes képátlójú LTPS kijelzőt rejt a ház, ami még 10-pontos érintő támogatással is rendelkezik, ám ennek felbontása 3000 x 2000 pixel, azaz 3:2-es képaránnyal van dolgunk – ezt natív felbontáson játékok alatt nem igazán fogja kihajtani az iGPU, de Full HD-re még lehet esély.

A MateBook X Pro 2021 összességében kellemes felszereltséggel rendelkezik, hiszen 1 TB-os SSD, 16 GB-nyi gyors LPDDR4X fedélzeti memória, valamint 802.11ax WiFi és Bluetooth 5.1 támogatást kínáló WiFi kártya is jelen van a fedélzeten.

Hangszórókból négyet, mikrofonból kettőt kapunk, de a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasóról sem kell lemondani. Az akkumulátor hosszú üzemidővel kecsegtet, a billentyűzet háttérvilágítást is kínál – összességében erős a felhozatal.

Hogy ez megér-e 750 000 magyar forintot, amennyibe cikkünk írásakor kerül a notebook? A tesztből rövidesen kiderül.

A doboz és a tartozékok

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Huawei MateBook X Pro 2021 egy kartondobozban érkezett, amelybe egy fehér, meglehetősen elegáns dizájnnal rendelkező dobozt rejtettek. Ebben elegáns tálalásban találtuk meg a notebookot, a hozzá tartozó dokumentációt, az USB-C tápadaptert a tápkábellel, valamint egy USB-C portos dokkolót is mellékeltek a masinához, így egy USB-C porttal, valamint egy D-Sub és egy HDMI videó kimenettel gazdagodott a repertoár.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Ezek a portok jók lehetnek, ha USB-C port nélküli monitorokkal használnánk a noteszgépet, míg az extra USB-C port jóvoltából az USB-C csatlakozási lehetőségekből sem veszítünk. A figyelmes kis extra sokak arcára csalhat mosolyt, hiszen ez a dokkoló rendkívül jól jön a meglehetősen kevés porttal ellátott noteszgéphez.

A külső

A galaktikus szürke és smaragdzöld színben készülő Huawei MateBook X Pro 2021 nálunk a smaragdzöld verzióban vendégeskedett. A külcsínre nem lehet panasz, a dizájn igényes és elegáns, és igazából az összeszerelési minőségben sem találtunk kifogásolnivalót, de ezen az árszinten azért ez a minimum. Az érintőkijelzőt tartalmazó fedlapon egy nagy Huawei logó látható, míg az oldalsó részeken két USB-C (Thunderbolt), egy USB-A és egy 3,5 milliméteres TRRS rendszerű headset csatlakozó foglal helyet.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A háttérvilágítással ellátott billentyűzet alá egy zöld felületű érintőpad került, míg a bekapcsológombba egy ujjlenyomat-olvasót integráltak. A Matebook X Pro 2021 összességében vékonyabb és könnyebb, mint a korábban tesztelt MateBook, mégis jóval erősebb hardvert tartalmaz, ami a tesztek alkalmával is brillíroz. A kijelző rendkívül vékony keretet kapott, ami hozzájárult a 91%-os kijelző/ház arány eléréséhez, ám a zsanér nyílhatna nagyobbra is, sokszor kényelmesebb lenne síkba nyitni a notebookot az érintőkijelző használatához.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az érintőpad felőli szélen a két mikrofon furatát csodálhatjuk meg, a kijelző felett azonban nem látunk webkamerát, az ugyanis szokás szerint ismét a billentyűzetben rejtőzik, méghozzá egy funkcióbillentyű alatt, így csak akkor lát, ha kifejezetten engedélyezzük. A négy hangszóró a billentyűzet két szélén található és mindannyian lefelé néznek.

A belső

Az új notebook egy Core i7-1165G7-es processzort kapott, ami 28 W-os TDP kerettel gazdálkodik, négy maggal és nyolc szállal rendelkezik, magórajele pedig 2,8 GHz, de terheléstől függően akár 4,2 GHz-es maximális boost órajel elérésére is van mód. A Tiger Lake-U sorozatú processzor tokozása egy Intel Iris Xe Graphics típusú iGPU-t is rejt, ami már az Xe-LP architektúra köré épül, azaz jelentős teljesítménynövekedést tud felmutatni az előző generációs termékekhez képest. A processzorhoz ezúttal 16 GB-nyi LPDDR4X-4266 MHz-es fedélzeti memória társul, természetesen alaplapra integrált kivitelben, így későbbi memóriabővítésre nincs igazán mód, kivéve a DIY módszereket.

Galéria megnyitása

Az SSD szerepét egy Samsung PM983a típusú SSD-re osztották, amelyről később részletesebben is említést teszünk. Gigabites Ethernet port sajnos nincs, viszont kapunk egy szélsebes WiFi vezérlőt, ami 802.11ax szabványú, de visszamenőlegesen a többi WiFi szabványt is támogatja, és akár 2400 Mbps-os kombinált adatátviteli sávszélesség elérésére is képes. Ehhez még egy Bluetooth 5.1-es vezérlő is társul.

A hűtést egy kétventilátoros, hőkamrákkal dolgozó megoldásra bízták, ennek környékén helyezkedik el az M.2-2280-as formátumú PCIe NVMe SSD is, amelynek cseréjére elméletben van mód. Memória-bővítésben sajnos nem gondolkodhatunk, de az ultrabook szegmensben ez nem egy nagy meglepetés, hiszen évek óta tart a trend. A WiFi modul ezúttal beforrasztva foglal helyet a rendszerben, a hűtőtömb alatt.

Kijelző

Egy LTPS alapú, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panellel van dolgunk, ami 13,9 hüvelykes képátlójával 91%-os kijelző/ház arány elérését tette lehetővé, hála a rendkívül vékony káváknak, amelyek miatt a Huawei szerint szinte keret nélküli kijelzőről van szó. A 3000:2000 pixeles natív felbontású kijelző 3:2-es képaránnyal bír, színhűségére pedig jellemző, hogy az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni, ami átlagfelhasználás alkalmával bőségesen elég is. A 60 Hz-es kijelző gyárilag 450 nit maximális fényerősséget és 1500:1 tipikus kontrasztarányt kínál, extraként azonban tízujjas érintő támogatással is rendelkezik. Utóbbi több esetben is jól jöhet, hiszen bővíti az interakciók lehetőségét, működésével sincs semmi baj: pontos, gyors és megbízhatóan érzékeli az ujjakat.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A kijelzőt alávetettük néhány mérésnek, amelyekből számos érdekesség derült ki. A műszer ebben az esetben 99%-os sRGB színtér-lefedettséget igazolt vissza, amire nem lehet panasz, homogenitása azonban már nem volt kellően egyenletes, ahogy az a fenti, sárga ábrán is látszik. A háttérvilágítás homogenitása viszont jól vizsgázott, ugyanis a legnagyobb eltérés 10% alatt maradt. A maximális fényerősség egyébként 400 nit volt a mérések alapján ennél az adott modellnél.

A méréseket követően egy kalibrációt is elvégeztünk, ez az alábbi eredménnyel zárult:

Galéria megnyitása
Balra a gyári állapot, jobbra a kalibrált állapot látható

A művelet segített csökkenteni a maximális Delta E értéket, de túl nagy előrelépést igazából nem hozott. Általános felhasználásra ez persze tökéletesen elég, úgysem videóvágásra és fotók szerkesztésére készült a Huawei MateBook X Pro 2021, ám ha ilyen célra is használnánk, akkor egy színhű képet biztosító külső monitorral még mindig jól megoldható a feladat.

Teljesítménytesztek

A szokásos tesztcsokor következik, amely számos alkalmazást tartalmaz, de extraként ezúttal a korábbi MateBook D14 eredményeket is feltüntettük, hogy látszódjon, mekkora előrelépést hoz az erősebb és modernebb processzor. Első körben nézzük a processzor teljesítményét vizsgáló teszteket, amelyek magukért beszélnek – egyértelmű erőfölény mutatkozik a Tiger Lake-U sorozatú processzor térfelén, de ez aligha meglepő, gyakorlatilag maximálisan elvárható.

Galéria megnyitása

A MateBook X Pro 2021 összességében jól vizsgázott a processzortesztek alkalmával, de még hátravan egy tesztcsokor, amelynek alkalmazásai az Iris Xe Graphics osztályú, 96 EU-val ellátott iGPU-t fogják alaposan megizzasztani. Ebben az esetben csak 1080p-s felbontást vetettünk be, a 3000 x 2000 pixeles natív felbontás alatt ugyanis bevérzett volna a szeme az új iGPU-nak – és ez a notebook igazából nem is játékra van, mivel klasszikus ultrabookról van szó. Az alábbi eredmények csak a teszt színesítését segítik. Íme:

Galéria megnyitása

Alapjában véve elégedettek voltunk a látottakkal, néhány játék alatt még kikapcsolódáshoz is elegendő teljesítményt fedezhettünk fel, de azért csodára nem képes az Iris Xe Graphics sem: a GPU intenzívebb címekbe bizony beletört a bicskája.

Adattároló teszt

A MateBook X Pro 2021 alapjában véve 512 GB-os vagy 1 TB-os SSD-vel érhető el, nálunk az 1 TB-os modellel szerelt kiadás járt, ahogy az előszóban elhelyezett táblázatból is kiderült. Ez egy Samsung PM981a osztályú SSD, ami 96 cellaréteggel ellátott 3D TLC NAND Flash memórialapkák köré épül, csatolófelület terén pedig a régi jól bevált PCI Express 3.0 x4-es megoldást használja. Ilyen SSD-t már a korábban tesztelt Huawei MateBook D14 fedélzetén is láthattunk, teljesítményére nem igazán volt panasz.

Galéria megnyitása

Ahogy az a fenti mérés alapján látható, az 1 TB-os modell sem lassú, vagyis általános felhasználás esetén biztosan nem bizonyul majd gyenge keresztmetszetnek.

Akkumulátoros tapasztalatok

Az 56 wattórás lítium-ion akkumulátor a gyártó állítása szerint akár tízórás üzemidő elérésére is lehetőséget biztosít egyetlen teljes töltés hatására, amennyiben helyben tárolt videót játszunk le, egyéb felhasználási módokban azonban ennél kevesebb üzemidőre lehet számítani. Hogy mikor mennyire? Néhány teszt segítségével ezt is megmutatjuk, előbb azonban essen szó a töltési időről. A teljesen lemerült akkumulátort a mellékelt USB-C tápadapteren keresztül pontosan két óra alatt sikerült 100%-os töltöttségre hozni, ami általános időnek mondható.

Galéria megnyitása

A teletankolt elektron-tartályt ezután meríteni kezdtük, elsőként az F1 2021 című játék tesztjét kezdtük végtelenített módban futtatni, ehhez pedig 1920 x 1080 pixeles natív felbontást, Ultra-Low képminőség-beállítást és maximális kijelző-fényerősséget állítottunk be. A WiFi aktív volt, a hangszórók nagyjából 40%-os hangerőn dolgoztak és a billentyűzet háttérvilágítást is engedélyeztük, igaz, ez sok vizet nem zavart, mert néhány másodperc tétlenség után úgyis magától kikapcsol. Ebben az üzemmódban összesen 123 perces üzemidő jött össze, ami abszolút nem rossz – alacsonyabb CPU és iGPU terhelés mellett a 3-5 órás üzemidő lehet a mérvadó, munkafolyamattól és a különböző beállításoktól függően.

A játékteszt után azt is megnéztük, milyen üzemidő mutatkozik videólejátszás közben. Ehhez H.264-es 1080p-s filmet választottunk, a háttérben pedig két darab Google Chrome fülön frissült az iPon.hu weboldal, vagyis a WiFi is aktív volt. A kijelző fényerőssége ezúttal is maximálisra volt állítva, a billentyűzet-háttérvilágítást pedig kikapcsoltuk. Ilyen körülmények között 604 perces üzemidőt értünk el, ami megfelel a gyártói állításnak, sőt, egy kicsit túl is teljesíti azt, hiszen a háttérben a Chrome ténykedése is elfogyasztott némi elektronmennyiséget, azaz puszta videó-lejátszással 10 óránál hosszabb üzemidőre is lehet kilátás.

Zajszint, melegedés

A MateBook X Pro 2021 üresjáratban és gyenge terhelés alkalmával szinte hangtalan, ami mindenképpen a pozitívumok köré sorolható. Szerencsére közepes terhelésnél sem vészes a zaj, inkább csak a szélzaj dominál, a motorhang nem jelentős, szinte észre sem vehető. Maximális terhelés alkalmával azért már rázendít a zenekar, ekkor erősödik a szélzaj és szerephez jut egy kis motorzaj is, de általánosságban a halkabb dizájnok közé sorolható a Huawei noteszgépének hűtése.

Galéria megnyitása

Melegedés terén már egy fokkal érdekesebb a kép, ugyanis a hőkamrás hűtés a jelek szerint nincs teljesen a helyzet magaslatán: viszonylag hamar megindul a throttling, vagyis a túlmelegedés miatt történő processzor-órajel visszavétel, ugyanis maximális CPU terhelés alkalmával villámgyorsan felugrik a hőfok a 90 Celsius fokos tartományba, majd onnan szépen lassan visszaesik 60 Celsius fok környékére, ám ekkor már csak 1999 MHz-es órajel áll rendelkezésre, azaz a teljesítmény eléggé visszafogott. A Prime95 és FurMark kombinálásával szerephez jut az iGPU is, így a melegedés fokozódik, ami azt eredményezi, hogy teljes terhelésnél a processzor már csak 1100 MHz-en ketyeg, míg az iGPU órajele 650 MHz-re áll be. Ezek alapján úgy tűnik, elbírna egy hatékonyabb hűtést is a notebook, igaz, mivel átlagfelhasználásra szánt ultrabookról van szó, a maximális teljesítmény úgysem feltétlenül szempont – inkább a vékony és könnyű kivitel felé mozdultak el a tervezők –, így aki maximális teljesítményre vágyik és komolyabb terhelésnek vetné alá ultrabookját, nézzen meg egyéb notebookokat is – esetleg a picivel vastagabb modellek között is érdemes szétnézni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A fentebb említett üzemmódokban megmértük a ház különböző területeinek hőmérsékletét is, amely alapján látható, hogy zavaró forró pontok sem a billentyűzet felőli oldalon, sem a hátoldalon nem alakultak ki, azaz a notebookot ölben használva is vállalható a hőtermelés mértéke. A csuklótámasz végig kellemesen langyos volt, de ez nem is meglepő, hiszen abban a régióban az akkumulátor található, a meleget termelő komponenseket a billentyűzet alatti részen találjuk.

Billentyűzet, érintőpad, audió rendszer, WiFi

A Huawei MateBook X Pro 2021 egy háttérvilágítással ellátott billentyűzetet kapott, amelynél a billentyűk a vékony kivitelnek köszönhetően viszonylag rövid utat tesznek meg a teljesen lenyomott állapotig. Ehhez igazából hozzá lehet szokni, elsőre azonban furcsának hat az élmény, fél órányi gépelés után azonban már nincs benne furcsaság. A háttérvilágítás kellően erős, mégsem zavaró, a billentyűzetbe integrált kamera pedig  még mindig egy jópofa fogásnak tűnik, igaz, sokan nem szeretik ezt a pozicionálást, hiszen előnytelen képet mutat a felhasználóról. Meg lehet szokni, de alternatív módon egy külső webkamerával is helyettesíthetjük, az legalább nem csak 1 megapixeles 720p-s felbontást kínál. Ebben az árkategóriában egy nagyobb felbontású webkamerát is el tudtunk volna képzelni.

Az érintőpad rendkívül csúszós, ami igazából nem baj, mert könnyen lehet vele egerészni és a gesztusvezérlés is kiválóan működik. A kattintó funkció szokatlanul csendes és steril, így nem mindig lehet érezni, hogy tényleg sikerült-e kattintani, vagy sem, de idővel ehhez is hozzá lehet szokni, ki lehet ismerni a dizájn sajátosságait, így ezt követően kényelmesen használható az érintőpad.

Galéria megnyitása

A négyhangszórós audió rendszer egész jó hangzást produkált, maximális hangerőn a notebook házát is érezhetően megrezgette, de a notebook hangszóró ígyis-úgyis kompromisszumos megoldás: a hangkép tiszta ugyan, de nem kellően kiegyensúlyozott, valamint a mélyeket is hiányoltuk egy picit, de összességében teljesen vállalható a hangzás, ha filmezésre, alkalmi játékra, illetve általános használatra szükségesek a beépített hangszórók. Zenehallgatásra egy olcsóbb fej/fülhallgató is jobb választás lesz.

A WiFi szélsebes és stabil, igazából semmi rosszat nem tudunk róla elmondani, csak egy probléma volt: a teszt alkalmával nem állt rendelkezésre WiFi 6 támogatással ellátott router és hozzáférési pont, így nem tudtuk teljesen kihajtani, de az 50-60 Mbps körüli adatátviteli sebességek így is visszaköszöntek. Igazából nem is baj, hogy hibátlan a WiFi alrendszer, ugyanis vezetékes hálózatra csak külön USB-C portos átalakítón keresztül tudunk csatlakozni, hiszen GbE port nem fért el a házban, annyira vékony.

Verdikt

A Huawei MateBook X Pro 2021 az Intel Tiger Lake processzorának köszönhetően tekintélyes teljesítményt nyújt, közben pedig igen könnyű és nagyon vékony is. A 3000 x 2000 pixeles natív felbontású LTPS kijelzőre átlagfelhasználói szemmel nézve nem lehet panasz, komolyabb színhűséget igénylő feladatra azonban érdemesebb egy külső monitort csatlakoztatni, hiszen nem színhűséget igénylő munkavégzésre készült a termék.

Galéria megnyitása

Játékra mérsékelten alkalmas, ha megelégszünk az 1080p-s felbontással, ami igazából teljesen vállalhatóan jelenik meg a kijelzőn, hiába a natívnál alacsonyabb felbontásról van szó – az előző generációs iGPU-khoz képest azért érezhetően gyorsabb az Intel Iris Xe Graphics, így ezen a téren mindenképpen jobb esélyekkel indul a Huawei MateBook X Pro 2021, mint egy előző generációs ultrabook.

A billentyűzet átlagos, az érintőpadot egy picit szokni kell, ugyanis a kattintások nem elég hangsúlyosak és erőteljesek, ami eleinte a precizitás és az általános használat rovására mehet, de idővel ki lehet ismerni és úgy már vállalható. Ha nagyobb pontosságra vágyunk, úgyis egy külső egérre lesz szükség.

A GbE port hiánya kissé fájó lehet,csak úgy, ahogy az egyéb portok hiánya is, de utóbbiakra részben gyógyírt nyújt a mellékelt kis átalakító, ami két videó kimenettel és egy USB-C porttal ajándékozza meg az újdonsült tulajdonost. GbE portot később is varázsolhatunk az ultrabookra, csak kár, hogy ez az extra nem fért bele az árba.

-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.displayName }}
  • {{ product.description }}
Értékelés ({{ product.ratingCount }})
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.displayName }}

Apropó ár. Noha a Huawei MateBook X Pro 2021 egy jól összerakott, jó teljesítményt kínáló, igényes ultrabook benyomását kelti, a 750 000 forint körüli árat kissé borsosnak tarthatja a többség – ám ez a notebook nem is a többségnek készült, hiszen a prémiumkategóriában versenyez –, amennyiben viszont belefér a költségvetésbe egy efféle ultrabook, komoly csalódásra nem igazán lehet számítani. Persze az árba beleférhetett volna egy picivel jobb érintőpad, egy GbE portot is tartalmazó átalakító, illetve egy jobb webkamera is, de az összkép így sem rossz: a MateBook X Pro 2021 hozza mindazt, amit egy új ultrabooktól várhatunk. Majdnem tökéletes, de azért egy picit még dolgozhattak volna rajta.

A Huawei Matebook X Pro 2021 a hazai képviselettől érkezett tesztre, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani! 

Összefoglalás

Huawei Matebook X Pro 2021 – Elegáns ultrabook, ütőképes hardverrel, majdnem tökéletes kivitelben

Huawei Matebook X Pro 2021 – Elegáns ultrabook, ütőképes hardverrel, majdnem tökéletes kivitelben

Huawei Matebook X Pro 2021 – Elegáns ultrabook, ütőképes hardverrel, majdnem tökéletes kivitelben
Szerzői értékelés
85
%
Most, hogy kipróbáltuk a Huawei MateBook X Pro 2021-et, ideje röviden és tömören összegezni az eddigiekben szerzett tapasztalatokat.
- Vékonyabb és könnyebb, mint a korábban Huawei Matebook D14, mégis gyorsabb
- A teljesítményhez képest halk a hűtés
- A kijelző átlagfelhasználói célra tökéletes
- Háttérvilágítással ellátott billentyűzet
- A kevés port ellensúlyozására kapunk egy apró "dokkolót"
- Thunderbolt támogatás, vagyis egy kábelen keresztül történő adatátvitel, videójel-átvitel és töltés
- USB-C portos tápadapter, ami más eszközökhöz is jó lehet
- Nagyon gyors WiFi (802.11ax, 2400 Mbps)
- Hosszú akkumulátoros üzemidő
- Kissé borsos ár, ezért cserébe kevesebb hibát várnánk
- A webkamera pozíciója sokaknak nem fog tetszeni (megint, jogosan)
- A hűtés extrém terhelés alkalmával kevésnek bizonyul, igaz, az ultrabook nem is extrém terhelésre való, így ez inkább csak figyelmeztetés a leendő tulajoknak
- Hiányzó GbE port, amit adapter sem pótol, igaz, legalább a WiFi ütős
- Az érintőpad kattintó funkciója nem teljesen tökéletes, nem elég egyértelmű és pontos a működés
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap