Shop menü

HAZÁNKBAN IS ELÉRHETŐ A LENOVO TŰZVESZÉLYES POWERBANKJA

Nem az összes modell problémás, amivel gond lehet, azt visszahívja a cég. Mutatjuk, hogy mire kell odafigyelnie.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hazánkban is elérhető a Lenovo tűzveszélyes powerbankja

A Lenovo rendkívül színes termékpalettával rendelkezik, és a cég egyebek mellett hordozható akkumulátorokkal is foglalkozik. Most pedig egy ilyen termékről kiderült az Egyesült Államokban, hogy tűzveszélyes példányok is forgalomba kerülhettek. Az eszköz Európában, azon belül pedig Magyarországon is megvásárolható volt.

Visszahívási akciót hirdetett a vállalat a Lenovo Go USB-C Laptop Power Bankra, ami 20 ezer milliamperórás kapacitással szolgál.

Ez a készülék kifejezetten laptopokhoz lett tervezve 20 000 mAh-s kapacitással, éppen ezért kifejezetten nagy töltési teljesítménnyel szolgál. Hogy a lehető legtöbb notebookkal lehessen alkalmazni, 65 wattot támogat az USB-C csatlakozón keresztül. Egyszerre akár három terméket is lehet vele táplálni, és beépített kábele is van, hogy tényleg mindig azonnal használatra kész legyen.

Galéria megnyitása

Ez nagyon jól hangzik, valószínűleg sokaknak lehetett vonzó a kiegészítő, de most kiderült, hogy veszélyes néhány példánya. Azt azonban fontos hozzátenni, hogy nem az összes kivitellel van gond a vállalat és a hatóságok szerint. A Lenovo rendkívül pontos leírást adott arról, hogy mely töltőkkel lehet probléma.

Hogyan lehet kideríteni, hogy a felhasználó által vásárolt készüléknél fennáll-e a tűzveszélyesség?

Először is azt kell ellenőrizni a power bankon található címkéken, hogy az eszköznek mi cikkszáma. A hibát a vizsgálatok során a „40ALLG2WWW” azonosítóval illetett készüléknél észlelték a tesztek során. Ezen belül fontos még, hogy a modellszám a „PBLG2W”. Amennyiben ezek stimmelnek, a gyártási időpontot kell figyelni. A 2022 januárja és 2022 júniusa között készült power bankok a problémások. A készülék vonalkódja alatt kell figyelni a 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 és 22/06 dátumokat. 

Galéria megnyitása

Úgy derült ki, hogy hiba van a termékkel, hogy egy esetben ténylegesen kigyulladt, de több esetről nincs információja a Lenovónak. Ezt követően alapos vizsgálatokkal derítették ki, hogy mi okozhatta a hibát, így vált egyértelművé, hogy gyártási problémáról van szó. A szerkezetben van egy rejtett csavar, ami nem megfelelő módon lett rögzítve, így ez fellazulhat a normál napi igénybevétel során. Ez a fellazult csavar a termékben képes rövidzárlatot okozni, ennek következtében túlmelegedhet a power bank. A túlmelegedés pedig a többi belső komponens lángra lobbanását eredményezheti.

Ha valakinek olyan eszköz van a birtokában, ami érintett lehet a hibában, annak a Lenovo azt javasolja, hogy azonnal hagyja abba a használatát. Az egyetlen ismert tűzeset komoly károkat ugyan nem okozott, és szerencsére személyi sérüléssel sem járt, ami remek hír. Viszont könnyedén lehetett volna a baj nagyobb, éppen ezért mindenkit óvva int a vállalat attól, hogy tovább használja a terméket. Az ügyben a Lenovóval érdemes először felvenni a kapcsolatot a további tudnivalókért.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére