Hajtogatható kijelzős szabadalmak Apple módra

Hajtogatható kijelzős szabadalmak Apple módra

Az idei évben kettő olyan fejlesztés lesz előre láthatóan a mobilágazatban, ami forró témának fog számítani, az egyik az 5G, a másik pedig az összehajtható dizájn. És bár minden jel szerint, ezekből az Apple okostelefonjai egyaránt kimaradnak még 2019-ben, ez nem jelenti azt, hogy a cupertinói alakulat ne dolgozna már ezeken a fejlesztéseken a színfalak mögött.

A napokban egy sor olyan szabadalmi rajz kapott szárnyra az Apple-höz köthetően, amelyek az összehajtogatós kialakítást vázolják fel szinte számtalan különböző módon. Meglehetősen sok szabadalmi leírásról beszélhetünk, amik részben igazából inkább csak most lettek leporolva, nem teljesen frissek. Olyan szabadalmak is előkerültek, melyek még 2011-ben lettek papírra vetve, ez pedig jól mutatja azt, hogy mennyire hosszú ideje agyalnak azon a mobilgyártók, hogy ezt megvalósítsák.

Az első összehajtható iPhone előre láthatólag 2020-ban mutatkozhat majd be. És bár hivatalos információkat egyelőre ezzel kapcsolatosan értelemszerűen nem közölt az Apple, a Samsung Display egy illetékese már korábban célzott arra, hogy milyen dizájnt hozhat kalap alá első körben a riválisa. Állítólag a hajtogatható megjelenítővel felvértezett iPhone pont fordítva működik majd, mint az ilyen Galaxy modell, ennek megfelelően nem belülre, hanem kívülre fog kerülni a kijelzője a zárt állapotában. Persze meglehet, hogy végül mégsem így alakul, ugyanis az Apple már egészen sok különböző lehetőséget vizsgált a most felbukkant rajzok alapján.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az ábrák között az egyszerű dizájnok mellett akadnak meglehetősen különlegesek is. Érdemes mindegyiket végignézni a galériánkban. Az összes változatnál közös, hogy egybefüggőnek képzeli el a megjelenítőt az Apple, szóval az Axon M mintáját egyáltalán nem kívánja követni a vállalat jelen állás szerint. Viszont minden másra több megoldást is lehet látni. A rajzok túlnyomó többségénél kettő szekciója van a kijelzőnek, de akad olyan megoldás is, amit három részben kell meghajtani ahhoz, hogy teljesen össze legyen zárva. A zsanérok is változatosan vannak kialakítva a szabadalmaknál, ezen a fronton is lesz mozgástere a tervezőknek.

Az Apple az összehajtható megjelenítőre először az okostelefonok esetében fog támaszkodni, ez már szinte borítékolható, de egyébkén nem kizárt, hogy később más termékeinél is számolni lehet majd ezzel. Egy táblagépet már szinte monitor méretűvé lehetne kihajtani, a MacBooknak pedig lehetne a belsejében egy teljesen egybefüggő kijelző, amin normál esetben alul egy virtuális billentyűzet jelenne meg (hasonlóval már próbálkozott korábban a Lenovo), filmezésnél viszont teljesen ki lehetne nyitni, hogy nagyobb vásznon lehessen élvezni a tartalmakat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap