Érkeznek a Raven Ridge alapú Athlonok

Úgy tűnik, már nem kell túl sokat várni az Athlon 200GE és az Athlon Pro 200GE jelölésű modellekre, amelyek a tradíciókkal ellentétben nem csak processzormagokat, de aktív iGPU-t is tartalmaznak majd.

Érkeznek a Raven Ridge alapú Athlonok

Az AMD processzorkínálatából már csak az igazán olcsó ZEN alapú megoldások hiányoznak, ugyanis a 99 dolláros árszint alatt jelenleg nem helyezkedik el egyetlen új AMD processzor sem. Ez a jelek szerint rövidesen változhat, ugyanis a gyártó két új processzor piacra dobására készül: az egyik az Athlon 200GE, amiről februárban már írtunk, a másik pedig az Athlon Pro 200GE, ami az üzleti konfigurációkat célozza. Noha az Athlon márkanév alatt futó processzorok korábban jellemzően iGPU nélkül érkeztek, a friss modellek esetében szakított a hagyománnyal a vállalat, ezek a processzorok ugyanis egy alap iGPU-t is kaptak.

Galéria megnyitásaAz aktuális információk alapján mindkét új processzor a Raven Ridge lapkára támaszkodik, vagyis a RYZEN APU egységek dizájnját követik, igaz, a költséghatékonyság érdekében szerényebb képességekkel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy mindketten két processzormaggal és négy szállal dolgoznak, VEGA 3-as integrált videó vezérlőjük pedig már csak 192 shadert foghat munkára. Ez persze nem tragédia, hiszen a visszafogott teljesítményhez kedvező ár is társulhat, így az Intel Pentium és Celeron processzorai is megfelelő riválist kaphatnak. Az új processzorok egyébként most az ASUS Crossahair VII Hero alaplapjának processzor-kompatibilitási listáján tűntek fel, ahol az olvasható, a 0509-es BIOS verziótól kezdve ezek a központi egységek is használhatóak a szóban forgó alaplapban. Az új központi egységek magonként 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárral, valamint 4 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak, TDP keretük pedig mindössze 35 watt lesz.

Az Athlon sorozat két új tagja között csak funkcionalitás terén mutatkoznak különbségek, vagyis a PRO modell örökölni fogja a családra jellemző extra üzleti szolgáltatásokat. Turbo támogatásról egyik processzornál sem esik szó, vagyis a 3,2 GHz-es alap-órajel ilyen formában nem emelkedik munkavégzés során. Az egyelőre nem derült ki, hogy az új Athlon modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de remélhetőleg erre is hamarosan választ kapunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward