Egyre több 14 nm-es rendelést kap Kínából a Samsung

A kínai félvezetőpiaci szereplők a Samsung felé orientálódnak az amerikai kormányzat szigorításai után.

Egyre több 14 nm-es rendelést kap Kínából a Samsung

A kínai félvezető tervező és fejlesztő vállalatok, amelyek nem rendelkeznek saját gyártókapacitással, elég nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt hónapok során, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának intézkedései ellehetetlenítik az amerikai technológiákat használó bérgyártók elérését. A szankciók miatt külön engedélyre van szükség ahhoz, hogy egy kínai nagyvállalat amerikai technológiákat használó félvezetőipari bérgyártóval szerződjön a kínai termékek legyártásához, ezt az engedélyt pedig nem egyszerű megszerezni.

A DigiTimes beszámolója szerint az aktuális helyzet arra kényszeríti a kínai megrendelőket, hogy új forrásokat keressenek lapkáik legyártásához, hiszen csak így dobhatják piacra legfrissebb termékeiket. A jelek szerint számos kínai cég talált már alternatív forrást, ez pedig nem más, mint a dél-koreai óriásvállalat, a Samsung. A kínai partnerek az aktuális információk alapján jelenleg a 14 nm-es csíkszélesség iránt mutatnak nagyobb érdeklődést, de ezzel együtt a 14 nm-nél régebbi node-ok is népszerűek, ami főként költséghatékonysággal kapcsolatos megfontolásra utalhat.

A Samsung az új helyzet miatt sokkal több megrendelést kap a 14 nm-es csíkszélesség esetében, mint korábban, illetve az egyéb node-okra is több megrendelés futhat be, ami segíthet a negyedéves profit emelésében. Az egyelőre nem világos, hogy a kínai rendelések pontosan mekkora részét teszik ki a teljes félvezetőgyártó-kapacitásnak, de alighanem erre is választ kapunk a következő pénzügyi jelentés publikálásakor, abból ugyanis világosan látszik majd, mekkora forgalomnövekedést eredményezett az új helyzet. Az kérdéses, hogy a kínai megrendelők által generált forgalomra kitérnek-e külön – erre van esély, de igazából nem túl sok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap