A Xiaomi átszervezéssel erősítene az MI hardverek terén

​​​​​​​A vállalat több lépést is tesz azért, hogy még jobb pozícióba kerüljön a mesterséges intelligenciát használó kiegészítőivel.

A Xiaomi átszervezéssel erősítene az MI hardverek terén

Az elmúlt években az intelligens lakáskiegészítők és egyéb gépi tanulási funkciókkal megtoldott Dolgok Internete (IoT) eszközöknek felpörgött a piaca, és a Xiaomi is szépen teljesített ezen a fronton. Éppen ezért a vállalat úgy határozott, hogy nagyobb kapacitást fektet az ilyen megoldások fejlesztésére, amit részben egy átszervezéssel szeretne elérni, de a befektetések frontján is erősít.

A Dolgok Internetével kapcsolatos divíziója a Xiaominak csaknem a duplájára gyarapodott 2018-ban. Egészen pontosan 86,9 százalékos növekedés történt, és az a tendencia figyelhető meg ezen a területen, hogy egyre növekvő a kereslet bővülése, szóval 2019-ben jó eséllyel az előző évesnél is jobb tempót diktálhat az IoT részleg. Hogy megfelelő fejlesztésekkel tudjon szolgálni a cég, úgy határozott, hogy átszervezi a rendszerchipek tervezésére létrehozott Pinecone alvállalatot, és kiemel egy csapatot az MI-vel megtoldott Dolgok Intetnete termékeket meghajtó hardverek tervezésére. Az IoT részleg a Dayu (nagy hal) néven fog futni, és ennek az lesz az elsődleges feladata, hogy chipeket hozzon létre a gépi tanulási és más különleges feladatokat ellátó, esetenként digitális személyi asszisztenssel is felvértezett hangszórók és más kiegészítők számára.

Galéria megnyitása
Kijelzővel ellátott lakásközpont a Xiaomitól

A Xiaomi nagy várakozásokkal hozta létre annak idején, még 2014-ben a Pinecone alvállalatot, de ez finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Surge rendszerchipekkel alig került forgalomba mobil (a Xiaomi Mi 5C a Surge S1-et használja), és a legújabb tervezése, a Surge S2 is hosszú ideje csúszik már, hiszen több mint egy éve lett beharangozva. Szóval a Xiaominak kapóra jön, hogy az IoT területen tudja hasznosítani a felhalmozott tudást. A hírek szerint a Dayu elsődleges feladata az lesz, hogy kutatási és fejlesztési feladatokat lásson el az MI-vel megtoldott Dolgok Internete eszközök körében. Ennél konkrétabb célról viszont nem esett szó, tehát nehéz egyelőre megmondani, hogy milyen IoT platform, termék megalkotásában vállalhat közreműködést az új fejlesztői csapat.

A Xiaomi palettája rendkívül szerteágazó, így sok szegmensben bukkanhat fel a Dolgok Internetével kapcsolatos fejlesztése, akár egy mosógép vagy egy légtisztító is érkezhet ilyen újítással. És mivel a vállalat számos partnerkapcsolatot is ápol, például együttműködik az Ikeával és a TCL-lel is mások mellett, akár értékesítheti is a megoldásait. A Xiaomi egyébként januárban azt is bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt szeretne befektetni a következő öt évben az intelligens lakáskiegészítőkbe, és ebből a pénzből elvileg saját fejlesztésekre, valamint startupokra fordított beruházásokra egyaránt költene – ez utóbbiban a Xiaomi mindig is jelentkezett, sok kisebb cégnek segített már eljuttatni a termékeit a vásárlókhoz.

Végül egy érdekesség a Dayu kapcsán, ezt a Xiaomi csak 25 százalékban birtokolja, a többi részt a dolgozók kapták meg, akik saját belátásuk szerint kezelhetik a részesedésüket. Állítólag már vannak is olyan befektetők, akik bevásárolnának.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap