A járványról tájékoztató réteget kap a Google Térkép

Jelezni tudja majd a szolgáltatás, hogy a meglátogatni kívánt területen hogyan alakult a járvány az utóbbi időben.

A járványról tájékoztató réteget kap a Google Térkép

A Google Térkép a nevével ellentétben mér régen több, mint egy szimpla térkép, ez elképesztő mennyiségű adatot képes az emberek elé tárni platformtól függetlenül. És most a keresőóriás egy újabb érdekes funkcióval ruházza fel az alkalmazást, ugyanis már a koronavírus-járvány elleni védekezésben is még jobb használt lehet majd venni.

Már hónapok óta képes arra a térkép, hogy COVID-19 információkat közöljön az eszköztulajdonosokkal. Meg tudja jeleníteni a szolgáltatás, hogy egy-egy területen mely weboldalakon tud a legfrissebb információkkal kapcsolatosan tájékozódni a felhasználó. Ezáltal annak tudatában utazhat, hogy milyen szabályoknak megfelelően kell majd viselkednie, ha karanténba kell vonulnia, akkor azt miként kell megtennie, hol és hogyan kell maszkot viselni, és így tovább.

Galéria megnyitása

A Térkép már ezzel is sokat segített az utazni indulók számára, de most egy újabb jó lehetőség is megjelent ebben. Egy új réteg került be az alkalmazásba, ami egészen korrekt részletesség mellett fogja azt megjeleníteni, hogy mely területeken éppen milyen státuszban van a járvány. Figyelemmel kísérhető majd az, hogy növekedett vagy csökkent az adott területen a regisztrál fertőzötteknek a száma, és a változás milyen mértékű volt a hivatalos adatok szerint.

A Google mindig igyekszik a lehető legintuitívabb módon megoldani különböző fejlesztéseit, és a koronavírus-térkép esetében is igaz ez. A térképre vitt értékek mellett színkóddal is jelzi a területek érintettségét, így első pillantásra lehet majd tudni, hogy mennyire sújtott egy-egy régió. És minél jobban ráközelítenek a felhasználók a térképre, annál részletesebben fognak megjelenni az adatok. A Google által közölt információk területre lebontott részletessége persze eltérhet majd a különböző régiókban.

Galéria megnyitása

Az újítást nagyon egyszerűen lehet alkalmazni, ugyanott bukkant fel, ahol minden egyéb térképréteg kapcsolója is van. Egyből az alkalmazás nyitófelületén, a rétegbeállítás gombját használva lehet ezt előcsalogatni. Ez a „COVID-19 Info” néven fut az angol nyelvű alkalmazásban. A réteg nem valósidejű adatot közöl, az ugyanis megtévesztő lehet sok esetben. Hét nap átlagolásával kapott eredményt lehet majd itt látni.

Galéria megnyitása

A Google természetesen publikusan elérhető, és ismert forrásokból fogja az adatokat beszerezni, hogy a fejlesztése a lehető legjobban működhessen. A cég ügyel arra, hogy az adatvédelmi szabályozásoknak is megfeleljen itt, miközben segíti a felhasználókat. Olyan forrásoktól szerzi az adatokat, mint a Johns Hopkins Egyetem (JHU), a New York Times vagy a Wikipedia, és ezek pedig az egészségügyi világszervezettől és a kormányoktól kapják a számokat, így minden esetben a lehető legmegbízhatóbb adatok fognak megjelenni.

A koronavírus-réteg elérhető lesz mindenhol, ahol a Google Térkép támogatott, tehát globálisan 220 országban fogja segíteni az embereket. Az Android és az iOS rendszerű mobilok alkalmazásában fog először megjelenni, és a napokban indul a terjesztése. Az applikációt nem kell frissíteni ehhez, szerveroldalon teszi a Google hozzáférhetővé a funkciót.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap