Shop menü

144 HZ-ES KIJELZŐVEL ÉS TELJESEN ÚJ LAPKÁVAL JELENT MEG A HARMADIK MOTOROLA EDGE

Elkészült a Motorola Edge új generációja, és szép fejlődést mutat az elődjéhez képest több területet figyelembe véve is, szóval érdemi előrelépéséről beszélhetünk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
144 Hz-es kijelzővel és teljesen új lapkával jelent meg a harmadik Motorola Edge

A Motorola az Egyesült Államokban jelentette be a legújabb Edge modellt, ami igazából nincs külön semmivel jelölve, de a legtöbb helyen az évszámot írják a neve után, hogy be tudják azonosítani, egyébként pedig már a harmadik készülék lesz ezen a néven. Az Edge népszerű az USA-ban, és előre láthatólag az új gép is kedvelt lehet.

Most először egy 144 Hz-es üzemre képes panelt használtak fel a tervezők az Edge keretei között, de az első generáció ívelt peremét nem kaptuk vissza, maradt sík a képernyő felülete, pedig az AMOLED technológiához most visszatért a Motorola a tavaly IPS-re váltást követően. Az eszköz egy 6,6 hüvelykes képernyőt használ 2400 x 1080 képpontos felbontással megfűszerezve, és 1300 nites csúcsfényre képes.

Galéria megnyitása

Az okostelefonon az Android 12 várja majd az érdeklődőket, ami a Motorolánál megszokott módon a My UX grafikus felhasználói felületbe lett csomagolva. A vállalat letisztult vonalak mellett próbál extrákkal szolgálni a felhasználóknak, de nem kell túl sok előre telepített, adott esetben haszontalan szoftverrel számolni, szerencsére. Főleg kezelést egyszerűsítő, gyorsító fejlesztések vannak itt.

Galéria megnyitása

Önarcképek készítésében erős lesz a Motorola Edge, ugyanis egy 32 megapixeles előlapi kamerát használ, ami 0,7 mikronos pixelmérettel dolgozik. Támogatott itt a képpontok összevonás, és van HDR lehetőség is. Az egyetlen gyengéje, hogy videózni ezen a ponton csak 1080p-ben képes.

Galéria megnyitása

A főkamera már 4K Ultra HD minőségben tud felvenni mozgóképet, és annak az alapját már egy 50 MPixeles érzékelő adja alapesetben 1 mikronos pixelekkel, de ezt 2 mikronra lehet növelni a pixel binning eljárással. Az 1/1,55 colos érzékelő támogatja a PDAF technológiát és van optikai stabilizálás is, erről már az F/2.5-ös rekeszértékkel rendelkező lencserendszer gondoskodik. Rendelkezik még az új Edge egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű képalkotóval, és van egy harmadik kamera is a sorban, ám az már csak mélységérzékelésre szolgál.

Galéria megnyitása

Most először a Motorola MediaTek lapkával látta el az Edge-et, a Dimensity 1050 jelent meg az okostelefonban. Erről azt kell tudni, hogy csak májusban debütált, a felső-középkategóriát képviseli, Cortex-A78 magból kettőt tartogat 2,5 GHz-es órajellel, Cortex-A55 hat darab található benne, ezek 2 GHz-re képesek, és az integrált GPU pedig egy Mali-G610 trióból (MP3) épül fel. A rendszermemória 8 GB-os méretű lett a mobilban, ami pedig a tárhelyet illeti, 256 GB-tal kell számolni, nincs is más konfiguráció és bővítési lehetőség sem biztosított.

Galéria megnyitása

Az 5G mobil hálózati modem nyitja a kapcsolati képességek lajtromát, ez még a mmWave támogatásról is gondoskodik, és emellett feltűnik a 4G LTE modem is VoLTE-vel megtoldva. Felvonultat még az új Edge generáció Wi-Fi 6E-t akár 6 GHz-es támogatással, valamint Bluetooth 5.2 modullal is szolgál. Számolni lehet még ezeken felül A-GPS vevővel, a sort pedig egy NFC chip zárja. Itt már egy beágyazott SIM is előkerült, ezt kiaknázva lehet Dual-SIM-es módban használni.

Galéria megnyitása

A szerkezet nagyon sokat fogyott, az elődje még 200 gramm volt, míg ez már csak 170 grammot nyom, de kicsit kisebb is lett, 160,9 x 74,2 x 8 milliméteres vonalakkal határolt a szerkezet. Csak szürke sznben bukkant fel egyelőre az új Edge. Az ujjlenyomat-olvasója beköltözött a képernyő mögé, a kereten pedig csak egy USB-C csatlakozó maradt, meg persze a hangszóró. Sztereóban lesz képes megszólalni a mobil, minden hangkeltő dedikált erősítőt kapott.

Galéria megnyitása

Kapott a friss Motorola cseppálló bevonatot, de fontos, hogy ez nem egyenlő azzal, hogy vízálló lenne, csupán a nedves baleseteket jobb eséllyel éli majd túl. Egy 5000 milliamperes akkumulátor található a hátlap alatt most is, mint az elődben, de itt már kisebb és takarékosabb a képernyő például, szóval jobb üzemidőben lehet reménykedni. 30 wattos gyorstöltést nyújt az okostelefon, és vezeték nélkül is tölthető, ilyenkor 15 wattra képes, a koronát pedig a töltésmegosztás teszi fel erre a területre, 5 wattal tud más eszközt tölteni.

Galéria megnyitása

A Motorola Edge (2022) 500 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható kezdetben, utána pedig ez 600 dollárra fog emelkedni, ami eléggé meredek ezért.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére