Whispering Willows – Gótika, avagy a szellem éjszakája

Rövid, de annál tartalmasabb kaland részesei lehetünk, ha belevágunk Elana történetébe.

Whispering Willows – Gótika, avagy a szellem éjszakája

Kevés erősebb kötelék létezik a szülő-gyermek kapcsolatnál. A 2007-ben mindössze hét éves Alexis Goggins, egyebet nem tudván tenni, a testével védte meg édesanyját, akit annak eszelős ex-barátja, Calvin Tillie agyon akart lőni. A lányt összesen hat golyó járta át, amik közül négy a fejét, egy a mellkasát, egy pedig a bal karját találta el. A történet azonban tragédia helyett csodába illő befejezéssel zárult. A dühtől megvadult édesanya le tudta fegyverezni és ki tudta ütni Tillie-t, akit a nem sokkal később kiérkező rendőrök letartóztattak. Alexis pedig nem csak hogy túlélte a gyilkossági kísérletet, hanem bár az egyik szeme világát az azt szétroncsoló golyó miatt örökre elvesztette, ezt leszámítva teljesen felépült az egy életerős felnőttel is könnyedén végző sérüléséiből.

A Night Light Interactive horror-kalandjátékában is egy olyan gyerek bőrébe bújhatunk bele, aki az egyik szülője megmentésén munkálkodik, csak itt nem az édesanyánkon, hanem az elhagyatottan álló Willows birtok gondnokaként dolgozó apánkon kell segítenünk. A sötét események színhelyéül szolgáló villában, annak melléképületeiben és kertjében ugyanis valósággal hemzsegnek a hol jó, hol pedig rossz szándékú szellemek, akik mivel aljas és fondorlatos módon gyilkolták meg őket, nem tudnak békében nyugodni. Szerencsére Elana ereiben indián sámánok vére csörgedez, és az amulettje segítségével a lelke el tudja hagyni a testét. Így egyfelől képessé válik arra, hogy beszéljen az elhunytakkal, másfelől különféle tárgyakat is meg tud szállni, amiket aztán kedve szerint mozgathat.

A rejtvények egyébiránt nem túl bonyolultak, sőt, kifejezetten pillesúlyúak, viszont az unalmas tárgykeresgélést különféle puzzle-feladatok színesítik, amik bár nem tartoznak a kategória csúcsához, de kellemes felüdülést jelentenek az elmetornára vágyóknak. Külön jó pont jár a fejlesztőknek azért, mert, nyoma sincs a kalandjátékok örök rákfenéjének számító, a józan észtől teljesen elrugaszkodó talányoknak, így ha alaposan végiggondoljuk, hogy mi mire lehet jó, akkor szinte biztos, hogy ki fogjuk tudni következtetni a megoldásokat.

A horror-elemekre sem lehet panaszunk. A szellemektől ugyan aligha kapunk majd sikítófrászt, és az igényesen megrajzolt hátterek sem töltik majd el rettegéssel a szívünket, de a történet mélyebb megértésében segítő, az előző lakók által hátrahagyott levelekből és jegyzetekből kibontakozó történet már eléggé bizarr és undorító ahhoz, hogy időnként végigfusson a hátunkon a hideg tőle. A hatást csak tovább fokozza a rendkívül ügyesen megkomponált zene és az a kalandjátékoktól idegen ötlet, hogy hősnőnk élete időnként veszélyben forog. Az elátkozott birtok egyes részeit ugyanis olyan természetfeletti erők uralják, amik nem nézik jó szemmel a mentőmissziót. Ilyenkor tekintve, hogy Elana egy fizikai összecsapásban mindenképpen alulmaradna, a direkt konfrontáció helyett inkább ki kell térnünk, vagy el kell menekülnünk a szörnyetegek elől.

Összességében a Whispering Willowst épp olyan bátran tudom ajánlani a két komolyabb elmetorna között lazítani akaró, sokat látott veteránoknak, mint a műfajjal még csak ismerkedő kezdőknek. Ha pedig csak egy egészen kicsit is szeretjük a nem az olcsó rémisztgetésre, hanem a sötét és komor hangulatra építő horrorjátékokat, akkor feltétlenül érdemes beszereznünk, mert egyetlen vele töltött percet sem fogunk megbánni. Azt viszont ajánlott figyelembe vennünk, hogy egy végigjátszás jó eséllyel abban az esetben sem vesz igénybe többet három óránál, ha valamennyi jegyzetet elolvassuk.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward