Újabb nagy televíziógyártó állhat be az OLED mögé

Ezúttal az LG egy amerikai partnerrel gazdagodhat az OLED panelek frontján.

Újabb nagy televíziógyártó állhat be az OLED mögé

Napjainkban az LCD és az OLED televíziók uralják a piacot, és bár az LCD fejlesztésére dollármilliárdok mennek még el most is, egyre több vállalat kezdi alkalmazni az OLED-et is az LCD mellett. A legfrissebb értesülések szerint már a Vizio is OLED paneleket fog használatba venni egyes felsőkategóriás eszközeiben.

A Vizio jelenleg csak LCD televíziókkal szolgál, és ezen a fronton igazán remek megoldásai vannak. Az amerikai nagyvállalat sok fejlesztéssel rukkolt elő az elmúlt években annak érdekében, hogy csúcsminőségű készülékeket tudjon letenni az asztalra. Rendelkezik a cég kvantumpontos megoldással és kiemelkedően jó local dimming technológiával egyaránt, ezek képesek gondoskodni az elfogadható feketékről és a lenyűgöző színekről, de úgy fest, hogy a csúcson már ezek nem elegendőek. Úgy látszik, hogy a Vizio is beláthatja, több gyártóhoz hasonlóan, hogy a lehető legjobb képminőség eléréséhez az OLED-re van szükség pillanatnyilag.

Galéria megnyitása

Az OLED előmenetele megállíthatatlannak tűnik, a Vizio konkrétan már a tizenhatodik jelentős televízió készülék gyártó, aki a technológia bevetése mellett dönthet. Olyan cégeknek a kínálatába gyűrűzött már be mostanra az OLED, mint például a Panasonic, a Sony, a Philips, a Hisense, és a Toshiba. És az LG nyer ezzel igazán nagyot, mert szinte a teljes ágazatnak egyedül szállítja jelenleg az OLED paneleket. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Vizio is az LG Display által előállított egységeket használhatja majd a jelentés szerint a következő generációs felsőkategóriás készülékeinek az előállításakor.

Az LG az utóbbi időben már nehezen győzte a partnereinek az ellátását, éppen ezért egy újabb gyárat állított hadrendbe az OLED panelek kihozatalának a biztosítása érdekében. Az új gyár Kínában jött létre, és brutális mennyiség előállítására képes az előzetes információk alapján. Ráadásul eleve úgy lett ez a gyár létrehozva, hogy könnyedén lehessen bővíteni is a kapacitását. A Kantonban található új üzem beindítása kapcsán elmondta az LG, hogy nagyjából 10 millió OLED panel leszállítását szeretné elérni 2022-re. És ha azt vesszük, hogy már idén közel 4 millió OLED TV találhat gazdára, az IHS szerint pedig jövőre már 5,5 milliós céllal lehet számolni, akkor abszolút reális esély van arra, hogy ilyen mértékben növekedik majd a felhasználók igénye. A technológia a gyártás fejlődésével egyre olcsóbb lehet, és szélesebb közönség számára válhat elérhetővé.

Galéria megnyitása
Az LG új, kínai üzeme

A Samsung és a TCL egyelőre még távol marad az OLED-től, de ez sem fog örökké így maradni. Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a Samsungnál már több jel is arra utal, hogy a hibrid OLED paneleknek a gyártását készíti elő, és a TCL-től is érkeztek pletykák arra vonatkozóan, hogy ott is egy hibrid megoldáson dolgzonak a fejlesztők. Szóval a trendek megkerülhetetlenül az OLED felé vezetnek, és bár ott a Micro-LED is, de annak valószínűleg még sok idő kell, mire normál méretű televíziókat lehet majd építeni belőle legalább 4K felbontás mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap