Tovább csiszolja a Facebook a kommentszekciót

A vállalat célja, hogy minél jobb legyen a felhasználói élmény, és ezen képes javítani a hozzászólások rangsorolásával.

Tovább csiszolja a Facebook a kommentszekciót

A Facebook szeretne arra törekedni, hogy a közösségi oldalon megjelenő bejegyzések alatt tartalmas beszélgetések alakulhassanak ki a felhasználók között, és ezt figyelembe véve változtatásokra szánta el magát. A közösségi oldal többször is módosította már a hozzászólások kezelését, és most ismét ezt a területet vette górcső alá.

Az a Facebook célja, hogy az emberek hasznosnak és kellemesnek éljék meg a szolgáltatás használatával eltöltött időt, és valószínűleg mondanunk sem kell, hogy ebben meghatározó szerepe van a kialakuló beszélgetéseknek. A kommentszekción belüli értekezések jelentősen meghatározhatják, hogy ki milyen élményként éli meg a Facebook használatát. Éppen ezért a továbbiakban az oldalon másképpen lesznek rangsorolva a publikus bejegyzések alatt a hozzászólások. És ennek keretében a vállalat új lehetőségeket is fog biztosítani az oldalak kezelőinek arra vonatkozóan, hogy beállíthassák, hogy miként szeretnék a megnyilvánulásokat rendezni.

Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű hozzászólások, a legfontosabb megnyilvánulások és a legtartalmasabb kommentek kerüljenek az előtérbe, több szempontot is figyelembe vesz a Facebook. A közösségi oldal mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy az emberek biztonságban legyenek, éppen ezért, ha valamilyen sértő tartalmat talál a rendszer, vagy ilyenről kap visszajelzést, akkor azt továbbra is azonnal megsemmisíti. A Facebook nem nézi jó szemmel, ha a felhasználók megszegik a felhasználási feltételeket, és ezt adott esetben megfelelő büntetéssel is „jutalmazza”. Ha valamilyen klikkvadász dolog kerül a kommentekbe, akkor azokat pedig hátrébb fogja rangsorolni a rendszer, szóval hiába kedvelik azt sokan, nem feltétlenül kerül majd azoknak a szeme elé, akik nem olvassák végig a legtöbb hozzászólást.

 

Galéria megnyitása

Előnyben lesznek részesítve azok a megjegyzések, amiket maga a posztoló ír, illetve ha válaszként írja egy másik kommentre, akkor az is fentebb kerül a listán. De az új algoritmus már akkor is fentebb sorolhat egy adott interakció miatt egy-egy hozzászólást, ha úgy látja, hogy a bejegyzést közzé tevő személyhez/oldalhoz közel álló illető a szerző, hiszen ilyen esetben jobb eséllyel kötődik a témához a komment.

És már azzal is jóval előrébb lehet kerülni a kommentek között a rangsorban, ha a posztoló kedveli vagy egyéb reakcióval látja el azt. Persze ilyen esetekben sem feltétlenül biztos, hogy megfelelő minőségű a tartalom, éppen ezért ilyenkor is figyel a rendszer minden egyéb jelet, és ha azt látja, hogy nem megfelelően nyilvánult meg a posztoló, akkor ugyanúgy közbeavatkozik, mint más esetben.

Galéria megnyitása

Az, aki a bejegyzések felelőse, többféle eszközzel is tudja kontrollálni a csevegéseket, és ezen a téren is lehet majd új lehetőségekkel találkozni. A moderációs eszközöket használva lehet törölni nem oda illő hozzászólásokat, vagy egyszerűen el is rejthetőek ezek, ha nem sértőek, de nem is a témához kapcsolódnak. A rangsorolást ki is lehet kapcsolni, és ilyenkor a megváltoztatott algoritmus nem fog beleszólni a hozzászólások mutatásába, de azoknál a lapoknál, és személyeknél, akik kiemelkedően magas követőszámmal rendelkeznek, ez alapértelmezetten be lesz állítva. Ha valakinek/valaminek nincs túl sok rajongója, ismerőse, akkor abból kiindulva, hogy hozzászólás sem lehet túl sok, ezt kikapcsolja a Facebook, de igény szerint a beállításokon belül lehet arról gondoskodni, hogy mégis rangsorolva jelenjenek meg a kommentek.

A Facebook valószínűleg a mostani fejlesztéseket követően sem fog nyugodtan hátradőlni, és a továbbiakban újabb módosításokkal igyekszik majd emelni a színvonalat. Hiszen a vállalatnak nemcsak az a fontos, hogy új felhasználókat hálózzon be, hanem az is, hogy a meglévőeket megtartsa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap