Tíz mobiljának Android 10 frissítésére készül a Meizu

A frissítések mellett pedig azon is dolgozik a vállalat, hogy az első valódi okosóráját megalkossa.

Tíz mobiljának Android 10 frissítésére készül a Meizu

A Meizu eddig nem jeleskedett az Android 10 operációs rendszer frissítések szállításában, de ez nem jelenti azt, hogy a vállalat ne foglalkozna ezzel. Most kiderült, hogy 10 készülék egészen biztos, hogy belátható időn belül frissülni fog. A rendszer bétatesztje a következő hónapban indul.

A Meizu hosszú ideje oszlopos tagja a mobilpiacnak, bár igazán nagy népszerűséget sosem tudott magának kivívni. A készülékeit globálisan lehet kapni, és hasonló ár-érték aránnyal próbál szolgálni, mint a Xiaomi, mégsem jött a siker. Ennek ellenére a vállalat nagyon kitartó, és a megfelelő szoftveres támogatásról is próbál gondoskodni a korábbi készülékei esetében.

Májusban jelentette be a Meizu, hogy elkészült a Flyme OS grafikus felhasználói felület 8.1-es verziója, ami már az Android 10 operációs rendszerre épül. A vállalat ezt alkalmazza is a Meizu 17 széria esetében, de korábbi modellekre eddig még nem adta ki. Ez azonban júliusban megváltozik majd, ugyanis elindul a rendszer bétájának a tesztelése nem kevesebb mint 10 modellt érintően.

Az alábbi készülékek biztos, hogy első körben fognak béta kiadású Flyme OS 8.1 és Android 10 rendszert kapni:

  • Meizu 16s
  • Meizu 16s Pro
  • Meizu 16T
  • Meizu 16
  • Meizu 16 Plus
  • Meizu 16Xs
  • Meizu 16X
  • Meizu Note 9
  • Meizu Note 8
  • Meizu X8

A Meizu úgy tervezi, hogy július 21-től enged hozzáférést a béta frissítéshez az első készülékek esetében. De még július 31-ig minden modellre elérhető lesz az tesztelés alatt álló kiadás. Augusztusban pedig megkezdődhet a készülékek végleges frissítése, ami már az összes felhasználóhoz eljuthat.

Galéria megnyitása

Az új rendszerrel a Meizu növelni fogja a Flyme OS stabilitását, és a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók esetében például lesz már alacsony késleltetésű mód is a direktebb összeköttetéshez. A Meizu Pay fizetési szolgáltatás pedig lehetőséget nyújt majd a transzport kártya használatára azon eszközöknél, amiket ugyanazzal a fiókkal használnak. Felbukkan majd a frissítést követően a készülékeken a OneMind 4.0, a Meizu saját MI platformja, és frissül az Aicy digitális asszisztens szolgáltatás is, ami sok kényelmi lehetőséget biztosít.

A felhasználók alkalmazhatják majd az értesítési buborékokat, így a csevegések nem fogják túlzottan megzavarni a játékot vagy a filmek megtekintését. A Small Window mód tovább fejlődik, osztott képernyőn ezzel az opcióval már 24 applikáció lesz támogatott. A kamera alkalmazása is fejlődést mutat majd, és ezzel párhuzamosan a galéria programjában is lehet majd jó új lehetőségekkel találkozni a mobilok használata közben.

Galéria megnyitása

Végül azt is meg kell még említeni, hogy a Flyme grafikus felület nyolc éves lesz, és ennek örömére a Meizu bemutatja majd az első okosóráját. Ez egy négyszögletes kialakítású megoldás lesz. Van már a Meizunak órája egyébként, de az nem éppen abban a ligában indul, amiben a Wear OS és a watchOS rendszerű eszközök, csak egy kvarc szerkezetes, kapcsolódó kiegészítőről van szó a Smar Watch MIX esetében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap