Thin-ITX formátumú ASRock alaplap AMD APU egységekhez

Az A320TM-ITX elég jó felszereltséggel érkezik és akár egybegépekben is helyet kaphat majd.

Thin-ITX formátumú ASRock alaplap AMD APU egységekhez

Az ASRock egy különleges alaplapot készített, ami a Thin-ITX szabvány köré épül, viszont nem Intel processzorokat, hanem AMD APU egységeket fogad, méghozzá egészen 65 W-os TDP keretig bezárólag. A Socket AM4-es processzorfoglalatban „A” sorozatú Bristol Ridge APU éppúgy helyet kaphat, mint ZEN alapokon nyugvó Raven Ridge APU. Az A320TM-ITX típusú alaplap egyébként az AMD A320-as lapkakészletére támaszkodik, ami a belépőszinten helyezkedik el.

A 17 x 17 centiméteres alapterületű termék hátlapi portjai mindössze 25 milliméterre emelkednek ki az alaplap síkjából, a memóriafoglalatokat pedig úgy választották meg és helyezték el, hogy a platform magasságához ne adjanak hozzá. Éppen ezért DDR4-es So-DIMM foglalatokra esett a választás, amelyek az alaplap síkjával párhuzamosan fogadják a maximum 32 GB-nyi DDR4-2933 MHz-es rendszermemóriát.

Galéria megnyitása

A kompakt asztali konfigurációkba, illetve egybegépekbe egyaránt passzoló alaplap a szokásos 24-tűs ATX és négytűs ATX+12V csatlakozó helyett egy DC tápcsatlakozót kapott, amelyre 19 V-os feszültségű külső tápadapter csatlakozhat, méghozzá az adott rendszer igényeihez passzoló teljesítménnyel. A processzort egyébként ötfázisú tápellátás várja, a VRM áramkör azonban semmiféle hűtéssel nem rendelkezik, ilyesmire ugyanis a jelek szerint nincs szükség.

Galéria megnyitása

Mivel Thin-ITX formátumú megoldásról van szó, külön videokártya alkalmazására klasszikus PCI Express 3.0 x16-os foglalaton keresztül nincs mód, azaz mindenképpen APU egységben kell gondolkodni. A bővítőhelyek között csak egy M.2-2280-as, illetve egy M.2-2230-as slot található: előbbi PCI Express 3.0 x4-es NVMe és SATA 6 Gbps-os SSD kártyákat fogad, utóbbiban pedig WiFi/BT vezérlővel felszerelt kártya kaphat helyet. Az adattárolókat még egy SATA 6 Gbps-os port is várja, amely mellé SATA tápcsatlakozó is jár.

Galéria megnyitása

Az új alaplap hátoldalán egy Realtek RTL8111GR/RTL8111H típusú GbE vezérlő RJ-45-ös csatlakozója, négy USB 3.1 Gen1 port, egy COM port, két HDMI 1.4-es videó kimenet, valamint két audió csatlakozó látható. A HDMI portok közül az egyik az alaplap bal szélére került. Ezeken kívül kapunk még LVDS támogatást is, amely mellé négytűs tápcsatlakozó is jár, a különböző funkciókat pedig jumperek segítségével vezérelhetjük (elsődleges videó kimenet, háttérvilágítás tápfeszültsége, feszültségválasztó jumper).

Az ASRock A320TM-ITX alaplap megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap