Square-Enix hírek

Jó és nem annyira fényes hírekkel egyaránt szolgálhatunk sokak kedvenc japán fejlesztő-kiadójának háza tájáról.

Square-Enix hírek

Bár összességében pozitív a helyzet, akadnak gondok a Square Enix háza táján. Nemrég publikált éves jelentésük alapján ugyanis MMORPG-játékaik lényegében tetszhalotti állapotban vegetálnak. A Final Fantasy 14: A Realm Reborn, a Final Fantasy 11, és a csak Japánban megjelent Dragon Quest 10 együttes játékosszáma egymillió fő körül mozog, ami mindennek nevezhető, csak jónak nem.

Bár a kiadó-fejlesztő elnöke, Yosuke Matsuda kielégítőnek nevezte ezt az eredményt, szavait még akkor is nehéz lenne komolyan venni, ha nem hasonlítanánk össze ezeket a számokat a konkurenciáéval. A cég ugyanis tavaly áprilisban dicsekedett el azzal, hogy a FF 14 szerverein több mint kétmillió virtuális kalandor küzd vállt vállnak vetve a szörnyek ellen.

Az üres szerverek ritkán jelentenek jót az álmoskönyv szerint.

A jelentésből az is kiderül, hogy 2015-ben felül fogják vizsgálni a fejlesztési terveket, új árazási modelleket vezetnek be, és nagyobb hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy kielégítsék a különböző kultúrkörökben élő vásárlóik eltérő igényeit. A hetvennégy oldalas dokumentum teljes hosszában idekattintva olvasható el.

Szintén a vállalathoz köthető hír, hogy a HR-részleg alkalmazottai egy friss, „Final Fantasy XV-tel kapcsolatos” álláshirdetésükben kifejezetten számítógépre való programozásban járatos kódereket keresnek. Azt azonban még nem tudni, hogy az eddig csak PS4-re, és az Xbox One-ra bejelentett játék portjához, vagy egy esetleges spin-offhoz toboroznak-e embereket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward