Reklámok a játékokban: Kellenek-e vagy sem?

Biztosan tiltani kellene a reklámokat a játékokban? Az emberek többségének már sikerült választania, és megszavazta, hogy nem zavarja a hirdetések megjelenése, vagy legalábbis nem volna helyénvaló bojkottálni azokat, amelyekben megjelennek…

Reklámok a játékokban: Kellenek-e vagy sem?

Lori Saldana a törvényhozás elé terjesztené a játékokban lévő reklámok okozta problémákat. A Californiai képviselő megakadályozná a hirdetések megjelenését, illetve megóvná a felhasználókat azoktól a spyware programoktól, amelyek a játékokkal együtt installálódnak számítógépeinkre, még abban az esetben is, ha azt a felhasználó engedélyezte a telepítés folyamata során. Egy helyi televízió csatornának, a KGTV-10 –nek adott interjújában megjegyezte: "A reklámok játékban való megjelenítése a gyakorlatban, főleg az olyanokban mint az EA Battlefield 2142-je, kimondottan aljas és betíltása feltétlenül törvényhozás elé terjesztendő."

Hosszú ideje folyik a vita, mivel sok játékos úgy gondolja, hogy a reklámok mostani mennyisége (mint például az autóversenyekben a hirdetőtáblák), illetve míg azok nem tolakodóak, nem számítanak problémának. Probléma vagy sem, azonban azok a játékok, amelyek adatokat küldenek a játékos által éppen megjelenített hirdetésről, könnyedén a Spyware veszélyeit hordozhatják magukban.

Néhány vállalkozás egyre kreatívabb ötletekkel hozakodik elő a reklámozás kapcsán, mint például olyan játékok készítése, amelyek szinte csakis és kizárólag egy általuk forgalmazott termék, vagy éppen saját maguk promóciójára hivatott, kevés pénzt felhasználva a játék fejlesztésére. Jó példa erre a népszerű gyorsétterem láncolat: a Burger King, amely hasonló ötlettel hozakodott elő a közelmúltban.

Biztosan el kellene távolítani a hirdetéseket a játékokból? Az emberek többségének már sikerült választania, és megszavazta, hogy nem zavarják a hirdetések a játékokban, vagy legalábbis, nem volna elég, sem pedig helyénvaló bojkottálni azokat, amelyekben megjelennek…

Nem esett szó még arról sem, hogyha a törvényhozás törvénybe iktatja, hogy a játékokban nem jelenhetnek meg reklámok, az nem biztos hogy csak pozitív hatással járna a felhasználókra nézve. Történne ugyanis, hogy sok játék realitását vesztené: gondoljunk csak a szimulátorokra, például milyen lenne a népszerű Fifa sorozat a mez szponzorok nélkül?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward