Minecon - nagy változások várhatóak a Minecraft világában

Hamarosan jön a Windows 10 alatt is futó változat és itt a Story Mode első trailere.

Minecon - nagy változások várhatóak a Minecraft világában

A hétvégén tartotta a Mojang a Minecont, amin több információ is kiderült a sorozat jövőjével kapcsolatban. Ezek egyike, hogy végre a puszta létezésénél többet is megtudtunk a Telltale által fejlesztett spin-offról, a Minecraft: Story Mode-ról. A stúdió ezúttal is a bevállt formulát fogja alkalmazni, azaz egy epizódikus, inkább interaktív filmnek, mint kalandjátéknak nevezhető alkotást kapunk majd. A játékban Jesse és barátai a legendás Kő Rendjének négy kalandorát kell hogy megtalálják, mert ha a hősök nem fognak ismét össze, akkor vége a világnak. Az egyes szereplőknek olyan hírességek kölcsönözték a hangjukat, mint a stand-up komikus Patton Oswalt, Brian Posehn, Ashley Johnson, Scott Porter, Martha Plimpton, Dave Fennoy, Corey Feldman, Billy West vagy éppen a leginkább Pee Wee Hermanként ismert Paul Reubens. A tervek szerint még idén érkező első rész PC-re, Mac-re, PlayStation 4-re, PlayStation 3-ra, Xbox One-ra, Xbox 360-ra, illetve iOS-t és Androidot futtató készülékekre is meg fog jelenni.

Magától értetődő módon, a cégnek volt még pár bejelentés a tarsolyában a nagyszabású rendezvényen. A leglényegesebb, hogy a játék Windows 10 alatt futó változatának bétája már az új operációs rendszer megjelenésének napján, azaz június huszonkilencedikén elérhető lesz a nagyközönség számára. A programot egyszer már megvevő játékosok ingyen fogják tudni letölteni az új portot, a többieknek pedig tíz dollárt kell majd kifizetniük érte, vagyis a mi régiónkban ez alighanem tíz eurót jelent.

Mindezeken túl, több új funkcióról is lehullott a lepel. Nemsokára pajzsokkal, valamint bűvös erővel felruházott nyílvesszőkkel bővül majd a használható tárgyak listája, az „End”-nek keresztelt zóna nem csak egyetlen szigetből fog állni, valamint bizonyos kristályok segítségével képesek leszünk feltámasztani az Ender Dragont, hogy újra legyőzhessük. A fejlesztők szerint ugyanis a lény elpusztítása jelenleg messze nem jelent akkora kihívást, mint amekkorát kellene. Ráadásul a jövőben arra is képes lesz a karakterünk, hogy mindkét kezében egy-egy tárgyat tartson. Így akár a sötétben is nyugodtan bányászhatunk majd egy fáklya óvó fénye mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward