Mesterséges intelligenciával erősíti a Twitter az álhírek elleni harcban

A vállalat nem saját megoldással állt ezúttal elő, hanem felvásárolt egy céget, aminek nagy rutinja van már ebben.

Mesterséges intelligenciával erősíti a Twitter az álhírek elleni harcban

A Twitter az elmúlt időszakban egyre többet tesz azért, hogy megtisztítsa a felületét, amibe az is beletartozik, hogy megpróbálja kiirtani az álhíreket. A vállalat több eszközt is használ az álhírek szűrésére, de ezek eddig nem bizonyultak elegendőnek, éppen ezért most felvásárolt egy olyan céget, ami egy újabb eljárás bevetésére nyújt lehetőséget.

A londoni Fabula AI-t vásárolta meg a Twitter, ezt a céget Michael Bronstein, Damon Mannion, Federico Monti, és Ernesto Schmitt hozta létre, és Michael Bronstein irányítása alatt üzemelt eddig. A továbbiakban Bronstein is a Twitternél fog dolgozni, ami önmagában is egy jó igazolásnak tekinthető, hiszen egy olyan szaktekintélyről van szó, aki a mélytanulás egy speciális ágazatának a vezető kutatója, és több internetes vállalkozásnál is fontos szerepe volt korábban. A Twitter eddig is rendelkezett gépi tanulással kapcsolatos fejlesztésekkel, ezek a Cortex részleg alá tartoznak a cég berkeiben, és a vállalat úgy döntött, hogy a Fabula is a Cortex égisze alatt üzemelhet majd tovább. Az a célja a Twitternek, hogy minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy a felvásárolt startup a továbbiakban is hatékonyan tudjon dolgozni, és így akár további támogatást is kaphatnak a szakemberek.

„Nagyon örülünk, hogy csatlakozunk a Twitter ML kutatócsoportjához, és együtt dolgozhatunk azon, hogy még nagyobb legyen a csapatuk és jobb képességekkel rendelkezzenek. Kifejezetten várjuk, hogy a különleges mély tanulási technikánkat alkalmazzuk a szolgáltatás egészének a minőségének a javításához” – nyilatkozta Michael Bronstein.

Galéria megnyitása

A Fabula rendszerének az a legnagyobb erénye, hogy nem a tüneti kezelésre koncentrál, hanem a problémák gyökerét próbálja felszámolni. Olyan eljárást használ a gépi tanulása, ami az elképesztően nagy és komplex adathalmazoknak a hatékony elemzésére képes, olyan szinten tud helytállni, ahol az elterjedtebb technikák nem képesek érdemben labdába rúgni. A vállalat által fejlesztett mesterséges intelligencia a legtöbb megoldással ellentétben nem a tartalmak elemzésére helyezi a hangsúlyt, hanem arra, hogy miként terjednek a különböző hírek, és ezekből a mintákból képes megállapítani, hogy mik azok, amik álhírek lehetnek, és melyek a hitelesnek vélt információk. A Fabula technológiája állítólag a Twitter minden pontján képes lesz hozzájárulni a felhasználók életminőségének a javításához a szolgáltatás fejlesztésével, legyen szó tweetekről, retweetekről és egyebekről.

A felvásárlás részleteiről egyik fél sem beszélt. Ebből kifolyólag nem lehet tudni, hogy mekkora összeget fizethetett a csapatért a mikroblog, és az is kérdéses egyebek mellett, hogy pontosan miként fog a Fabula AI a továbbiakban bevetésre kerülni, elérhetővé válhat-e esetleg más cégek számára is sikeres működés esetén, vagy a Twitter nem gondolkodik a rendszer tovább értékesítésében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap