Meghackelték a Lizard Squadot

Akasztják a hóhért?

Meghackelték a Lizard Squadot

Rájár a rúd a Sony és a Microsoft szerverei ellen intézett kibertámadásokkal világhírre szert tett Lizard Squad tagjaira. A letartóztatások és kihallgatások mellett újabb problémával kell szembenézniük a túlterheléses támadásokra specializálódott, és azokat bérmunkaként végző online haramiáknak. Történt ugyanis, hogy egy hacker minden különösebb erőfeszítés nélkül megszerezte a csapat eddigi megrendelőinek adatait. Mivel ezek semmiféle módon nem voltak titkosítva az önmagukat hackereknek nevező script kiddie-k által, a felbujtók személye minimális munkával kideríthető lesz. Így ha a fájlok eljutnak a rendőrséghez, sokan, egészen pontosan 14 241-en számíthatnak arra, hogy a hatóságok kellemetlen kérdéseket tesznek majd fel nekik.

A történet valódi csattanója azonban az, hogy pár héttel korábban már érte hasonló támadás a Lizard Squadot, igaz, akkor csak a felhasználóneveket tulajdonították el. Az, hogy a csoportnál ezt követően sem tettek egy lépést sem azért, hogy az ilyen, roppant kényes adatok védelme javuljon, már-már kabaréba illő.

A nemrég eltulajdonított információk alapján egyébiránt az összesen 11 000 dollár körül fizető megrendelők első számú célpontjai az általuk utált játékosok által látogatott Minecraft-szerverek voltak, amin már valóban csak röhögni lehet.

A mém gyártók sem kímélik szegény wannabe hackereket...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward