Jócskán átalakul majd a Final Fantasy 7 remake harcrendszere

Tetsuya Nomura szerint „drámai változások” várhatóak.

Jócskán átalakul majd a Final Fantasy 7 remake harcrendszere

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Final Fantasy 7 remake-je nem egyszerű feldolgozás, hanem egy, a történet fontosabb fordulatait érintetlenül hagyó, de számtalan egyéb dolgot megváltoztató újragondolás lesz. A játék munkálatait vezető Tetsuya Nomura az Official Playstation Magazine-nak adott interjújában megerősítette azt, amit sokan sejtettek, jelesül, hogy az ATB-harcrendszert is le fogják cserélni. Nomura elmondása szerint „drámai változások” várhatóak, de „nem kell attól tartani, hogy lövöldözős játékot fognak csinálni belőle, felismerhető marad”.

Ebből mindenki azt szűrhet le amit akar, de a rendező meglehetősen homályos szavai a fórumhozzászólások tanúbizonysága szerint kisebbfajta pánikot idéztek elő a rajongók körében, mert sokan attól tartanak, hogy a nosztalgiafaktort jelentősen lecsökkentő, valós idejű csatákban kell majd helytállnia a játékosoknak. Mások szerint elképzelhetetlen, hogy hozzányúljanak az Active Time Battle rendszerhez, de mivel a jóval gyorsabb és pörgősebb játékokhoz szokott felhasználók igényeit is ki kell majd elégíteni, valamiféleképpen mozgalmasabbá és interaktívabbá fogják tenni a modernebb akció-RPG-ken edződöttek számára valóban meglehetősen lassú és "unalmas" rendszert.

Az is kiderült, hogy az alaposan feljavított látványvilág hasonlítani fog a szakember által rendezett, vegyes kritikákat kapó Final Fantasy 7: Advent Childrenéhez, de ez nem azt jelenti, hogy egy az egyben a már tíz éves animációs filmből veszik majd át a modelleket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward