Ismét hallat magáról a Lizard Squad

Gondok vannak az Xbox Live szervereivel.

Ismét hallat magáról a Lizard Squad

Ismét a figyelem középpontjába került a Lizard Squad. A tavaly év végén az Xbox Live és a PSN megbénításával nemzetközi hírnévre szert tett script kiddie csoport 2014 decembere óta gyakori témája a videojátékokkal foglalkozó szaklapoknak, mert tagjai rendszeresen követnek el olyan orbitális hibákat, mint hogy arcukat és nevüket vállalva bicskanyitogató stílusban nyilatkoznak bűntetteikről.

Az online kalózok legutóbb azzal kerültek be a hírekbe, hogy mint kiderült, minden különösebb titkosítás nélkül tárolták a bér-DDoS támadásokra előfizető ügyfeleik adatait, amiket aztán lényegében erőfeszítés nélkül meg tudott szerezni egy hacker. A történet pikantériája, hogy mindez egy hónappal egy hasonló, de kevesebb kárt okozó incidens után történt, tehát a csapatnak bőven lett volna ideje intézkedni.

Ez alkalommal azonban nem egy újabb, kabaréba illő esemény miatt kapták fel a nevüket a magazinok, hanem mert Twitter-csatornájuk szerint ők állnak az Xbox Live utóbbi egy-két napban tapasztalt problémái mögött. A Microsoft konzoljának online hálózata jelenleg csak korlátozottan érhető el, számos funkció nem, vagy nem kielégítően működik. Sokan bejelentkezni sem tudnak, mint ahogy az új fiókok regisztrálása sem éppen zökkenőmentes, illetve a mások játékaihoz való kapcsolódás is problémás.

Iparági elemzők szerint nem a támadás a meglepő, hanem az, hogy nem korábban került rá sor. Az LS tekintélye ugyanis rendkívül gyorsan erodálódott tagjainak figyelmetlensége, és hebehurgyasága miatt, így várható volt, hogy azon lesznek, hogy ismét bebizonyítsák, ők a legjobbak. Ergo, a jövőben alighanem újabb nehéz napok várnak azon konzoltulajokra, akik online szeretnének játszani, mert a Lizard Squad számára létszükséglet, hogy veszélyes, és komoly károk okozására képes szervezetnek tartsák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward