indiePon - A mainstreamen túl 62. rész

Alakul a Phoenix Point és a Skyblivion, ingyenesen nosztalgiázhatunk a Jill of the Jungle-lal, csodaszép akció-kaland-platformer gyűjt a Kickstarteren - ezek, és más érdekességek várnak rátok a mai részben.

indiePon - A mainstreamen túl 62. rész

Új trailert kapott a Phoenix Point

Julian Gollop és a Snapshot Games közösségi finanszírozással készülő, XCOM-ihletésű körökre osztott stratégiai játékának legfrissebb videójában az ellenfeleket és bossokat, a stratégiai lehetőségeket, és a fizikai törvényekre alapozott harcot is megmutatják.

A Phoenix Point 2017 júniusában gyűjtött 765 948 dollárt a Figen. Eredetileg az idei év második felében jelent volna meg, de időközben olyan naggyá és összetetté nőtte ki magát, hogy 2019 júniusára kellett tolniuk a kiadását.

Decemberben jön az éles verziós Dusk

A retro FPS-ként meghatározott Dusk olyan alkotás, melyre ha ránézünk, azonnal láthatjuk, milyen játékok hatottak készítőjére: a források között a Heretic, a Hexen, a Doom, a Quake, de még a Redneck Rampage is megtalálható.

A játék helyszíne ugyan nem a Mars, de elég okot szolgáltat arra, hogy bőrünk épségéért kelljen aggódnunk, kezdve azzal, hogy a történet elején egy húskampóra akasztva térünk magunkhoz. A hangulathoz illő muzsika Andrew Hulshult szerzeménye.

Gyors iramú lövöldéről van szó, ahol egyik szemünkkel mindig a mögöttünk lévő eseményeket kell figyelnünk, miközben alacsony felbontású textúrákkal megjelenített, középkori és modern fegyverekkel a kezünkben harcolunk az ellenfelekkel. Az arzenálból nem hiányozhat a kétkezes kasza, a mágikus számszeríj és a duplacsövű vadászpuska sem.

A Dusk fejlesztője David Szymanski, aki két évvel ezelőtt már létrehozta a játék előfutárának tekinthető, szintén a 90-es évek első felének FPS-nosztalgiájára építő Pitet. A projekttel saját elmondása szerint a régi lövöldözős játékok sebességélményét, folyamatos mozgásait, kézzel készített, nemlineáris pályatervezését és tipikus látványvilágát szeretné visszahozni. Ugyanakkor el akarja kerülni, hogy a Duskot is helyenként játszhatatlanná tegyék a nagy elődökben olykor felbukkanó, zavaros, próbálkozásokkal megoldható labirintusok és fejtörők, melyek sokakat megakasztottak annak idején.

A játék csaknem egy évet töltött korai hozzáférésben a Steamen, de december 10-én megérkezik az éles verzió is.

2019 elején jelenhet meg a Re-Legion

Az Ice Code Games vallásos cyberpunk RTS-e a sötét, baljós jövőben játszódik, hőse pedig Elion, aki magányos prófétából válik befolyásos lelkipásztorrá, kezdetben a békét hirdetve. Ahogy nő a hatalma, ez megváltozik, egyre fanatikusabb lesz, és a hitetlenek megbüntetését tűzi ki célul.

A játékmenet valós idejű stratégia, ahol az erőforrásokat a hívőkké átalakított emberek jelentik, de fontos szerepe van az imádkozásnak is: növeli a hitet, ezzel pedig speciális képességeket szerezhetünk.

A stúdió 2019 első negyedévére tervezi a megjelenést, a steames oldal már él.

PC-n is elérhető lesz a Little Dragons Café

A Harvest Moon eredeti alkotójának, Yasuhiro Wadának játéka augusztusban jelent meg PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re, a PC-s portolást az Aksys Games végzi, és nagyjából minden van benne: egy kis boltszimuláció, némi farmigazgatás, de nem hiányzik a felfedezés sem.

A történet szerint egy ikerpárnak át kell vennie a családi üzletet, mikor anyjuk megbetegszik, és csak akkor gyógyulhat meg, ha felnevelnek egy sárkányt. A feladatok megoszlanak a sárkány ellátása, a növények ültetése és gondozása, valamint a vásárlók kiszolgálása között, de később repkedhetünk is a lényecske hátán.

Ingyenes a GOG-on a Jill of the Jungle-trilógia

Az 1992-ben megjelent kultklasszikus platformjátékot eddig valószínűleg csak illegálisan lehetett volna beszerezni manapság, de most elérhető a GOG-on, ráadásul teljesen ingyen.

A kaland dizájnere az a Tim Sweeney, akit már akkor is az Epic Games vezérigazgatójaként ismerhettünk (igaz, még Epic MegaGamesnek hívták a céget). A trilógia részei a Jill of the Jungle, a Jill Goes Underground és a Jill Saves the Prince.

Jillt irányítjuk, ahogy Tarzan-girlként repked a dzsungel fái között, harcolva az ellenfelekkel, mágikus tárgyak segítségével pedig különböző állatokká, például lángoló madárrá, vagy golyókat lövöldöző hallá változik.

Nosztalgiavadászoknak kihagyhatatlan!

Az ég a határ az Omno-ban

Az egy főből álló Studio Inkyfox cuki játéka nagyjából 60 százalékos készültségi állapotban van, a befejezéshez kickstarteres kampány indult (sőt, steames oldal is van már).

A 3D-s akció-kaland-platformer egy aprócska varázslóról szól, aki egy különös világot fedez fel, útközben különböző új képességeket gyűjtögetve, vagy a homokban szörfözve mágikus botján.

A látványvilág azonnal magával ragad minket, annak ellenére, hogy nincsenek benne agyonrészletezett textúrák. A határtalan vidékek megjelenítése tökéletes, ami talán az alkotó, Jonas Manke film-, és játékanimátori múltjának is köszönhető.

Az Omno fejlesztése már két éve folyik, bár Manke csak nyolc hónapja foglalkozik vele teljes időben. Nagyjából tíz hónapra tervezi a további munkát, a kampányban kért összeg több mint kétharmada pedig máris megvan, tehát valószínűleg sikeres lesz a gyűjtés. Támogassátok ti is, megérdemli!

Megjelent a Black Bird

Egy nap egy kislány meghal az utcasarkon, és fekete kismadárként születik újjá. A fekete madár súlyos szerencsétlenséget jelent a királyságban, így nem tudni mi lesz a sorsa - vajon elpusztítja a birodalmat?

A játék sötét humorral teli világát gondosan, pixelről pixelre építette fel a fejlesztő japán Onion Games. Az ellenfelek mozgását a zene határozza meg, nyolc különböző befejezés vár ránk, de ezután sincs vége a mókának, hiszen új ellenfeleket, rejtett karaktereket és sok minden mást érhetünk el.

A Black Bird húsz euróba kerül a Steamen.

A Limbo és az Inside alkotójának elege van a 2D-s játékokból

Arnt Jensen, a Playdead művészeti igazgatója a dán DR nevű oldalnak adott interjújában mondta el, hogy korábban bejelentett, készülő sci-fi játékukat kibővítették, nagyobb lesz és nyíltabb, mint eddigi munkáik, sőt, dobják a jellegzetes, 2D-s látványvilágot is.

A 3D-t azért hozták be, mert megelégelték a 2D-s környezet korlátait, ennek ellenére a megszokott, érzelmekkel teli élményre számíthatunk az egyelőre cím nélküli alkotásban.

Egyre szebb a Skyblivion

Az Oblivion Skyrim-motorra való átültetésére irányuló projekten 2012 óta dolgoznak. A legfrissebb videóban az új környezeteket láthatjuk, lenyűgözőek. A kész mod ingyenes lesz, de a futtatásához kell majd a Skyrim, az Oblivion és az összes DLC-jük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap