Heti játékmegjelenések - 9. hét

A héten elrajtol a magyar fejlesztésű Balrum, megtudhatjuk, milyen is egy iráni FPS, vár a vadnyugat és PS4-en is üldözhetjük az origami gyilkost.

Heti játékmegjelenések - 9. hét

Lassan már megszámolni sem lehet, hogy hány magyar stúdió dolgozik ígéretesnek tűnő projekteken. A Zadbox Entertainment tagjai egy Myst előtt tisztelgő kalandjáték, a Quern – Undying Thoughtstető alá hozatalán ügyködnek, míg az Overon Station munkatársai Nemere István sci-fijét, az A kupolaváros titkátdolgozzák fel. A Neocore egy Warhammer 40K játékkal az inkvizítorok kemény és kérlelhetetlen világába kalauzol majd el minket, az Invoker Studios pedig tavaly október óta korai hozzáférésű címként elérhetővé tette a pergő és abszurd játékmenetű Ironkraft – Road to Hellt.

Ez a hét azonban nem róluk, hanem remélhetőleg a Balcony Team két tagjáról szól majd, ugyanis a héten végre megjelent, a Kickstarteren több mint ötvenezer dollárt összegyűjtő Balrum. A hatalmas nyitott világgal kecsegtető CRPG-ben azt tehetünk majd, amit kedvünk tartja, mert mind labirintusokban életre-halálra menő csatákat vívó kalandozóként, mind pedig egy farmgazdaság felépítőjeként és fenntartójaként is lehetőségünk lesz próbára tenni magunkat a komplex, körökre osztott harc és kifinomult tárgyalkotási rendszerű játékban. Ha mindezekhez hozzávesszük, hogy állatokat is fogunk tudni idomítani, illetve a túlélésünkhöz szükséges javak beszerzéséről is kénytelenek leszünk gondoskodni, valamint magától értetődő módon több tucat küldetés is csakis arra vár majd, hogy megoldjuk őket, akkor aligha túlzás a kijelentés, hogy a műfaj szerelmeseinek jó időre biztosítva lesz a szórakozása a Balrum megvásárlása után.

Az FPS-ek rajongóinak az Irán elleni, nemrég feloldott embargó miatt a világ java részén mindeddig meg nem jelent E. T. Armies-zal lesz érdemes tenniük egy próbát. A Raspina Studios belső nézetű lövöldéjének története szerint bár az emberiség számtalan bolygót elfoglalt az értékes nyersanyagokért való kutatás során, legnagyobb bánatukra a Föld közel lakhatatlanná vált, így aki tudott, az elmenekült róla. Bőségesen akadtak azonban olyanok is, akiknek ilyen vagy olyan okok miatt nem sikerült elhagyniuk a kimerített planétát, és hogy elkerüljék a biztosra vehető halált, úgy döntöttek, hogy a túlélés érdekében félreteszik korábbi ellentéteiket, és egységesen lépnek fel a veszélyek ellen. Az együttműködésre szükség is lesz, ugyanis ki tudja miért, de a haldokló égitestet egy idegen faj támadja meg. A feladat egyértelmű: kerül amibe kerül, de vissza kell verni az űrlények hordáit. A készítők ígérete szerint művük leginkább azoknak az igényeit elégíti majd ki, akik a régi idők nagyjaihoz hasonló játékélményre vágynak, így a túléléshez villámgyors reflexekre és remek helyzetfelismerő képességre lesz majd szükségünk.

Ha a lövöldözés kedvünkre való, de jobb szeretjük a ráérős tempójú címeket, akkor a Hard West: Scars of Freedom lesz a mi játékunk. A CreativeForge Games a jellegzetes, banditákban, pisztolypárbajokban és pókerpartikban gazdag vadnyugati környezetet démonokkal, kultistákkal, fekete mágiával és eszelős tudósok bizarr masináival megfűszerező taktikai RPG-jének első kiegészítőjéből Libertee történetét ismerhetjük meg. A szökött rabszolgából önkéntes igazságosztóvá lett, súlyosan sebesült lány egy nap balszerencséjére összeakad Gorman doktorral, aki ugyan megmenti az életét, de hősnőnk döbbenten kell hogy konstatálja, hogy a testébe különböző, a külsejét eltorzító, viszont különleges képességeket adó beültetések kerültek. Libertee elhatározza, hogy végez a sebésszel, ám hamarosan kiderül, hogy Gorman a kisebbik rossz, és az igazi veszélyt egy ördögi mesterkedéseiket a polgárháború vérzivataros forgatagával leplező csoport jelenti. Így az ex-rabszolga kénytelen-kelletlen szövetségre lép az orvossal, hogy véget vessen a tébolynak. A játékban összesen hét csatát kell majd megvívnunk ahhoz, hogy eljussunk a végkifejletig, és ahogy azt már megszokhattuk, két tűzpárbaj között különféle kisebb-nagyobb kalandokban lesz részünk, ha meglátogatjuk a városokat és a fontosabb csomópontokat. Mindezeken túl, az ígéretek szerint egy jócskán átalakított karakterfejlődési rendszer vár majd ránk, amiben fontos szerepet fog kapni, hogy hősnőnket új gépszervekkel lássuk el.

Felsorolásunkat az ezúttal PS4-re megjelenő Heavy Rain zárja. David Cage 2010-ben piacra dobott játéka teljes joggal lett a PS3 egyik legjobban fogyó címe, hiszen a titokzatos „origami gyilkos” megtalálása körül forgó interaktív drámában egymást érik a váratlan fordulatok, és ugyancsak résen kell lennünk, hogy lefülelhessük a beteges elkövetőt. A feszült hangvételű programban egyetlen főhős helyett négy, eltérő személyiségű karaktert, jelesül egy fia megmentésén fáradozó, agorafóbiás építészt, egy korábban rendőrként és tengerészgyalogosként is szolgált magándetektívet, egy kábítószerfüggő profilozót, valamint egy álmatlanságban szenvedő fotózsurnalisztát irányíthatunk, és ha sikerrel akarjuk lezárni a gyilkos utáni hajszát, mindig nyitott szemmel kell járnunk. Ha ugyanis nem figyelünk majd oda minden apróságra, akkor az ügybe ilyen vagy olyan okok miatt belekeveredő szereplők akár meg is halhatnak. De még ha életben maradnak is a történet végére, akkor sem garantált számukra a boldog befejezés.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Február 29.

And So It Was (PC)

Cat on a Diet (PC)

Fairies vs. Darklings: Arcane Edition (PC)

Március 1.

Balrum (PC)

Feelings Adrift (PC)

XBlaze Code: Embryo (PC)

Far Cry Primal (PC)

UnderDread (PC)

Deponia Doomsday (PC)

Worlds (PC)

Tank Battle: 1944 (PC)

Trulon: The Shadow Engine (PC)

Broforce (PS4)

Battlefield Hardline Betrayal (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360) (DLC) (Prémium tagoknak)

Screencheat (PS4, Xbox One)

Square Heroes (PS4)

Március 2.

Where's My Mommy? (PC)

BlazBlue: Chronophantasma Extend (PC)

Bus Simulator 16 (PC)

Acorn Assault: Rodent Revolution (PC)

Blood Alloy: Reborn (PC)

Awesomenauts: Overdrive Expansion (PC) (DLC)

Party Jousting (PC)

Party Jousting - Character Pack (PC) (DLC)

Party Jousting - Bling Pack (PC) (DLC)

Star Sky 2 (PC)

Heavy Rain (PS4)

Ironcast (PS4)

Gunscape (PS4)

The Heavy Rain and Beyond: Two Souls Collection (PS4)

Március 3.

Bezier (PC)

Forgotten Ball (PC)

Hard West: Scars of Freedom (PC) (DLC)

Space Overlords (PC)

E.T. Armies (PC)

Blue Rider (PC)

Március 4.

The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy (PC)

Super Kitty Boing Boing (PC)

Rhino's Rage (PC)

Ultimate Chicken Horse (PC)

S.O.R.S (PC)

Momodora: Reverie Under the Moonlight (PC)

CUPID – A free to play Visual Novel (PC)

Spellbind (PC)

Dinosaur Hunt: Africa Contract - WW2 War Expansion Pac (PC) (DLC)

Mortal Kombat XL (PS4, Xbox One)

Mortal Kombat X Kombat Pack 2 (DLC) (PS4, Xbox One)

The Witch and the Hundred Knight: Revival Edition (PS4)

Ironcast (Xbox One)

Március 5.

Sunrider: Liberation Day (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward