Heti játékmegjelenések - 6. hét

A héten átélhetjük egy aranyos fonalbaba kalandjait, élőholtakat cselezhetünk ki, animehősként kaszabolhatunk és a kalandjátékok rajongói sem fognak unatkozni!

Heti játékmegjelenések - 6. hét

A Techland túlélőhorrorja, a Dying Light méltán nyerte el meggyőző fölénnyel a 2015 legjobbjait összesítő szavazásunkona kategóriája legkiválóbbjának járó első helyet. A nyitott világú, leginkább a Mirror's Edge és a Dead Island keverékének tekinthető játékban remekül vegyül az akció és a lények elkerülésének parkour-elemekkel feldúsított lehetősége. A február 9-én debütáló Dying Light: The Followingban újfent a már jól ismert Kyle Crane bőrébe fogunk belebújni, akinek ezúttal egy, az embereket élőholttá változtató vírust kordában tartani képes, titokzatos kultusz tagjainak a bizalmát kell majd elnyernie életveszélyes feladatok teljesítésével. A kiegészítő magától értetődő módon számtalan új fegyverrel, például egy nyílpuskával, illetve különféle revolverekkel és géppisztolyokkal fogja kibővíteni az arzenálunkat, illetve, komoly szerep jut majd benne járművünknek, egy sivatagi terepjárónak is. A kedvünk szerint fejleszthető, extra fegyverekkel és kütyükkel felszerelhető kocsinak nagy hasznát fogjuk látni, mert a bejárható terület a fejlesztők állítása szerint kétszer akkora lesz, mint az alapjátékban lévő, így a használatával rengeteg időt spórolhatunk majd meg.

Amennyiben nem kenyerünk egy homokfutóra szerelt lángszóróval ropogósra sütni a zombikat, hanem inkább a családbarát szórakozás hívei vagyunk, akkor az Unravel a mi játékunk. A svéd Coldwood Interactive fizikai alapú feladványokat is felvonultató, csodálatos grafikával büszkélkedő platformerében egy aranyos, Yarny-nak nevezett kis fonálfigurát irányítunk. Hősünk képes arra, hogy egyebek mellett lasszóként használja a testét alkotó szálakat, vagy éppen hidat építsen belőle és így minden akadályt le tud győzni, már amennyiben ügyelünk arra, hogy ne fogyjon ki az alapanyagból. Lényeges, hogy ha érdekel minket a játék és vagy EA Access vagy Origin Access előfizetők vagyunk, akkor az első két pályát kerek tíz órán keresztül nyüstölhetjük. Ezen kívül ha a demó kipróbálását követően úgy döntünk, hogy beruházunk az alkotás egy digitális kópiájába, akkor tíz százalék kedvezményt kapunk rá és még a mentésünket is használhatjuk a teljes verzióban.

A narratíva alapú kalandjátékok iránt érdeklődő, ám a PC-t ilyen vagy olyan okból nem preferáló játékosok számára jó hír, hogy február 12-től kezdve végre Xbox One-on és PS4-en is elérhető lesz a Fullbright 2013-as sikercíme, a Gone Home. A Polygon által az esztendő legjobb játékának választott és tőlünk is a legmagasabb pontszámot kapóprogramban Kaitlin Greenbriartot, egy hosszabb külföldi útról hazatérő nőt alakítjuk, aki döbbenten veszi észre, hogy szeretett családjának se híre, se hamva. A feladat tehát adott: a hátrahagyott információmorzsák alapján rekonstruálnunk kell, hogy pontosan miféle események is zajlottak le azalatt ameddig távol voltunk.

A Koei által birtokolt Omega Force neve már az első Dynasty Warriors 1997-es megjelenése óta egyet jelent a látványos és fékevesztett akcióval. Az efféle szórakozást keresők számára jó hír, hogy a stúdió Yoshiki Tanaka anime és manga-adaptációt is kapó fantasy regénysorozata alapján készült játékában, a Japánban már tavaly megjelent Arslan: The Warriors of Legend esetében sem tért le a már jól kitaposott útról. Az animációs feldolgozás látványvilágát átvevő akciójátékban katonák ezreit kell kardélre hánynunk ahhoz hogy diadalmaskodhassunk, és időnként a velünk azonos oldalon állókat is belátásunk szerint kommandírozhatjuk, káoszt és pusztulást hozva az ellenfeleinkre.

Felsorolásunkat a Firewatch zárja. A Campo Santo 1989-ben játszódó játékából az erdőtüzekre figyelő Henry és felettese, a vele egy walkie-talkien keresztül kommunikáló Delilah rejtélyekben gazdag történetét ismerhetjük majd meg. Az erdőtüzek megakadályozásával foglalkozó férfivel egyre furcsább és furcsább dolgok történnek: előbb az őrtornyát dúlja fel egy ismeretlen, majd a Wyomingban található vadonban való, rutinmunkának számító bolyongása közben egyre több és több különös dolgot vesz észre. Barangolásaink során nem csak a kisebb-nagyobb nyomokra lesz érdemes odafigyelnünk, hanem a Delilah-val folytatott eszmecserékre is, mert kapcsolatunkat alapjaiban fogja meghatározni, hogy milyen stílusban is beszélgetünk majd vele.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Február 9.

Assassin’s Creed® Chronicles: Russia (PC, PS4, Xbox One)

Arslan: The Warriors of Legend (PC)

Firewatch (PC, PS4)

Dying Light: The Following (PC, PS4, Xbox One)

Dying Light: Enhanced Edition (PC, PS4, Xbox One)

Neverwinter: Underdark (Xbox One)

Unravel (PC, PS4, Xbox One)

Lovers in a Dangerous Spacetime (PS4)

Február 11.

Pesadelo – Regressão (PC)

Február 12.

Arslan: The Warriors of Legend (PS3, PS4, Xbox One)

Doors (PC)

Level22 Gary’s Misadventure (PC)

The Renegades of Orion 2.0 (PC)

SnakEscape (PC)

Defragmented (PC)

Nuts!: The Battle of the Bulge (PC)

Gone Home (PS4, Xbox One)

Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair (PS4)

Earth Defense Force 2: Invaders From Planet Space (PS Vita)

Megadimension Neptunia VII (PS4)

Február 13.

Kindred Spirits on the Roof (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward