Heti játékmegjelenések - 52. hét

Egy pórul járt nekromanta és egy fiatal lány kálváriája mellett egy sólyom-ügyvéd és veréb segédje nem mindennapi kalandját is átélhetjük.

Heti játékmegjelenések - 52. hét

Ahogy az már hagyományosan lenni szokott, a kiadók az ünnepek előtti csúcsidőszakban ellőtték a puskaporuk java részét, így ezen a héten nem igazán számíthatunk nagy és komoly megjelenésekre. De szerencsére azért most is akad pár figyelemre méltó és szórakoztatónak tűnő rétegjáték, amivel elüthetjük majd a szabadidőnket.

A nekromanták dolga ritkán irigylésre méltó, hiszen a szakmájuk nem túl fényes reputációjával járó szociális hátrányok mellett az életük, vagy síron túli létezésük állandó veszélyben van a különféle fényes páncélzatú hősök, vagy csak egyszerűen a felhalmozott zsákmányukra éhes kalandozók miatt. Ráadásul a fekete mágia használata során a legkisebb hiba is elég ahhoz, hogy valami tragikusan süljön el és a nem evilági hatalmakkal kacérkodó hullamágusra zúduljon a túlvilág fékezhetetlen haragja. Az UnSummoning: the Spectral Horde gonosz varázslója a saját kárán kell majd, hogy megtanulja, hogy mivel is jár, hogy ha valaki a sötétség erejét akarja a saját céljára fordítani. A puzzle-akciójáték története szerint ugyanis ördögi nekromantánk döbbenettel vegyes csalódottsággal kell konstatálja, hogy a világ leigázására megidézett lényei nem csak hogy nem hajlandóak követni az utasításait, de kifejezetten ellenségesen viszonyulnak hozzá. Így mivel nincs más választása, vissza kell űzze a szörnyeket oda, ahonnan jöttek. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, mert a rémségeket csak a velük megegyező színű mágikus lövedékek sebzik. Ezért alaposan oda kell majd figyelni, hogy melyiket is aktivizáljuk a játéktéren lévő mágikus rúnák közül, mert ha a harc hevében véletlenül rosszra lépünk rá, támadásaink teljesen hatástalanok lesznek.

A komoly pácba került mágushoz hasonlóan a The Madness of Little Emma címszereplőjére is sanyarú idők járnak, hiszen az öccsével békésen éldegélő kislány egy nap arra ébred, hogy szeretett testvére eltűnt, a nyomok pedig egy szürreális szörnyetegekkel teli labirintusba vezetnek. Hősnőnk azonban más választása nem lévén kénytelen szembenézni a förtelmes kreatúrákkal, holott jól tudja, hogy az életét kockáztatja. Mindez nem holmi szóvirág, hiszen a roguelike-elemekkel feldobott, százötven tárgyat, ötven közönséges és tizennyolc főellenséget tartalmazó, véletlenszerűen generált pályákat felvonultató játékban a halál végleges lesz. Ha tehát nem figyelünk majd oda Emma testi épségére, bátor kis hősnőnk garantáltan borzasztó véget fog érni, mi pedig kénytelenek leszünk előröl kezdeni az egész játékot.

A grafikus regények szerelmesei egy igen érdekes darabbal lehetnek gazdagabbak a héten. Az 1840-es évek Párizsában játszódó Aviary Attorney-ben a játékos Jayjay Falcont, a kiváló sólyom-ügyvédet alakítja, aki hűséges tanoncával a gyors észjárású és felvágott nyelvű verébbel, Sparrowsonnal együtt arra fog törekedni, hogy védencei számára a lehető legelőnyösebb ítéletet vívja majd ki a bíróságon. Ez persze nem megy majd egykönnyen, hiszen a nagyok és hatalmasok mindvégig azon lesznek, hogy elgáncsolják az életét az igazság keresésére feltett jogászt. Szerencsére, bár elvei alapján könnyen azt hihetnénk, hogy egy naiv idealista kilátástalan küzdelmeiben kell majd részt vennünk, hősünk tisztában van az élet realitásaival, így a tanúk észérvekkel vagy bizonyítékokkal való meggyőzése mellett arra is lehetőségünk lesz, hogy megvesztegessük mindazokat, akiknek vallomása segíthet abban, hogy a bíróság felmentse a kliensünket. Azt azonban egy pillanatra sem feledhetjük majd el, hogy az időnk limitált, így minden lépésünket érdemes lesz megfontolunk, mert nem fogjuk tudni egy végigjátszás során kipróbálni az összes lehetőséget. Lényeges, hogy a készítők határozott szándéka volt, hogy művük minél nagyobb újrajátszhatósági értékkel bírjon, ezért ha esetleg mégis a vérpadra vagy egy patkányokkal teli tömlöcbe fogják küldeni valamelyik védencünket, az még nem jelenti majd a játék végét. A szellemes alapötlethez igen egyedi vizuális stílus fog társulni, mert a játékban látható karakterek korának egyik legnépszerűbb francia illusztrátorának és karikaturistájának, az 1847-ben tragikus hirtelenséggel elhalálozott, meglehetősen abszurd látásmódú Jean Ignace Isidore Gérard Grandville-nek a tollából származnak.

Felsorolásunkat az egyértelműen a legkisebbeket vagy a bennük élő gyermeket erőszakos módon el nem nyomó felnőtteket megcélzó Frizzy zárja. A könnyed hangvételű platformerben egy kis szőrpamacsot irányítunk, akit egy Doof nevű gonosz sárkány messzire tüsszentett a barátaitól és a családjától. A célunk magától értetődő módon a beképzelt és arrogáns tűzokádó megleckéztetése, és a falunkba való mielőbbi visszatérés lesz.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

December 21.

The Madness of Little Emma (PC)

UnSummoning: the Spectral Horde (PC)

Sakura Santa (PC)

The Hurricane of the Varstray -Collateral hazard- (PC)

Aviary Attorney (PC)

December 22.

Minecraft: Story Mode Episode 4 „A Block and a Hard Place” (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Hatoful Boyfriend: Holiday Star (PS4, PS Vita)

The Treasures of Montezuma 4 (PS3, PS4, PS Vita)

Hauntsters (PC)

Valzar (PC)

[bold ]December 23. [/bold]

Frizzy (PC, Xbox One)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward