Heti játékmegjelenések - 51.

Egy új magyar játékkal leszünk gazdagabbak, folytatódik Graham király mókás története, PC-re is megjelenik a Final Fantasy VI, és a Hasfelmetszőt is elkaphatjuk.

Heti játékmegjelenések - 51.

2015 alighanem a magyar játékipar egyik legerősebb éveként vonul majd be az ágazat krónikájába. Nem csak a Myst előtt tisztelgő Quern: Undying ThoughtsKickstarter-gyűjtése zárult sikerrel, de gőzerővel folyik a Nemere István ifjúsági sci-fijéből készülő kalandjáték, a Kupolavárosfejlesztése is. Mindezeken túl ha csak korai hozzáférésű címként is, de elérhető az Invoker Studios autós akciójátéka, az abszurd humorú Ironkraft - Road To Hell, a NeocoreGames pedig egy új Warhammer 40K-címen ügyködik. Ötödiknek meglepetésszerűen befutott a kétfős, budapesti Balcony Team RPG-je, a Balrum. A még 2013-ban beharangozott alkotásban egy faluja megmentésén fáradozó fiatal legény bőrébe bújhatunk bele. A nyitott világú, körökre osztott harcrendszerű programban több tucatnyi küldetést teljesíthetünk majd, ráadásul arra is módunk lesz, hogy a számos, kincsekkel és veszedelmekkel teli labirintus egyikében tegyük próbára a képességeinket. A küzdelmeken túl a tárgykészítésnek, a házépítésnek, valamint saját gazdaságunk vezetésének is fontos szerep fog jutni a játékban, ráadásul egy hűséges, a csatákba vakon követő háziállatot is beidomíthatunk majd különféle trükkökre, amik nagyban növelik majd a hatékonyságát.

Újrakiadásokról, remake-ekről és HD-portokról a lehető legritkábban írunk, azonban az annak idején még SNES-en debütált Final Fantasy VI feljavított grafikájú kiadása (ami először iOS-re és Androidra jelent meg) mindenképpen megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Az 1994-ben kiadott, klasszikussá nemesedett JRPG méltán foglal el különleges helyet a műfaj és a FF-széria rajongóinak szívében, mert minden tekintetben megelőzte a korát és szinte hihetetlen, hogy a fejlesztők mit ki nem hoztak a mai szemmel nézve kőkorszaki konzolból. Ha van bárki a sorozat rajongói közül, aki csak PC-n játszik, és még nem tolta le emulátorral, hát most nekieshet, nem fog unatkozni az ünnepek alatt.

Egy másik patinás széria is hallat magáról a héten. A hosszú évek tetszhalála után idén végre magához térő King's Quest epizodikus formában megjelenő rebootjának második részétől, a Ruble Without A Cause-tól a jelek szerint pontosan azt kapjuk majd, amit az amúgy igen jól sikerült nyitány alapján elvárhatunk: egy inkább interaktív filmnek, mint kalandjátéknak tekinthető, rendkívül humoros művet, ami alaposan próbára fogja tenni a rekeszizmainkat. Az új felvonásban ismét az immár királyként uralkodó Graham bőrébe bújhatunk majd bele. Fiatal, de a lovagi erényeket maradéktalanul megtestesítő uralkodónk minden korábbinál nagyobb slamasztikában fogja magát találni, mert az alávaló goblinok se szó, se beszéd, elrabolták hűséges alattvalóit. A feladatunk tehát adott lesz: meg kell majd mentenünk mindazokat, akik az undok, ki tudja miben mesterkedő manócskák fogságában sínylődnek.

A vérpezsdítő akciót preferálók az Assassin's Creed Syndicate beszédes nevű DLC-jével, a Jack The Ripperrel üthetik el a szabadidejüket. A húsz évvel az alapjáték eseményei után játszódó kiegészítőben Evie Frye ered az öt nővel bizonyítottan végző, áldozatait brutálisan megcsonkító őrült nyomába. A DLC a rettegett mészáros levadászása körül forgó misszión túl egyebek még két új fegyverrel bővíti a már meglévők listáját, valamint a feltelepítését követően belevethetjük magunkat a „The Last Maharaja” küldetéscsomagba is.

Felsorolásunkat a Hatoful Boyfriend: Holyday Star zárja. A fajközi erotika lelkes rajongói örülhetnek, hiszen Mediatonicnak hála, újra kedvenc elfoglaltságuknak, a különféle madarak elcsábításának hódolhatnak. Csakis rajtunk áll majd, hogy melyik snájdig galamb, erotikus kisugárzású sirály, vagy vadállati karizmájával a legártatlanabb ténykedéssel bűnre csábító csukárral élünk át egy felejthetetlen románcot. A régi szereplőgárda mellett új tollasok is feltűnnek majd a színen, így a változatosságra aligha lesz majd panaszunk. Ráadásul ezúttal, ahogy az a címből is könnyűszerrel megállapítható, a karácsony is fontos szerephez jut majd a számlatan melléksztorival színesített történetben. Az élményt az elődhöz hasonlóan igényes és karakteres, kézzel rajzolt grafika teszi majd teljessé.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

December 14.

Quantum Lock (PC)

Balrum (PC)

Gulf of Aden – Task Force Somalia (PC)

December 15.

King's Quest Chapter II: „Rubble Without a Cause” (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Avaris 2: The Return of the Empress (PC)

Star Nomad (PC)

Turnover (PC)

Gigachess (PC)

Hatoful Boyfriend: Holiday Star (PC)

Pay2Win: The Tricks Exposed (PC)

Assassin’s Creed Syndicate ‘Jack the Ripper’ DLC (PS4, Xbox One)

December 16.

Final Fantasy VI (PC)

Sinless (PC)

December 18.

Choice of Kung Fu (PC)

Goodnight Butcher (PC)

December 19.

The Fall of Gods (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward