Heti játékmegjelenések - 5. hét

Az XCOM 2 ellenállói mellett Csapajev elvtársnak is meggyűlik a baja az idegen megszállókkal, bővül a Black Ops 3, valamint Steve Jackson rajongói is örülhetnek.

Heti játékmegjelenések - 5. hét

2012 nagyszerű év volt a körökre osztott taktikai címek rajongói számára, hiszen ekkor debütált a mind a játékosok, mind pedig a szaksajtó tetszését elnyerő, számos magazin által nem csak kategóriája, hanem egyenesen az év legjobb játékának választott XCOM: Enemy Unknow. Az X-COM széria remekbe szabott rebootjának, valamint annak egy évvel később piacra dobott kiegészítőjének zajos és sikerekben gazdag fogadtatását követően egy percig sem volt kérdéses, hogy folytatódni fog az emberiség űrlények elleni harcát bemutató régi-új sorozat. Ezúttal viszont mivel a történet szerint a szervezet minden lépése hiábavaló volt, gerillaharcot kell majd vívnunk a Földet uraló idegenekkel. A helyzetünk az ellenség iszonytató létszám és erőforrásbeli fölénye ellenére szerencsére nem lesz teljesen reménytelen, mert rendelkezni fogunk egy igen komoly ütőkártyát jelentő mozgó bázissal, ahonnét szemmel tarthatjuk majd az eseményeket. További változást jelent még, hogy ezúttal az újrajátszhatósági élményt nagyban megdobó procedurálisan generált pályákon leszünk kénytelenek helyt állni és különféle mellékküldetéseket is teljesíthetünk majd. Ráadásul a Firaxis kiemelten kezeli a modok kérdéskörét, így mivel a fejlesztés során szorosan együttműködtek a Long Wart jegyző Long War Team tagjaival, már az első naptól kezdve elérhetőek lesznek különféle rajongói kiegészítések és gyaníthatóan bőven lesz utánpótlás a későbbiekben is.

Amennyiben némileg pacifistább és nagyságrendekkel humorosabb módon bánnánk el az idegenekkel, akkor érdemes lesz egy pillantást vetnünk a Red Comrades Save the Galaxy: Reloadedre. Az eredetileg 1998-ban kiadott orosz kalandjáték felújított változatában az egy regény, valamint egy film mellett ezernyi viccet ihlető Vaszilij Ivanovics Csapajev, valamint jobbkeze, a ravasz és talpraesett Petyka kalandjait élhetjük át. Hőseink egy átmulatott éjszaka után még a szokottnál is másnaposabban ébrednek, ami alapvetően meghatározza a hangulatukat. Ám legnagyobb rémületükre hamar kiderül, hogy a hasogató fejfájás a legkisebb bajuk. Valaki ugyanis arra a galádságra vetemedett, hogy ellopja a főhadiszállásuk ékének és legfontosabb jelképének számító vörös lobogót. Vészhelyzetben nincsen mese, ezért Csapajev elhatározza, hogy kerül amibe kerül, de a proletárhatalmat jelképező zászlót vissza kell szerezni, mégpedig záros határidőn belül. Az ellenségei által méltán rettegett katonatiszt ezt követően puccerjával együtt felkerekedik, hogy végül Ankával, a nehéztüzérség legprofibb és egyben legbájosabb tagjával kiegészülve megtorolja a rablással gyanúsított fehéreken a szörnyű tettet. Kalandjai közben pedig mintegy mellékesen egy, a Holdon élő idegenek által szervezett inváziót is megakadályoz, hiszen a forradalom kackiás bajszú hősének az ilyesmi csak gyerekjáték.

A PC-s fantasy rajongók is örülhetnek, hiszen az iOS-t és Androidot futtató készülékeken játszók után végre ők is kipróbálhatják majd az Inke négy részből álló alkotásának, a Sorcery!-nek az első két felvonását. Steve Jackson lapozgatós játékkönyveire épülő, de az azokban szereplőknél jóval több döntési helyzetet, valamint számtalan új történetágat kínáló és ötven varázslatot felvonultató programban Titán megannyi kalandot rejtő világának egyik magányos hősét alakítjuk. Feladatunk nem csekély: meg kell akadályoznunk a csak Főmágusként emlegetett gonosztevőt abban, hogy a saját aljas céljaira használja fel a Királyok Koronájaként emlegetett ereklyét. Az első fejezetben a Shamutanti dombok rémséges szörnyetegeinek eszén kell túljárnunk, hogy aztán megérkezzünk az intrikákkal és kétes alakokkal teli Kharéba, amit nem véletlenül nevez a nép a Csapdák Kikötővárosának.

Felsorolásunkat a Call of Duty: Black Ops 3 DLC-je, az Awakening zárja. Az első körben kizárólag PS4-re megjelenő letölthető tartalom négy új multiplayer-pályával, köztük a már a Black Ops 2-ben is szereplő Hijacked egy újragondolt variánsával bővíti majd a választékot. A zombivadászoknak is érdemes lesz beszerezniük a pakkot, mert a Der Eisendrache-nek keresztelt térkép is helyet kapott benne, amiben Hohenwerfen kastély falai között kell majd minél tovább kitartanunk az élőholtak végeláthatatlan hullámai ellen. Mindezeken túl négy új, különleges képességeket adó GobbleGummal is színesedni fog a paletta.

Február 1.

Time of Dragons (PC)

Spellweaver (PC)

Február 2.

Sydney's World (PC)

Tales of Symphonia (PC)

Feesh (PC)

Cobalt (PC, Xbox 360, Xbox One)

Dreii (PC)

Calendula (PC)

Sorcery! Parts 1 and 2 (PC)

Crypt of the Necrodancer (PS4, PS Vita)

Gravity Rush Remastered (PS4)

Not a Hero (PS4)

Február 3.

Fortified (PC, Xbox One)

American Truck Simulator (PC

Hieroglyphika (PC)

Amazing Discoveries in Outer Space (PS4)

Call of Duty: Black Ops 3 ‘Awakening (PS4)

Február 4.

Agatha Christie - The ABC Murders (PC)

Február 5.

XCOM 2 (PC)

XCOM 2 - Reinforcement Pack (PC) (DLC)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Bundle (PC

NARUTO SHIPPUDEN: Ultimate Ninja STORM 4 (PC, PS4, Xbox One)

Red Comrades Save the Galaxy: Reloaded (PC)

Digimon Story: Cyber Sleuth (PS4, PS Vita)

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Collection (PS3)

Agatha Christie - The ABC Murders (PS4, Xbox One)

Február 6.

Take the Dream IX (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward