Heti játékmegjelenések - 49. hét

Eszetlen rombolás egy trópusi szigeten, túszmentés változatos körülmények között és még a kozákokat is harcba vezethetjük!

Heti játékmegjelenések - 49. hét

Bár listánk meglehetősen kurta, a mennyiséget szerencsésen ellensúlyozza a minőség.

A könnyedebb hangulatú és pörgős, akciódús címek kedvelői számára jó hír, hogy a héten végre megjelenik a Just Cause harmadik része. A már jól ismert alapfelállás ezúttal egy egészen kicsit változott, mert bár Rico Rodriguez dolga harmadszor is egy korrupt diktátor által vezetett rezsim megdöntése lesz, most nem a csak Ügynökségnek nevezett szervezet kötelékében fogunk ténykedni, hanem magánzóként igyekszünk majd felszabadítani szülőhazánk, a csodálatos Medici szigetét. Ehhez természetesen komoly károkat kell okoznunk a kényúrnak, de ez nem lesz különösebben nehéz feladat, hiszen az Avalanche Studios fejlesztői számtalan területen javítottak a játékon. A legfontosabb, hogy a pénznek immár semmiféle szerepe nem lesz a programban. Ennek ellenére, változatlanul számíthatunk majd az égből ledobott szeretetcsomagokra és magától értetődő módon a szigeten járőröző katonáktól is elvehetjük majd azok fegyvereit és járműveit. További, rendkívül kellemes és üdvözölendő újítás, hogy C4-esből immár kifogyhatatlan készletekkel fogunk bírni, tehát csak azt nem röpíthetjük majd a levegőbe, amit nem akarunk. Igaz, mivel a bejárható játéktér a második részhez hasonlóan nem kevesebb, mint ezer négyzetkilométer lesz, még korlátlan mennyiségű plasztik robbanószerrel is elleszünk a különféle laktanyák és épületek megsemmisítésével.

A pusztítás az InGen által bétatesztelt Tom Clancy's Rainbow Six Siege-ben is központi elem. A kampány nélküli, de egyedül is játszható, ugyanakkor igazi zamatát értelemszerűen elsősorban az emberek irányította ellenfelekkel való vetélkedés során kiadó FPS-ben ugyanis különféle, egyedi felszereléssel és képességekkel bíró terrorelhárítók mérik össze a tudásukat. A kiválóan kiképzett fegyveresek pedig ilyen-olyan, a felderítést segítő, vagy éppen az ellenfél zavarására használható kütyük mellett a robbanószerek használatát sem vetik meg. Így a programban módunk van arra, hogy csinos lyukakat robbantsunk a falakba, amiken keresztül aztán belőhetünk, vagy alternatív be és kijáratnak használhatjuk őket. Lényeges különbség azonban Rico eszelős kalandjához képest, hogy a Ubisoft Montreal munkatársai egy realisztikus hangvételű, multiplayerre fókuszáló címet akartak tető alá hozni, így ha eredményeket akarunk elérni, akkor kénytelenek leszünk csapatban, gondosan kiagyalt taktika alapján felvenni a harcot az ellenséggel.

A stratégák is örülhetnek, mert az Europa Universalis negyedik részének hatodik nagy kiegészítője, a Cossacks számtalan érdekes újdonságot fog hozzáadni az amúgy is tartalmas alapjátékhoz. A bővítmény feltelepítését követően egyebek mellett a nomád nemzetekkel játszva a jövőben oda kell majd figyelnünk arra, hogy a törzs belső békéjének érdekében kielégítsük zsákmányra éhes, a vérontást mindennél jobban szerető hordáink igényeit. Ezért meglehetős rendszerességgel kénytelenek leszünk lerohanni pár települést, hogy embereink zsákmányhoz jussanak. A tengri vallás is át fog alakulni, mégpedig úgy, hogy követőik maximálisan tolerálják majd egy más égi hatalmasság híveit, sőt, bármikor módjuk lesz áttérni erre a hitre. Mindezek mellett, a diplomácia terén is új lehetőségekkel bővül majd a palettánk, ami teljesen érthető, hiszen ahogy azt a zaporozsjei kozákok IV. Mohamednek írt, a trailerben kissé csonkán elhangzó, és teljes formájában nem éppen munkahelybarát leveleis ékesen bizonyítja, az ukrán sztyeppe büszke harcosai ha nagyon kellett, akkor a szavakkal is roppant ügyesen bántak.

Felsorolásunkat a Corgi Warlock zárja. Az akár három barátunkkal is együtt játszható oldalnézetes akciójátékban egy corgi boszorkánymester igyekszik majd megakadályozni a nyulak gonosz élőhalottként feltámadó királyát abban, hogy serege élén válogatott gaztetteket kövessen el. Hősünknek nem lesz egyszerű dolga, hiszen fáklyákkal felfegyverzett birkák, szalamandra-zsiványok, saját szarvukat hajigáló narválok és még 67 hasonló, jó eséllyel valami pszichedelikus serkentőszer ihlette ellenfél igyekszik majd útját állni. Ezért ha nagyon kell, egy mágikus képességekkel rendelkező mopsz, egy varázstudó hal, valamint egy disznó-próféta is be fognak tudni segíteni neki küldetése teljesítésében. Persze, ha akarjuk nem csak kooperatív, hanem kompetitív multiban is megmérettethetjük majd magunkat a játékban.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

December 1.

Just Cause 3 ( PC, PS4, Xbox One)

Just Cause 3™ DLC: Air, Land & Sea Expansion Pass (PC, PS4, Xbox One) (DLC)

Tenshu General (PC)

Tom Clancy's Rainbow Six Siege (PC, PS4, Xbox One)

Europa Universalis IV: Cossacks (PC) (DLC)

FIM Speedway Grand Prix 15 (PC)

December 2.

CITYCONOMY: Service for your City (PC)

Sphere III: Enchanted World (PC)

The Light Empire (PC)

Chivalry: Medieval Warfare (PS4, Xbox One)

December 3.

Monstro: Battle Tactics (PC)

Corgi Warlock (PC)

Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below (PC)

Sid Meier's Civilization Revolution 2+ (PS Vita)

December 4.

Uncharted 4 multiplayer béta (PS4) ( Kizárólag az Uncharted: The Nathan Drake Collection előrendelőinek december 4. és 13. között)

World of Tanks nyílt béta (PS4) ( Publikus béta, december 4. és 6. között)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward