Heti játékmegjelenések - 45. hét

Az új Call of Duty és Need for Speed reboot mellett számtalan érdekes és kipróbálásra érdemes játék jelenik meg ezen a héten is.

Heti játékmegjelenések - 45. hét

Bár a Call of Duty széria kapcsán alighanem igen kevesen gondolnak elsőre az innováció és az újítás kifejezésekre a Black Ops 3-mal a Treyarch a jelek szerint szeretné megkavarni egy kicsit a már túlságosan is jól ismert formulát. A minden eddiginél futurisztikusabb környezetben, egészen pontosan 2065-ben játszódó FPS-ben ugyanis, bár egyedül is minden további nélkül lehetőségünk lesz teljesíteni a kampányt, az igazán akkor lesz élvezetes, ha három társunkkal együtt vágunk majd bele a harcokba. Az ígéretek szerint rá sem fogunk ismerni erre a játékmódra, mert a korábban megszokott nem lineáris játékmenet és az ostobábbnál ostobább ágyútöltelékek helyett nagy, nyitott és többféleképpen végigvihető pályák és kihívást jelentő mesterséges intelligencia által vezérelt ellenfelek várnak majd minket. Természetesen, a multiban is lesznek új elemek, amik közül a legfontosabb, hogy kilenc, eltérő képességekkel és alapfegyverrel bíró specialista közül választhatjuk majd ki, hogy kivel is fogunk csatába vonulni. Az pedig magától értetődik, hogy a zombik sem fognak hiányozni a játékból, így az sem lesz csalódott, aki élőholtakat akar majd mészárolni. Az előző generációs konzolok tulajdonosainak viszont ajánlott észben tartaniuk, hogy az ő portjuk a régi gépek technológiai limitáltsága miatt nem csak hogy a kampány nélkül érkezik majd, de ezen kívül sem az eSportolóknak szánt eszközöket, sem pedig a fegyverek külsejének személyre szabásához használható Paintshop opciót sem fogják tudni használni. Akik tehát teljes élményre vágynak, azok vagy PC-n, PS4-en vagy Xbox One-on lesznek kénytelenek kipróbálni a Black Ops 3-at.

Az autóversenyek konzolokon játszó szerelmesei sem maradnak majd szórakozás nélkül. A hódító útját még 1994-ben, a méltatlanul elfeledett 3DO konzolon megkezdő, de igazi népszerűségre csak PC-n majd Playstationon való debütálása után szert tevő Need for Speed széria azonos című rebootjában a Los Angeles alapján megmintázott Ventura Bay városában fogjuk tudni letesztelni a képességeinket. Összesen öt játékmódban tehetjük majd próbára magunkat és természetesen lehetőségünk lesz arra, hogy kedvünk szerint csinosítsuk ki felspécizett csodakocsinkat. Mindezeken túl a korábban a Need for Speed Rivalson dolgozó Ghost Games fejlesztői az állításuk szerint a történetre is komoly hangsúlyt fektettek, így nem csak a versenyek, miatt fogunk izgulni, hanem a sztoriban lévő csavarok és váratlan fordulatok miatt is.

Amennyiben két, a reflexeinket igénybe vevő játék után inkább valami olyannal kötnénk le magunkat, ami a szem-kéz koordinációnk helyett a kombinációs és szervezési készségeinket teszi próbára, akkor érdemes lesz vetünk egy pillantást az Anno széria legújabb, 2205 alcímet viselő részére. A minden eddiginél modernebb környezetben játszódó epizódban a korábban látottaknál ötször nagyobb városokban élő polgáraink különféle igényeit kell majd kielégítenünk és természetesen az sem lesz mellékes, hogy miképpen is fog teljesíteni a gazdaságunk. Ha jól fogjuk csinálni a dolgunkat, a tudomány hatalmának köszönhetően képesek leszünk arra, hogy kolonizáljuk a Holdat, így idővel nem csak a Földön lévő településeinken élők igényeire kell majd odafigyelnünk.

A szabadidejük jelentős részét Tamriel csodákkal és veszélyekkel teli kontinensén töltők számára jó hír, hogy a héten elstartol a The Elder Scrolls Online legújabb kiegészítője, az Ornisium. A több mint húsz órányi történet-orientált tartalmat kínáló DLC-ben az orkok kultúráját lesz szerencsénk megismerni és kedvünk szerint járhatjuk majd be az új zónát, a fagyos Wrothgart, ami számtalan újdonságot fog tartalmazni. Egyebek mellett egy arénában is próbára fogjuk tudni tenni a harci tudásunkat, de magától értetődő módon új labirintusokat is ki kell majd takarítanunk és Orsinium városának újjáépítését elősegítő küldetéseket is módunk lesz elvállalni.

Felsorolásunkat a The Living Dungeon zárja. A fantasy környezetben játszódó stratégiai játékban a ravaszságunk mellett némi szerencsére is szükségünk lesz, ha túl akarjuk majd élni a csapdákkal és ellenséges szándékú riválisokkal teli, halálos pályákat. A többjátékos mókákat kedvelők számára jó hír, hogy akár nyolc barátunkkal együtt is bele fogunk tudni vágni a nagy kalandba, így garantáltan nem lesz hiány intrikában, trükközésekben és váratlan helyzetekben.

November 2.

UmiharaKawase (PC)

Brilliant Shadows - Part One of the Book of Gray Magic (PC)

Sonic Lost World (PC)

Bit Shifter (PC)

Euro Fishing (PC)

The Living Dungeon (PC)

The Elder Scrolls Online: Orsinium (PC) (DLC)

November 3.

Anno 2205 (PC)

Battle Battalions (PC)

Dragon Fin Soup (PC, PS3, PS4)

November 4.

Gladiators Online: Death Before Dishonor (PC)

Phineas and Ferb: Day of Doofenshmirtz (PS Vita)

November 5.

Rogue Harvest (PC)

Mushihimesama (PC)

The Secret Order 2: Masked Intent (PC)

Need for Speed (PS4, Xbox One)

November 6.

Call of Duty: Black Ops III (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Call of Duty®: Black Ops III – Season Pass (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

The Fall of the Dungeon Guardians (PC)

Prominence (PC)

Air Conflicts: Pacific Carriers (PS4)

The Peanuts Movie: Snoopy’s Grand Adventure (PC, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Persona 4: Dancing All Night (PS Vita)

The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut(PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward