Heti játékmegjelenések - 43. hét

Jön az Assassin's Creed: Syndicate, érkezik a Vermintide, a kapuknál a Sword Coast Legends és még megannyi remek játékkal fog bővülni a paletta!

Heti játékmegjelenések - 43. hét

Kiemelkedő hét előtt állunk, aminek a kínálata jóformán bárkinek az ízlését ki fogja tudni elégíteni. Fölösleges szócséplés helyett tehát lássuk, hogy ezúttal mivel is lesz érdemes elütni a szabadidőnket!

Az Assassin's Creed széria fősodrának többi részénél jóval gyengébbre sikeredett Unity után a Ubisoftnál megfogadták, hogy 2015-ben egy olyan játékkal lepik majd meg a 2007-ben útjára indult sorozat rajongóit, ami feledtetni fogja a fiaskót. Hogy ez vajon sikerült-e, vagy újra üres ígéreteket kaptunk, azt a héten mindenki eldöntheti majd, hiszen október huszonharmadikán érkezik az Assassin's Creed Syndicate. A viktoriánus Londonban játszódó kaland során egy, az asszaszinok közé tartozó ikerpárt, a forrófejű és kemény öklű Jacobot, valamint a ravasz és a lopakodást előnyben részesítő Evie-t irányítva kell majd visszafoglalnunk a fővárost a templomosoktól. Rendünk halálos ellenségeinek módszeres és kíméletlen elpusztítása során a forgatókönyvírók leleményének köszönhetően számtalan történelmi alakkal össze fogunk futni. Így Charles Dickens, Florence Nightingale és Charles Darwin mellett maga Viktória királynő is felbukkan majd a játék során, tovább színesítve a történetet. A játékmenetnél a megújulás lesz a kulcsmotívum, hiszen a két, eltérő habitusú és különféle fejleszthető képességekkel bíró főhősön túl számos újdonság fogja várni a játékosokat. Például bármikor módunkban áll majd lovaskocsikat vezetni, hogy gyorsabban elérjünk a célunkhoz, vagy éppen merész emberrablásokkal pénzt kicsikarni az ellenlábasainktól. További érdekes változás lesz még, hogy mivel ebben a korszakban a kardok, buzogányok és hasonló közelharci készségek láttán mindenki felkapná a fejét az utcán, a fegyvertárunk könnyen elrejthető gyilokszerszámokból fog állni és a csaták a során a fejlesztők elmondása alapján jóval több vér fog folyni annál, mint ahogy azt megszokhattuk.

Ha London erőszaktól forrongó utcái helyett inkább az Elfeledett Birodalmakban tennénk próbára a képességeinket, akkor érdemes lesz megfontolnunk a Sword Coast Legends megvásárlását. A Dragon Age: Origins munkálatait felügyelő Dan Tudge legújabb, a Dungeons & Dragons ötödik kiadására építő CRPG-je az ígéretek szerint nem csak egy élvezetes és komplex, a Baldur's Gate és a Neverwinter Nights méltó utódjának számító egyjátékos kampánnyal szegezi majd hosszú órákra a monitorok elé a műfaj szerelmeseit, hanem egy egyszerűen kezelhető kalandalkotó lehetőséggel is, így a vállalkozó kedvűek saját készítésű modulokkal fogják tudni szórakoztatni a közösséget.

Amennyiben az Ed Greenwood által megálmodott világnál jobban szívleljük az egyik legismertebb low-fantasy franchise-t, a Warhammer Fantasyt akkor sem lesz okunk panaszra, mert a Fatshark erre az univerzumra építő játéka mellett döntve egy sötét hangvételű, véres és brutális csatákban gazdag történet aktív alakítói lehetünk majd. A Warhammer: End Times – Vermintide-ban ugyanis nem kisebb feladat fog ránk hárulni, mint hogy három társunkkal együtt megmentsünk egy skavenek által lerohant várost a biztosra vehető pusztulástól. Csakis rajtunk áll majd, hogy Marcus, keménykötésű katonatiszt, Sienna, a kissé beteges humorú tűzvarázslónő, Victor, a sokat látott boszorkányvadász, Bardin, a büszke törpe felderítő, vagy Kerillan, a kecses elf íjásznő bőrébe bújva igyekszünk majd megszabadítani a várost a hordákban özönlő ocsmány patkányemberektől. Fontos, hogy a Vermintide kifejezetten a többjátékos élményre fog építeni, ezért az egyéni hősködés helyett a csapatmunka lesz a siker legfőbb fokmérője. Ha nem dolgozunk majd össze a többiekkel, hanem fittyet fogunk hányunk rájuk, akkor jóval szerényebb zsákmány lesz a jussunk, mint ha vállt vállnak vetve teljesítettük volna az adott pályát. Érdemes lesz tehát összetartani.

Az űrbeli kalandokra vágyók a Rebel Galaxyval tehetnek majd egy próbát, amiben egy csillagromboló kapitányaként fogjuk tudni belevetni magunkat az izgalmakba. Ha úgy tartja úri kedvünk, aszteroidák bányászatával épp úgy lehetőségünk lesz meg jólétünket és befolyásunkat, mint kalózok levadászásával, idegen fajokkal való üzleteléssel, esetleg pár szerencsétlenül járt űrhajó rakományának a többi kincsvadász orra elől való elhappolásával.

A nálunk „Kalandra fel!” címmel futó Adventire Time! eddigi játékadaptációi a lehető legfinomabban fogalmazva is hagytak kívánnivalót maguk után és nem voltak méltóak a sorozathoz, de remélhetőleg az Adventure Time: Finn and Jake Investigationsnek sikerül majd kiköszörülnie a széria hírnevén esett csorbát. A leginkább a Matt Hazzard sorozatról ismert Vicious Cycle Software által készített akció-RPG-ben Jake, a lusta és falánk alakváltó kutya, valamint Ooo földjének legnagyobb hőse, a komoly kardgyűjteménnyel bíró Finn ezúttal nyomozóknak csapnak majd fel. A hatodik évad eseményeire épülő programban a felfedezésen és a különféle rejtélyek megoldásán lesz a hangsúly, de természetesen pár gonosztevőt is elagyabugyálhatunk majd benne.

Augusztus egyik legmeglepőbb, egyben legkellemesebb meglepetése a Guild Wars 2 ingyenessé tétele volt. A lépés mögött az a szándék húzódott meg, hogy így bővülni fog az érdeklődők bázisa és a játékosok remélhetőleg meg fogják vásárolni a Heart of Thorns címre keresztelt fizetős kiegészítőt. Az expanzió beszerzését követően számos újdonság mellett tíz fős raideken is lehetőségünk lesz részt venni, bejárhatjuk majd Maguuma dzsungeleit és az új Stronghold játékmódnak hála, a PvP-meccsekre specializálódók sem fognak unatkozni.

Listánkat a Just Dance 2016 zárja. A népszerű ritmusjáték legújabb részében mindenki megtalálhatja majd az ízlésének legjobban megfelelő zeneszámot. David Guetta által jegyzett dal épp úgy szerepel a választható talpalávalók között, mint Ray Charlesnak köszönhetően világhírűvé vált nóta, vagy éppen, a Grease egyik betétdala.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Október 19.

Rise: Battle Lines (PC)

Sir! I'd Like To Report A Bug! (PC)

Tales of Zestiria (PC)

Október 20.

Knights of Pen and Paper 2 (PC)

Toby: The Secret Mine (PC)

Rebel Galaxy (PC)

Pulse (PC)

Overlord: Fellowship of Evil (PC, PS4, Xbox One)

Life Is Strange: Episode 5 - Polarized (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Organ Trail Complete Edition (PS4, PS Vita)

Tales From The Borderlands: Episode 5 - The Vault of the Traveler (PC, PS3, PS4)

Adventure Time: Finn and Jake Investigations (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Október 21.

Coast Guard (PC)

Rocket League - Back to the Future™ Car Pack (PC, PS4) (DLC)

Murder (PC)

Tales From The Borderlands: Episode 5 - The Vault of the Traveler (Xbox 360, Xbox One)

Code: Realize Guardian of Rebirth (PS Vita)

Október 22.

Noct (PC)

Alpha Polaris : A Horror Adventure Game (PC)

Command: Northern Inferno (PC)

Message Quest (PC)

The Big Secret of a Small Town (PC)

Október 23.

Divine Slice of Life (PC)

Star Sky – ブルームーン (PC)

Warhammer: End Times - Vermintide

RPG Maker MV (PC)

RPG Maker MV: Cover Art Characters Pack (PC) (DLC)

RPG Maker MV: Essentials Set (PC) (DLC)

200% Mixed Juice! (PC)

Guild Wars 2: Hearth of Thorns (PC) (kiegészítő)

Guitar Hero Live (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Assassin's Creed Syndicate (PS4, Xbox One)

Just Dance 2016 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Space Hulk (PS3, PS Vita)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward