Heti játékmegjelenések - 4. hét

A Braid készítője új játékkal jelentkezik, Larának egy boszorkánnyal gyűlik meg a baja, Bombshell az elnöknőt menti meg, a háború pedig gyerekekkel még szörnyűbb.

Heti játékmegjelenések - 4. hét

A 2008-as esztendő egyik legnagyobb meglepetésének, az Xbox 360-on debütáló Braidnek a sikersztorija valóságos hollywoodi tündérmese, hiszen alkotója, a dotcom-válságot alaposan megszenvedő Jonathan Blow egy hirtelen elhatározást követően mindent egy lapra tett fel és nagyjából kétszázezer dollárt költött a saját megtakarításaiból az elgondolkoztató történetű és művészi látványvilágú platformerre. Döntését nem volt oka megbánni, mert műve napok alatt világhírűvé és az indie-szcéna egyik legtekintélyesebb alakjává tette. Hogy vajon második játéka, a The Witness is elnyeri-e a közönség tetszését, az hamarosan ki fog derülni, mert a Myst által inspirált logikai játék a héten debütál majd. A belső nézetű programban egy amnéziában szenvedő ismeretlent fogunk alakítani, akinek nem csak arról nincs fogalma, hogy ki ő, hanem azt sem tudja, hogy miképpen került a játék helyszínéül szolgáló szigetre. Ahhoz, hogy választ kapjunk majd a kérdéseinkre, különféle puzzle-feladványokat kell megoldanunk. Lényeges, hogy bár a legfontosabb titkok kiderítéséhez nem lesz szükséges minden talányt megfejtenünk, a maximalisták Blow elmondása szerint akár nyolcvan, feszített agymunkát és átlagon felüli kombinációs készséget igénylő órán keresztül is ellehetnek majd az alkotással.

A lengyel 11 bit studios neve is joggal cseng jól a független játékok szerelmeseinek fülében. A 2014 végén kiadott, egy véres konfliktust a túlélésért küzdő civilek szemszögéből bemutató This War of Mine ugyanis minden korábbi próbálkozásnál hitelesebben és torokszorítóbban adta vissza a háború borzalmait. A PS4-re és Xbox One-ra megjelenő The Little Ones alcímet kapó variáns a jelek szerint még az eredetinél is sötétebb hangvételű lesz, mert immár nem csak kétségbeesett felnőttek, hanem mindenben tőlünk függő, náluk is jobban rettegő gyermekek testi és lelki épségét is szavatolnunk kell majd.

Nem csak a háború maga a pokol, hanem néha egy-egy játék fejlesztése is. Az Interceptor Entertainment munkatársai eredetileg egy Duke Nukem játékot akartak tető alá hozni, de végül jogi okok miatt kénytelenek voltak letenni a tervükről. Izometrikus lövöldéjük új főszereplője Shelly Harrison lett, aki egy, az 1998-as E3-on bemutatott Duke Nukem Forever trailerbenfelbukkanó karakterre való utalásként Bombshell becenéven fut. A bionikus karral rendelkező katonának nem kisebb személyiséget kell majd kimentenie nemezise, az őrült Jadus Heskel professzor karmai közül, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöknőjét. Ez persze nem lesz fáklyásmenet, mert a Duke szinkronhangja, Jon St. John által megszóltatott gonosztevő parancsait egy egész seregnyi torz szörnyeteg fogja lesni, akiket mind pokolra kell majd küldenünk.

Egy másik hősnő, Lara Croft PC-s rajongóinak is minden okuk megvan az örömre, mert január 28-tól kezdve végre ők is bele tudják majd vetni magukat az archeológus Xbox 360-ra és Xbox One-ra még tavaly megjelent, véleményünk szerint igencsak jól sikerültkalandjába, a Rise of the Tomb Raiderbe. Ezen kívül a játék egy új DLC-vel is ki fog egészülni.

A sebesség megszállottjai sem fognak kikapcsolódás nélkül maradni a héten, feltéve, hogy beruháznak majd a Sébastien Loeb Rally EVO egy kópiájába. A rali kilencszeres bajnokának nevével fémjelzett játékban több, mint ötven járgány közül fogjuk tudni kiválasztani a vezetési stílusunkhoz és a terepviszonyokhoz legjobban illő csodamasinát, ezt követően pedig már bele is vethetjük majd magunkat a dübörgő lóerők viadalába. A változatosságra aligha lesz panaszunk, hiszen tíznél is több játékmódban lesz lehetőségünk próbára tenni a képességeinket.

Felsorolásunkat a LEGO® MARVEL's Avengers zárja. Az akció-platformer igazi csemege lesz a szuperhős-képregények, illetve az azokból készült filmadaptációk rajongóinak, mert szokás szerint rengeteg népszerű és kevésbé ismert karakter Lego-változatát irányíthatjuk majd benne. Ezen kívül ahogy az már csak lenni szokott, a kooperatív játékmódnak hála, akár egy barátunkkal is bele fogunk tudni vágni a világ megmentésébe.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Január 25.

Swiftly (PC)

World's Dawn (PC)

Január 26.

Knight Online (PC)

Rescue From Goblin Deep (PC)

The Order of the Thorne - The King's Challenge (PC)

The Witness (PC, PS4)

LEGO® MARVEL's Avengers (PC, PS3, PS4, PS Vita, Xbox 360, Xbox One)

DarkMaus (PC)

Rise of the Tomb Raider: Baba Yaga - Temple of the Witch (Xbox One, Xbox 360) (DLC)

Battlefield Hardline Getaway (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Január 27.

Echo Tokyo: Intro (PC)

Hounds : The Last Hope (PC)

Január 28.

The Lost Mythologies (PC)

Cubixx HD (PC)

Eventide: Slavic Fable (PC)

Rise of the Tomb Raider™ (PC)

Nemesis of the Roman Empire (PC)

Rabi-Ribi (PC)

The Slaughter: Act One (PC)

Rise of the Tomb Raider: Baba Yaga - Temple of the Witch (PC, pletyka) (DLC)

Január 29.

AIPD - Artificial Intelligence Police Department (PC, PS4, Xbox One)

Defunct (PC)

Bombshell (PC, PS4, Xbox One)

Sébastien Loeb Rally EVO (PC, PS4, Xbox One)

Pitstop Challenge (PC)

This War of Mine: The Little Ones (PS4, Xbox One)

LEGO® MARVEL's Avengers (Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Xbox 360, Xbox One)

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (PS3, PS Vita)

Január 30.

Take the Dream IX (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward