Heti játékmegjelenések - 39. hét

A Frictional Games rajongói mellett a a stratégiai és szerepjátékok, valamint a vér és hagyományos foci kedvelőinek sem lesz okuk panaszra.

Heti játékmegjelenések - 39. hét

Mint ahogy arról mi is írtunk a 2009-es év játéktermését bemutató cikkünk első részében, a francia Cyanide Games munkatársai annak idején nem csak hogy megúszták, hogy Chaos League című játékukkal lényegében majdnem teljesen lemásolták a nálunk Vérfociként meghonosodott Blood Bowlt, hanem végül azt is el tudták érni, hogy ők készíthessék el a népszerű asztali stratégiai játék számítógépes változatát. Ez azonban, bár rossznak egyáltalán nem lehetett nevezni, nem tudott átütő sikert aratni. A stúdió tagjai azonban nem adták fel és hat év után ismét belevethetjük magunkat a kegyetlen, de igen látványos sportba. Az előrendelőknek járókat nem számítva nyolc, eltérő erősségű és gyengeségű csapatot felvonultató Blood Bowl 2-ben ugyanis nem csak úgy lehet nyerni, ha mi érjük el a legtöbb pontot, hanem az is teljesen elfogadott módszer, ha a közönség és a cinikus kommentátorok legnagyobb örömére az utolsó szálig legyilkoljuk a másik oldalon állókat. Mint ahogy ebből is sejteni lehet, egy erősen fekete humorú játékkal állunk szemben, amiben egymást fogják követni az abszurdabbnál abszurdabb fordulatok és piszkos trükkök. Fontos újítás, hogy az első résszel ellentétben nem lesz módunk arra, hogy valós időben kommandírozzuk sportolóinkat, csakis a körökre osztott megoldást fogjuk tudni választani.

Ha jobb szeretjük az olyan sportjátékokat, amiknél elenyésző arra az esély, hogy a csapat valamennyi tagja felveszi a néhai előnevet a meccs végére, akkor a FIFA 16 lesz a mi játékunk. Az Electronic Arts patinás szériájának legújabb részében összesen 78 stadionban kergethetjük majd a labdát. A jócskán átalakult karrier-módban számtalan új, vagy radikálisan átalakult funkciót találhatunk majd, például akár két évre szóló hitelt is fel fogunk tudni venni, az anyagi lehetőségeink jobban függnek majd attól, hogy melyik klubot is vezetjük, ráadásul az időjárás is jóval dinamikusabb lesz. Azt viszont nem árt tudnunk, hogy az újításoknak a nem elhanyagolgató része csak a jelenlegi konzolgenerációra szánt portokban, valamint a PC-re megjelenő variánsban lesz elérhető. Ezekről bővebben ide kattintvaolvashatunk. Lényeges még, hogy a sorozat történelmében először női csapatok felett is át tudjuk majd venni az irányítást. Ha tehát mindig is az volt az álmunk, hogy az ausztrál, a brazil, a kanadai, a kínai, az angol, a francia, a német, az olasz, a spanyol, a mexikói, a svéd, vagy az USA női labdarúgó válogatottjaival rúgjunk gólt gól után, akkor teljesülhet a vágyunk.

A hatalomra és befolyásra éhezők a Grand Ages: Medievallal csillapíthatják majd feneketlen étvágyukat. Az 1050-es években játszódó, valós idejű stratégiai játékban ugyanis nem kisebb feladatot kell majd végrehajtanunk, mint hogy kitartásunknak, diplomáciai és kereskedelmi érzékünknek, valamint hadvezéri képességeinknek köszönhetően egy nem túl jelentős kis település szerény lehetőségekkel bíró polgármesteréből komoly politikai tényezővé küzdjük fel magunkat. Egy hatalmas, húszmillió négyzetkilomért meghaladó térkép vár majd arra, hogy meghódítsuk, vagy legalábbis, kísérletet tegyünk arra, hogy az uralmunk alá hajtsuk. Mindez persze nem megy majd egyik napról a másikra, így alaposan meg kell majd fontolnunk, hogy az elérhető 50, a mindennapokat könnyebbé tevő technológiai újításból melyiket fogjuk elkezdeni kutatni, mint ahogy az sem lesz mindegy, hogy mennyit veszünk és adunk majd el a húsz, különféle igényeket kielégítő nyersanyagból. Ám, legyünk bármilyen gondosak is, mindvégig észben kell majd tartanunk, hogy a míg a riválisainkkal kis furfanggal vagy nyers erővel el fogunk tudni bánni, az elemeket és a sorsot nem leszünk képesek uralni. Így könnyen előfordulhat majd, hogy a pestis, vagy egy kiadós aszály keresztül fogja húzni a számításainkat. A gép által irányított ellenfelek és szövetségesek helyett inkább hús-vér stratégákkal való játékot preferálók számára jó hír, hogy akár hét másik érdeklődővel szemben is próbára fogjuk tudni tenni a képességeinket.

A horrorjátékok rajongói is emlékezetes hét elé néznek, mert a Penumbra-trilógiával és az Amnesia sorozat eddigi két részével bizonyító Frictional Games fejlesztői ezúttal egy különféle, rémálomba illő géplényekkel benépesített, víz alatti kutatóbázison zajló, sötét hangvételű programmal hozzák majd rájuk a frászt. A bizarr látványvilágú SOMA legfőbb érdekessége a pokolbéli kreatúrák változatossága lesz. A különféle szörnyetegek ugyanis eltérő viselkedésmintával fognak bírni, ami miatt soha nem tudhatjuk majd, hogy egy csak önvédelemből gyilkoló rémséggel, vagy egy minden szeme elé kerülő élőlényt elpusztító förmedvénnyel hozott-e minket össze a balsorsunk. A helyzetünket tovább fogja bonyolítani, hogy az állomást ellepő dögök mind másra és másra lesznek érzékenyek, tehát akad majd, amelyiket az általunk kiadott hangok fogják megvadítani, míg mások a fénytől kapnak majd idegrohamot. A horror-hangulatot csak tovább fogja fokozni, hogy ellentétben a legtöbb hasonló címmel, nem lesz számszerűsítve az életerőnk és az egyes támadások is attól függően sebeznek majd , hogy támadónk hol fog minket eltalálni. Így egyetlen ütés is végzetes lehet majd, de iszonyatos mázlival egy halálosnak tűnő csapást is meg fogunk tudni úszni.

Listánkat a Final Fantasy V zárja. Az 1992 végén megjelent klasszikus közel tizenhárom év után végre PC-re is tiszteletét fogja tenni. Akinek eddig tehát kimaradt volna a 26 kasztot felvonultató, a széria hagyományainak megfelelően a világ megmentése körül bonyolódó történetű játék, az most bepótolhatja a mulasztását.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Szeptember 21.

Quick Slick Deadly (PC)

Szeptember 22.

Rivals of Aether (PC)

SOMA (PC, PS4)

Bloow Bowl 2 (PC, PS4, Xbox One)

Subaeria (PC)

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma (PC, PS4)

Szeptember 23.

Extreme Exorcism (PC)

Weapon of Choise (PC)

XenoBloom (PC)

Concrete Jungle (PC)

Szeptember 24.

FIFA 16 (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Missing Translation (PC)

Else Heart.Break() (PC)

Final Fantasy V (PC)

Cities: Skylines - After Dark (PC)

Szeptember 25.

Hacker's Beat (PC)

Reverse Clawl (PC)

Mars Colony: Frontier (PC)

Grand Ages: Medieval (PC)

Eucledian (PC)

Skylanders SuperChargers (Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4)

Guns, Gore & Cannoli (Xbox One)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward