Heti játékmegjelenések - 38. hét

A Destiny rajongói mellett a sportjátékok kedvelőinek sem lesz okuk panaszra, de az indie-címek és kalandjátékok szerelmesei is jól fognak szórakozni.

Heti játékmegjelenések - 38. hét

A The Taken Kinget az elmúlt hetek során számtalan kritika érte a kissé túlzónak tűnő, negyven eurós ára miatt, hiszen bárhogy is nézzük, csupán egy kiegészítőről van szó. Azt, hogy vajon igaza volt-e a Bungie képviselőinek, amikor azzal érveltek, hogy a Crota apja, Oryx által vezetett Taken sereg legyőzése körül bonyolódó történetű alkotás nem egy hagyományos DLC lesz, hanem szinte megszámlálhatatlan, korábban soha nem látott újdonsággal leszünk gazdagabbak, az szeptember 15-én végre ki fog derülni. A bosszúszomjas hadúr és katonái elleni küzdelmeket bemutató küldetéseken kívül egyebek mellett számtalan új fegyverrel és vérttel, korábban nem látott Crucible-arénákkal és játékmódokkal, valamint a Destiny eddigi legnagyobb, hat főre tervezett raidjével lesznek gazdagabbak azok, akik beruháznak majd a szintlimitet is megnövelő, illetve a listát új alkasztokkal bővítő kiegészítőbe.

Amennyiben a véres csatamező helyett inkább a rendszerint nagyságrendekkel békésebb zöld gyepen próbálnánk helytállni, a Pro Evolution Soccer 2016 lesz a mi játékunk. A Konami 2001-ben útjára indított sorozatának legújabb része a javított és újdonságokat tartalmazó myClub-mód mellett a látványt még tovább fokozó, dinamikusan váltakozó időjárással igyekszik majd vásárlásra csábítani a műfaj iránt érdeklődőket. Fontos, hogy ha nem akarjuk kockáztatni a nehezen megszerzett pénzünket, akkor ha konzolon játszunk, lehetőségünk van arra, hogy a végleges verzió esetleges megvásárlása előtt kipróbáljuk a program demóját. PC-n viszont erre valami titokzatos ok miatt nincs módunk.

Ha a labdarúgás helyett jobban szeretjük a féktelen száguldást és a féktelen lóerőket, valamint rendelkezünk egy Xbox One-nal, akkor mindenképpen érdemes lesz egy pillantást vetnünk a négyszázötven nagyszerűbbnél nagyszerűbb járgányt felvonultató Forza Motorsport 6-ra. A Turn 10 Studios versenyjátéka egy tartalmas, az ígéretek szerint hetven órányi kikapcsolódást nyújtó egyjátékos kampánnyal, valamint olyan multiplayer-meccsekkel próbálja majd elnyerni a kegyünket, amikben akár 23 másik felhasználóval is meg fogunk tudni mérkőzni a bajnoki címért. Mindezeken túl, a sorozat történelmében először az eső is fontos szerepet fog kapni a játékmenetben. A csapadék és a sár ugyanis most nem csupán látványelemként fog szolgálni. Ha nem leszünk elég óvatosak, és nem vesszük majd figyelembe az időjárási viszonyokat, akkor vagyonokat érő csodakocsink ide-oda fog csúszkálni, ami jócskán megnehezíti majd, hogy elsőként fussunk be.

A kalandjátékok konzolokon játszó rajongóinak is minden okuk meg lesz az örömre, mert a héten végre kipróbálhatják a PC-re már februárban megjelent, poénokban és fejtörőkben gazdag The Book of Unwritten Tales 2-t. A német KING Art Games stúdió a rekeszizmunkat alaposan próbára tevő alkotásában a mágiához alig-alig értő, ennek ellenére a kenyerét varázslóként kereső gnóm Wilbur, a harcias elf hercegnő Ivo, a legendásan peches szerencsevadász Nate, valamint a meghatározhatatlan fajú, de rendkívül hebehurgya és hiperaktív Critter ezúttal ismét egy nem mindennapi kalamajkába keverednek bele. Hőseinknek nem csak az egy véletlen folytán iszonyatos hatalomnak parancsoló, a neki ellentmondókat valami bolyhossá és rózsaszínné változtató kislány ellen kell felvenniük az egyenlőtlen harcot, hanem egy régi ellenségük ördögi tervét is meg kell akadályozniuk. Izgalmakban és kacagásban tehát, mint ahogy az a PC-változatról írt kritikánkban is olvasható, garantáltan nem lesz hiány.

Listánkat a Shovel Knight: Plague of Shadows zárja. A tavalyi év egyik legsikeresebb indie-programjának ingyenes kiegészítőjében ezúttal nem az igazság ásóval felfegyverzett bajnoka, hanem a fertelmes ragályok és az alkímia nagymestere, Plague Knight felett vehetjük majd át az irányítást. Az egy minden korábbinál erősebb mágikus főzet előállításán fáradozó, sunyi lovag bombákat és különféle bónuszokat adó mixtúrákat használ majd csata közben, ami miatt az expanzió némileg más játékstílust fog igényelni, mint az alapjáték. A DLC legfontosabb és egyben legérdekesebb újítása a tárgykészítő rendszer lesz. Antihősünk ugyanis rendkívüli módon szeret kísérletezni, és így különféle készségeket, illetve változatos bónuszokat adó bájitalokat is előállíthatunk majd vele, amiknek jó hasznát fogjuk látni a küldetésünk során.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Szeptember 14.

Dungeon Nightmares II: The Memory (PC)

Szeptember 15.

Destiny: The Taken King (PC, PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One) (DLC)

Total War: Attila -Empires of the Sand Culture Pack (DLC)

Arcane Sorcery (PC)

Superstatic (PC)

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited Imperial City (Xbox One) (DLC)

Szeptember 16.

Skyshine's BEDLAM (PC)

Pro Evolution Soccer 2016 (PC)

Robot Exploration Squad (PC)

Flame Over (PS4)

Battlefield: Hardline Robbery (PC, PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360) (DLC, csak prémium tagoknak)

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited Imperial City (PS4) (DLC)

Szeptember 17.

Pro Evolution Soccer 2016 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

I Can't Escape: Darkness (PC)

NHL 16 (PC, Xbox One, PS4)

Shovel Knight: Plague of Shadows (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

World of Warships (PC)

Szeptember 18.

Forza Motorsport 6 (Xbox One)

TY the Tasmanian Tiger (PC)

The Book of Unwritten Tales 2 (PS4, Xbox One)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward