Heti játékmegjelenések - 37. hét

Egy régi klasszikus szellemi utódja mellett a Dragon Age utolsó DLC-jével és a LittleBigPlanet fejlesztőinek egy felújított játékával is kikapcsolódhatunk majd.

Heti játékmegjelenések - 37. hét

Bár összességében nem lehet panaszunk a szeptemberi kínálatra, sajnos az előttünk álló hét nélkülözni fogja a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painhez, vagy a Mad Maxhez hasonló, széles tömegek érdeklődésére számot tartó műveket. Természetesen, ettől függetlenül ezúttal is lesz mivel játszanunk. Ugyan a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején a szaksajtó szinte egyöntetűen a kalandjátékok műfajának halálhírét keltette, ma már nem telik el úgy hét, hogy a kategória ne bővüljön pár új darabbal. A Kickstarteren közel egymillió dollárt összekalapozó Armikrog is a point and click címek sorát gyarapítja. Egy régi klasszikus, az 1997-ben megjelent The Neverhood szellemi örökösét tisztelhetjük benne. Az ihletforrás mellett az Earthworm Jim széria első két részét is jegyző Doug TenNapel stop-motion technikával készült, elődjéhez hasonlóan gyurmából megformázott alkotásában egy szerencsétlenül járt űrutazó bőrébe bújhatunk majd bele. Tommynautnak nevezett hősünk pechére egy barátságtalan és idegen bolygón kell kényszerleszállást végrehajtson. A bizarr vidéken pedig csakis hűséges vak, de beszélni tudó kutyájára, Beak-Beakre számíthat majd Armikrog ezernyi veszélyt és talányt rejtő erődjének felfedezése közben.

A platformerek PS4-gyel rendelkező szerelmeseinek érdemes lesz egy pillantást vetniük a Tearaway Unfoldedre. A LittleBigPlanet-szériával híressé vált Media Molecule régi-új játékában egy bátor hírvivő útját kell egyengetnünk, aki egy papírmasé-univerzum megmaradásáért küzd. Az irányításban a DualShock 4 touchpadje mellett a játékgéphez árult kamerának is fontos szerep jut majd, de lényeges, hogy annak hiányában is élvezhető lesz. Az eredetiről (ami még Vitára készült) ide kattintvaolvashatjátok el a kritikánkat.

Listánkat a Dragon Age Inquisition: Trespasser zárja. A tavaly novemberben megjelent játék utolsó DLC-je két évvel az eredeti kalandok után játszódik majd, és egy minden eddiginél komolyabb döntést leszünk kénytelenek meghozni benne. Thelas földje ugyanis a hősiességünknek köszönhetően most már többé-kevésbé biztonságos hely, így viszont felmerül a kérdés, hogy az általunk vezetett szervezetnek van-e létjogosultsága az alapjaiban megváltozott körülmények között? Hogy végül mi is lesz az inkvizíció sorsa, az csakis rajtunk fog állni, de az ígéretek szerint régi harcostársaink meg fogják velünk osztani a véleményüket a kérdésről.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok az alábbiak

Szeptember 7.

Mooch (PC)

Almightree: The Last Dreamer (PC)

Szeptember 8.

Armikrog (PC)

Dragon Age Inquisition: Trespasser (PC, Xbox One, PS4) (DLC)

Battlefield 4: Night Operations (PS4) (DLC)

Master Spy (PC)

Leo's Fortune (PC)

Szeptember 9.

Lovers in a Dangerous Spacetime (PC, Xbox One)

Castle Crashers Remastered (Xbox One)

Szeptember 10.

Cross of the Dutchman (PC)

Naught Reawakening (PC)

Ravenmark: Scourge of Estellion (PC)

Leo's Fortune (PS4)

Knock Knock (PS4)

Szeptember 11.

Tearaway Unfolded (PS4)

Leo's Fortune (Xbox One)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward