Heti játékmegjelenések - 35. hét

Bővül a Hearthstone, itt az Until Dawn, elstartol (talán) az Overlord: Fellowship of Evil, érkezik a Satellite Reign és a Pillars kiegészítő...

Heti játékmegjelenések - 35. hét

Bár az augusztust hagyományosan uborkaszezonnak szokás tekinteni a játékiparon belül, idén nem lehetett okunk panaszra, mert egyre-másra jelentek meg az AAA kategóriásnak talán nem nevezhető, de a maguk nemében kiváló programok. Ezen a héten pedig egyenesen parádés és még az újrakiadásokat figyelmen kívül hagyva is bőséges kínálat vár majd a szórakozni vágyókra.

A kártyajátékok szerelmesei a Hearthstone következő, The Grand Tournamentnek keresztelt kiegészítőjének örülhetnek majd, mert az nem kevesebb, mint 132 új lappal fogja színesíteni az amúgy is gazdag választékot. Ráadásul, mindezen túl pár kisebb újítással, mint például az egy véletlenszerűen kiválasztott, még kijátszatlan lapunk manaköltségétől függő kimenetelű párbaj, vagy a hősképességek használata után bónuszokat adó inspiráció lehetőségével is bővül majd a Blizzard sikercíme.

Az RTS-eket kedvelőknek mindenképpen érdemes lesz elgondolkozniuk a Satellite Reign beszerzésén. A Syndicate Wars készítőinek új, valós idejű, kasztrendszerre építő, cyberpunk környezetben játszódó stratégiai játékában ugyanis egy teljesen nyitott városban kell érvényesülnünk. Az alkotás elsősorban azoknak nyerheti el a tetszését, akik mindenek elé helyezik a szabadságot, mert az egyes feladatoknak nincsen kötött megoldási lehetősége. Sőt, lényegét tekintve kizárólag rajtunk áll, hogy milyen módon érjük el kitűzött céljainkat. Nyers erővel épp úgy diadalmaskodhatunk, mint némi ravaszsággal, így minden stílus hívei érvényesülhetnek.

Ha agymunka és tervezgetés helyett jobb szeretjük belevetni magunkat az események sűrűjébe, akkor az Overlord: Fellowship of Evil pont nekünk készült. Az elődjeivel ellentétben négyfős kooperatív mókára kihegyezett akció-RPG-ben ezúttal nem egy gonosz nagyúr, hanem a sötétség Netherghūloknak nevezett, élőhalott antihősei felett vehetjük majd át az irányítást. Ahogy azt sejteni lehet, a kényszerű szövetségre lépett, romlott lelkű négyesfogat tagjai nem igazán fognak egymás tenyeréből enni, így játék közben majd nyugodtan ki lehet tolni a többi felhasználóval, hiszen az igazi gonosz sosem hagy ki egy alkalmat sem. Így akár a különféle varázsfegyvereket és vérteket is ellophatjuk majd a többiek elől. A fekete humorral gazdagon átszőtt történetről ismét a Mirror's Edge-et és a Thief, illetve Tomb Raider rebootokat is jegyző Rhianna Pratchett gondoskodott, így arra gyaníthatóan nem lesz panaszunk, és újra kedvünk szerint kommandírozhatjuk majd az agyatlan, de lelkes kis goblinokat, akik lihegve lesik majd minden parancsunkat. A megjelenés egyébként még nincs megerősítve, a Steamen is csak coming soon státuszban van a játék, de ha nem csúsztak el a fejlesztők, akkor a héten elrajtol a játék.

Azok sem maradnak majd kikapcsolódás nélkül, akik inkább a hagyományos CRPG-ket részesítik előnyben. A héten érkezik ugyanis a Baldur's Gate és Icewind Dale játékok szellemi örökösének szánt Pillars of Eternity kiegészítőjének a The White Marchnak az első része. Az egy ősi, ogrék lakta erőd titkai körül bonyolódó expanzió az új kalandokon túl egyéb változásokat is hoz majd magával, hiszen meg fogja növelni a karakterek szintlimitjét és új képzettségekkel színesíti majd az amúgy is gazdag palettát.

A borzongást keresőknek is minden okuk meglesz az örömre a héten. Feltéve, ha rendelkeznek egy PS4-gyel, mert a Supermassive Games kalandjáték-túlélőhorror hibridje, az Until Dawn csakis a Sony konzoljára jelenik majd meg. Az ígéretesnek tűnő játékban nyolc, egy rönkházban lazítani akaró, ám pihenés helyett egy eszelős gyilkos elől menekülni kénytelen fiatal felett vehetjük majd át az irányítást. A program újrajátszhatóságát alighanem nagyban meg fogja növelni, hogy a tetteinktől függ majd, hogy kik lesznek azok, akik megélik majd a reggelt és kik fognak szörnyű halált halni. Maximalisták számára jó hír, hogy ha és amennyiben hiba nélkül veszik majd az akadályokat, akkor valamennyi karaktert meg fogják tudni menteni a rájuk leselkedő, idő előtti végtől.

Listánkat a Party Hard zárja. A Pinokl Games művében végre szabadon kiélhetjük az éjnek évadján hangosan dajdajozók ellen érzett antipátiánkat, mert a fő feladatunk a környék csendjét és békéjét megzavarók kiiktatása lesz. Összesen tizenkét egyedi és izgalmas pályán ritkíthatjuk majd meg az együttélés legelemibb szabályaira is fittyet hányók sorát. A direkt módon való likvidálás mellett különféle csapdákkal is jobb létre fogjuk tudni szenderíteni őket, sőt, akár a hatóságokat is felhasználhatjuk majd vendettánk végrehajtásához.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi

Augusztus 24.

Hearthstone: The Grand Tournament (PC)

Augusztus 25.

Nyctophobia (PC)

Nova-111: A Cosmic Voyage (PC, PS Vita)

Mega Man Legacy Collection (PC, PS4, Xbox One)

Party Hard (PC)

Crookz – The Big Heist (PC)

I am Bread (PS4)

Pillars of Eternity: The White March Part One (PC)

Overlord: Fellowship of Evil (PC)*

Augusztus 26.

Octodad: Dadliest Catch (Xbox One)

Overlord: Fellowship of Evil (PS4, Xbox One) *

Helldivers: Super-Earth Ultimate Edition (Playstation 4)

Warhammer 40,000: Regicide (PC)

Augusztus 27.

Fran Bow (PC)

Calvino Noir (PC)

Ravenmark: Scourge of Estellion (PC)

Madden NFL 16 (PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360)

Augusztus 28.

Disney Infinitiy 3.0 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Close Your Eyes (PC)

Razenroth (PC)

Nova-111: A Cosmic Voyage (Xbox One)

Sattelite Reign (PC)

Whispering Willows (Xbox One)

Until Dawn (PS4)

Gears of War: Ultimate Edition (Xbox One)

Lost Dimension (PS3, Playstation Vita)

Dishonored: Definitive Edition (PS4, Xbox One)

* Az Overlord: Fellowship of Evil hivatalos, illetve Steames oldalán még nincsenek megerősítve, de a legvalószínűbb dátumok ezek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward