Heti játékmegjelenések - 32. hét

A Call of Duty és a Rare régi klasszikusainak rajongói mellett a japán népmeséket és a horrortörténeteket kedvelők sem unatkoznak majd a héten.

Heti játékmegjelenések - 32. hét

A Rare lejtmenete a játékipar egyik legszomorúbb drámája. Az egykor többek között a tökéletesre csiszolt játékmenetű FPS-eiről és minden korosztály számára remek szórakozást kínáló platformereiről ismert csapat a rajongói legnagyobb bánatára a 2008-ban kiadott, méltán nagy sikert arató Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts óta szinte kizárólag feledhető, sőt, kifejezetten unalmas, Kinectre készült sportjátékokat készített. "Szerencsére" az általunk is megmérettetett és könnyűnek találtatottKinect Sport Rivals akkora bukás lett, hogy azóta a stúdió a Microsoft utasítására új irányt vett. Bár a többjátékos módra kihegyezett, megjelenési dátum nélküli Sea of Thieves sem tűnik egy hagyományos értelemben vett Rare-játéknak, az első kedvező fordulat után méltán reménykedhetünk abban, hogy a legnagyobb sikereit a Nintendo 64-en arató fejlesztőcsapat pár éven belül visszatalál majd a gyökereihez.

Akik annak idején kihagyták egyik-másik játékukat, azok most lehetőséget kapnak arra, hogy bepótolják azt, amit elmulasztottak. A harmincadik születésnapját ünneplő stúdió ugyanis egy gyűjteményes kiadással ünnepli meg a jeles évfordulót. A nem kevesebb, mint harminc kiváló játékot tartalmazó csomag megvásárlása után egyebek mellett olyan címekkel üthetjük majd el a szabadidőnket, mint a Battletoads, a Killer Instinct Gold, a Banjo-Kazooie, a Perfect Dark, vagy a Conker's Bad Fur Day. A keményvonalas retro-rajongók számára pedig külön jó hír, hogy a Rare elődjének, az Ultimate Play the Game-nek pár programját is kipróbálhatják majd. Ezért, bár az amúgy igen tisztességes listából fájóan hiányzik pár a csapat nevével egybeforrt mű, a nosztalgiázni vágyóknak így sem lesz okuk panaszra. Azt azonban a vásárlás előtt mindenki vegye figyelembe, hogy a játékok nem estek át HD-ráncfelvarráson, hanem pontosan úgy néznek ki, mint az eredeti megjelenésük napján.

A point and click kalandjátékok szerelmesei egy igazán nyomasztónak és hátborzongatónak tűnő darabbal tehetnek majd próbát a héten. A Lost Spell által jegyzett Hidden: On the trail of the Ancientsben egy fiatal antropológus, Thomas Farrell bőrébe bújva próbálhatunk majd meg utána járni egy ősi és iszonytató, már-már teljesen elfeledett legendának. Kutatásunk során hamar ki fog derülni, hogy a történet balszerencsénkre jóval több valóságalappal bír, mint ahogy azt bárki is gondolni merte volna. Mivel a készítőket az elmondásuk szerint a nálunk sajnálatos módon nem annyira ismert, ám az angolszász kultúrkörben a mai napig komoly népszerűségnek örvendő Algernon Blackwood kísértethistóriái, valamint a weird fiction nagymesterének, H. P. Lovecraftnak az írásai inspirálták, a horrorrajongók remélhetőleg egyetlen percig sem fognak majd unatkozni. Azt viszont mindenképpen fontos megjegyezni, a játék csak a történet első részét meséli majd el, így biztos hogy maradnak majd kérdéseink a befejezése után. Szerencsére a tervek szerint még az idén meg fog jelenni a második, Farrell kalandjait lezáró epizód is.

Ha az agyat megmozgató rejtvények és talányos fejtörők megoldása helyett inkább izgalmas csatákat vívnánk, és csak egy kicsit is szeretjük a japán játékokat, akkor érdemes elgondolkoznunk az egy népmese alapján készült Princess Kaguya: Legend of the Moon Warrior beszerzésén. Az egyedi látványvilágú beat 'em upban egy bátor hercegnő felett vehetjük majd át az irányítást, a célunk pedig az egy gonosz istenséget fogva tartó, mágikus tekercsben elvesző ikertestvérünk megmentése lesz. Ez persze magától értetődő módon nem fog egykönnyen menni, mert a japán folklór szörnyeiről megmintázott ellenfelek minden erejükkel azon lesznek, hogy ne tudjuk teljesíteni a küldetésünket. Ezért más választásunk nem lévén, minden elénk kerülő rosszfiút laposra kell majd vernünk a kendamának nevezett, golyós játék-fakalapácsunkkal.

Listánkat a Call of Duty Advanced Warfare DLC-je, a Reckoning zárja. A népszerű FPS-sorozat legújabb részének negyedik és egyben utolsó kiegészítője négy multiplayer és egy Exo Zombies térképpel fogja bővíteni az alapjáték kínálatát. Az egymás elleni küzdelmeket preferálók egy olvadó jég miatt életveszélyes sarkvidéki fúrótoronynál, egy luxushotelben, egy karantén miatt lezárt szigeten, valamint egy koreai kertvárosban tehetik majd próbára a reflexeiket. A kooperációt előnyben részesítők az Atlas Corporation víz alatti városában fogják tudni megméretni képességeiket.

Mindezeken túl egy rendkívül erős fegyverrel is gazdagabbak lesznek azok, akik beszerzik a Reckoningot. A KL03-Trident néven futó energiapuska a nevével ellentétben leginkább egy futurisztikus nyílpuskára hajaz, és azon túl, hogy egyetlen lövéssel képes leteríteni az élőholtakat, az esetleg félrement lövedékei ide-oda pattognak a falakról, amíg el nem találnak valakit.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi:

Augusztus 3.

Cursed Sight (PC)

Augusztus 4.

The Castle Game (PS4)

Sword Art Online Re: Hollow Fragment (PS4)

Rare Replay (Xbox One)

Submerged (PC)

Unfinished – An Artist's Lament (PC)

Call of Duty: Advanced Warfare – Reckoning (DLC) (Xbox 360, Xbox One)

Princess Kaguya: Legend of the Moon Warrior (PC)

Augusztus 5.

Submerged (PS4)

Hidden: On the trail of the Ancients (PC)

Icebound (PC)

Augusztus 7.

Submerged (Xbox One)

Beatbuddy: Tale of the Guardians (Xbox One)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward