Heti játékmegjelenések - 3. hét

Ed Wood elégedetten csettint, a Homeworld mellett a Resident Evil 0 is feltámad, a sofőrök élete idegenben sem könnyű, a maja istenek pedig laposra verik egymást.

Heti játékmegjelenések - 3. hét

A Homeworld-széria rajongói örülhetnek, mert a tavaly kiadott, az első és a második részt magában foglaló HD-feldolgozást követően végre egy teljesen új résszel bővül majd a népszerű RTS. A Homeworld: Deserts of Kharak eseményei 114 évvel az első részben látottak előtt zajlanak majd, Kharak elsivatagosodó és emiatt természeti javakban igencsak szűkölködő, gyakorlatilag haldokló bolygóján, ahol a kushanok klánjai évről évre egyre elkeseredettebb küzdelmeket folytatnak a még úgy-ahogy élhető területek felett. Mi egy expedíció keretein belül ideérkező tudóst, Rachel S'jetet fogjuk alakítani, aki társaival együtt egy rendkívüli felfedezés miatt érkezik a barátságtalan vidékre. Persze számos riválisunk akad majd, hiszen sokan magukénak akarják majd tudni a sivatag kincsét, így hősnőnknek nem csak a szellem embereként, hanem hadvezérként is meg kell majd csillogtatnia képességeit.

Ugyan az ismert mondás szerint semmi sem biztos, csupán a halál és az adók, a játékipar trendjeit követők számára az sem lehet kérdéses, hogy a remake-remaster hullám sem fog csitulni a közeljövőben. Ezen a héten az annak idején még GameCube-ra kiadott Resident Evil 0 felújított változatát kaparinthatjuk majd a kezeink közé. Az első rész cselekménye előtt játszódó epizódban a S.T.A.R.S. Bravo csapatának legfrissebb tagja, a zöldfülű Rebecca Chambers és a huszonhárom gyilkossággal vádolt tengerészgyalogos, Billy Coen kötnek kényszer szülte szövetséget az agresszív élőholtak és az ocsmány mutánsok ellen. Így ebben az epizódban is két karakter túlélését kell biztosítanunk. Lényeges, hogy az alaposan feltupírozott grafika és hangzásvilág, valamint az új irányítási séma mellett a játékban arra is módunk lesz, hogy Coen helyett a szuperképességekkel rendelkező Albert Weskerrel is megpróbáljunk majd véget vetni a rémálomnak.

A különféle tárgyak elkészítése és épületek felhúzása, valamint a környezetünk felfedezése körül forgó címeket kedvelőknek mindenképpen érdemes lesz egy pillantást vetniük a Crashlands-re. A Butterscotch Shenanigans akció-RPG-jében Flux Dabes, egy teherűrhajó-sofőr bőrébe bújhatunk majd bele, akinek csakis az a cél fog lebegni a szeme előtt, hogy visszaszerezze az egy rablótámadás során eltulajdonított csomagjait. Ezt azonban magától értetődő módon könnyebb lesz mondani, mint csinálni, mert a három kontinensből álló planétán jóformán minden és mindenki azon ügyködik majd, hogy megállítson minket a küldetésünkben. Ezért, hogy javítsunk valamit az esélyeinken, rá leszünk kényszerítve, hogy felhasználjuk a fellelhető erőforrásokat. Ehhez persze lehet, hogy le kell mészárolnunk a bolygó lakosságának java részét, de mindenki beláthatja, hogy értékes rakományunk megéri az áldozatot. Mivel a készítők nem akarták, hogy üresjáratok rontsák el a játékélményt, a tárgylistánkat végtelenné tették, ami ráadásul önmagát rendezi, így ezzel nem kell majd foglalkoznunk, illetve vityillónk felhúzása sem fog pár kattintásnál tovább tartani.

Az esetenként még pornográf elemeket is tartalmazó, jellemzően gyalázatosan gyenge horrorfilmjeiről, valamint a lecsúszott, napjait kábítószerfüggő roncsként tengető Lugosi Bélával ápolt barátságáról elhíresült Ed Woodot sokan a világ legrosszabb rendezőjének tartják, számtalan hozzá hasonló féltudású dilettáns próbálta meghódítani Hollywoodot alacsony költségvetésű rém vagy sci-fi filmekkel. A bizarr hangulatú és grafikájú alkotásairól ismert ACE Team 'The Deadly Tower of Monsters' akciójátéka a világhírnek még a környékét is elkerülő, a filmkészítés alapjait is alig ismerő antirendezőknek állít emléket. A meglehetősen elborult sztori szerint ugyanis egy hetvenes években forgatott, nevetségesen rossz tudományos-fantasztikus film főszereplője felett vehetjük majd át az irányítást kalandjaink során, a feladatunk pedig az lesz, hogy a forgatókönyvnek megfelelően legyőzzünk egy gonosz idegen hadurat. Ez azonban nem megy majd egyik pillanatról a másikra, hiszen a zsarnokot jól láthatóan jelmezt viselő statiszták egész hada mellett darabos stop-motion technikával mozgatott gumi-szörnyetegek és egyéb, könnyen röhögőgörcsöt okozó kinézetű lények fogják védeni.

Felsorolásunkat a The Rise of Chubtan zárja. A RadarJam verekedős játékában maja istenek esnek majd egymásnak, hogy megvívják az emberek lelkéért vívott háború mindent eldöntő ütközetét. A kaotikus és gyors harcokat ígérő programban a bunyó mellett a pályákon lévő csapdáknak is komoly szerep jut majd, mert azok segítségével még könnyebb lesz diadalt aratnunk ellenlábasaink felett.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi

Január 19.

Attractio (PC)

Gemini: Heroes Reborn (PC, PS4, Xbox One)

The Aquatic Adventure of the Last Human (PC)

Qasir al-Wasat: International Edition (PC)

A Boy and His Blob (PC, PS4, PS Vita)

The Deadly Tower of Monsters (PC, PS4)

Resident Evil 0 / biohazard 0 HD REMASTER (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

No One But You (PC)

Klaus (PS4, Playstation Vita)

Albedo: Eyes From Outer Space (Xbox One, PS4)

Inside My Radio (PS4)

Tharsis (PS4)

World of Tanks (PS4)

Tachyon Project (PS4)

Stardust Vanguards (PS4)

Blade & Soul (PC)

Darkest Dungeon (PC)

Január 20.

Marcus Level (PC)

Homeworld: Deserts of Kharak (PC)

Crudelis (PC)

Sickness (PC)

A Boy and His Blob (Xbox One)

Baseball Riot (PS4, PS Vita)

Atelier Escha & Logy Plus: Alchemists of the Dusk Sky (PS Vita)

Electronic Super Joy (Xbox One)

Dungeon of the Endless (Xbox One)

Január 21.

Crashlands (PC)

Let's Sing 2016 (PC)

The Rise of Chubtan (PC)

Zombi (PS4)

Január 22.

Dinocide (PC)

Death by Game Show (PC)

Life Is Strange: Limited Edition (PS4, Xbox One, PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward