Heti játékmegjelenések - 22. hét

A világ megmentése és egy pórul járt isten megsegítése mellett dinoszauruszokra is vadászhatunk majd.

Heti játékmegjelenések - 22. hét

Bár a videojátékokat gyakran vádolják azzal, hogy elidegenítik egymástól az embereket, ez nem feltétlenül van így. Számos olyan program akad, amit igazán csak akkor lehet élvezni, ha a barátainkkal együtt játszunk velük.

A Pieces Interactive huszonhatodikán debütáló többjátékos módra kihegyezett akció-kalandjátéka, a Magicka 2 is az ilyen címek népes táborát fogja bővíteni. A humoros hangvételű alkotásban egy varázslót alakítva kell majd felvennünk a harcot a gonosz erői ellen. Azonban a skandináv mitológia ihlette Midgård földjén a mágia nem egészen úgy működik, mint ahogy azt megszokhattuk, hanem jóval kaotikusabb annál. Így egy nyolc elemnek parancsoló varázstudó hiába ismer több száz bűvigét, ha nem a kellő gondossággal használja őket, azok java része legalább akkora veszélyt jelent rá és a szövetségeseire, mint az ellenséges hordák sötét lelkű lényeire.

Ezért a csaták során az egyik szemünket mindig az oldalunkon harcolókon kell majd tartanunk, hogy ha beüt a ménkű, legyen időnk reagálni. De bármilyen szemfülesek is leszünk, előbb vagy utóbb el fog jönni az a pillanat, amikor a legjobb cimboránk „kicsit félrement” varázslata fogja leperzselni a húst a csontjainkról.

Ha szeretjük a fantasyt, de jobban kedveljük a valamivel komolyabb témájú játékokat, akkor mindenképpen érdemes megfontolnunk a Serpent in the Staglands egy digitális kópiájának beszerzését. A Whalenought Studios nyitott világú CRPG-jében egy Necholai névre hallgató kisebb isten viszontagságait élhetjük át. Hősünk, miután leszáll az emberek közé, hogy részt vegyen egy ünnepségükön, rá kell döbbenjen, hogy valami miatt nem tud visszatérni a saját síkjára.

Ez pedig azt jelenti, hogy oda a halhatatlansága, és pár képességet leszámítva közönséges ember lett, akivel egy hitvány acélpenge egyetlen csapása is képes végezni. Ám Necholainak nem sok ideje marad a kesergésre. Hiszen tudja, hogy ha ismét vissza akarja nyerni a hatalmát, akkor vállalnia kell a kockázatot és mindenáron ki kell derítenie, hogy ki vagy mi igyekszik megakadályozni abban, hogy az örökkévalók életét élje. A készítők ígérete szerint a mély és csavaros történet mellett a harcnak is komoly szerep fog jutni a programban. A küzdelmeket, amelyekben egyszerre maximum öt karakterrel vehetünk részt, valós időben kell majd megvívnunk. Mivel sem a főszereplő, sem pedig a hozzá csatlakozó segítőtársak sem lesznek kasztok korlátai közé szorítva, csakis rajtunk áll majd, hogy milyen irányba fejlesztjük őket.

Azok sem fognak unatkozni a héten, akik kardpárbajok helyett jobb szeretik, ha lesből húzhatják meg a ravaszt. A szemrevaló grafikájú Carnivores: Dinosaur Hunter Rebornban ugyanis dinoszauruszokra vadászhatunk majd. Ugyan nagy teljesítményű tűzfegyvereink az emberi technika csúcsát képviselik, és a belőlük kilőtt lövedékek a legvastagabb kültakarón is keresztül fognak tudni hatolni, ajánlott lesz kellő körültekintéssel becserkésznünk az őshüllőket, mivel fizikai képességeinket tekintve nem vagyunk számukra ellenfelek.

Amennyiben nem tudjuk meglepni őket, annak könnyedén végzetes következményei lehetnek, így ha nem akarjuk majd a prehisztorikus fenevadak egyikének gyomrában végezni, rá leszünk kényszerítve, hogy alaposan kiismerjük prédánk valamennyi szokását.

Listánkat a Fire Hose Games és Chris Chung alkotásával, a Catlateral Damage címre keresztelt, belső nézetű „macskapusztítás-szimulátorral” zárjuk. Ugyan jelennek meg a héten olyan játékok amik érdemesebbek a figyelmetekre, ezt nem akartuk kihagyni... Ebben a játékban egy roppant agresszív cirmos bőrébe bújva kell majd minél nagyobb káoszt okoznunk jobb sorsra érdemes gazdánk procedurálisan generált házában.

Könyvek, laptopok, Fabergé-tojások: ha jók vagyunk, őrjöngésünk végére egyetlen olyan berendezési tárgy sem marad majd a lakásban, ami ne érezte volna meg párnás tappancsaink erejét és a padló hívását. Az amúgy sem unalmas játékmenetet különféle power-upok fogják színesíteni, és minden macskamániás megtalálhatja a számítását, mivel húsznál is több doromboló szörnyszülött közül választhat majd.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája tehát az alábbi:

Május 25.

60 Seconds! (PC)

Visibility (PC)

Május 26.

The Evil Within: The Executioner ( PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) (DLC)

Magicka 2 (PC, PS4)

Akiba's Trip: Undead & Undressed (PC)

Octodad: Dadliest Catch (PS Vita)

Game of Thrones: A Telltale Game Episode Four - Sons Of Winter (PC, PS4)

Dragon Age: Inquisition - Jaws of Hakkon (PS3, PS4, Xbox 360) (DLC)

Ultra Street Fighter IV (PS4)

Dying Light: The Bozak Horde (Xbox One, PS4, PC) (DLC)

Guilty Gear XX Accent Core + R (PC)

Május 27.

Catlateral Damage (PC)

Carnivores: Dinosaur Hunter Reborn (PC)

Game of Thrones: A Telltale Game Episode Four - Sons Of Winter (Xbox 360, Xbox One)

Rouge Legacy (Xbox One)

Május 28.

Serpent in the Staglands (PC)

Subject 13 (PC)

Star Horizon (PC)

Május 29.

The Silent Age (PC)

The Fruit of Grisaia (PC)

Game of Thrones: A Telltale Game Episode Four - Sons Of Winter (PS3)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward