Heti játékmegjelenések – 2016. 40. hét

Trilógiává bővül a Mafia, konzolokon támadnak a skavenek, száz régi Atari játékkal nosztalgiázhatunk, élőholt ninjaként gyilkolhatunk és motorokkal száguldozhatunk!

Heti játékmegjelenések – 2016. 40. hét

Bár a többségnek New York, Las Vegas, vagy Chicago jut eszébe az Amerikában ténykedő olasz maffia hallatán, a szervezetről először a New Orleans Times írt, még 1869-ben, ami nem csoda, hiszen az 1800-as évek végén a Provenzano, majd később a Matranga családok vadászterületéül szolgáló város igen sokat szenvedett a jellemzően Szicíliából bevándorolt gengszterek gátlástalan módszereitől. Mindezek tükrében több mint érthető, hogy a Mafia széria harmadik része miért is a jazz szülővárosa alapján megmintázott New Bordeaux-ban játszódik majd. A nyitott világú alkotásban a vietnami háború poklát megjárt Lincoln Clay bőrébe fogunk belebújni, a célunk pedig az lesz, hogy kerül amibe kerül, de leszámoljunk a minket annak idején eláruló és majdnem meg is ölő Marcano családdal és azok csatlósaival. Ez persze nem megy majd egyik pillanatról a másikra, ráadásul vendettánkhoz ajánlott lesz szövetségeseket keresnünk a helyi alvilág ellenségeinkkel rivalizáló bandái között, mert egyedül nem fogunk tudni diadalmaskodni.

Ha inkább egy nem kevés misztikummal és természetfeletti elemekkel átitatott lopakodós akciójátékhoz lenne kedvünk, akkor feltétlenül ajánlott lesz egy pillantást vetnünk a sokáig Twin Soulsként futó Aragamira. A Lince Works cel shades grafikájú programjában a címszereplő élőhalott orgyilkos, Aragami felett fogjuk átvenni az irányítást és minden erőnkkel azon kell majd lennünk, hogy kiszabadítsuk a fény seregei által bebörtönzött Yamikót. Azt, hogy az árnyakban megbújva, a lehető legkevesebb öldökléssel, vagy éppen mindent és mindenkit elpusztítva fogjuk-e végrehajtani a küldetésünket, természetesen mi dönthetjük majd el.

A motorozás szerelmesei sem fognak unatkozni. A Milestone által fejlesztett Ride 2-ben ugyanis több, mint százhetven, személyre szabható járművel tehetjük majd magunkat próbára az összesen tizenkét játékmód egyikében.

A konzolokat preferáló retrórajongók is örülhetnek, hiszen az Atari Flashback Classics első és második része összesen nem kevesebb, mint száz, a játékipar hőskorából származó játékot fog tartalmazni. Az időutazásra vágyók nem kisebb klasszikusokkal üthetik majd el az idejüket, mint az easter eggek történelmében kulcsszerepet játszó Adventure, az egyik, ha nem a legrémisztőbb városi legendának komoly lökést adó Tempest, vagy az egyik legkorábbi túlélőhorror, a Haunted House. A válogatásokba bekerült címek teljes listája ide kattintvaolvasható el.

További jó hír a PS4 és Xbox One tulajok számára, hogy a PC-n játszók után immár ők is ki fogják tudni próbálni a Warhammer: End Times – Vermintide-ot, amiben a skaveneknek nevezett, ocsmány patkányemberek mindent elözönlő hordáit kell megritkítanunk. Ha nem vagytok benne biztosak, hogy az öt játszható karaktert, jelesül egy tűzmágust, egy elf íjászt, egy mindenre elszánt boszorkányvadászt, egy veterán katonát és egy törpe harcost felvonultató játék nektek való-e, kritikánkmegkönnyítheti a döntést.

Felsorolásunkat a Five Nights at Freddy's: Sister Location zárja. Bár Scott Cawthon idén csúnyán megégette magát azzal, hogy gyakorlatilag játszhatatlan formában adta ki a franchise RPG-sponoffját, a FNaF World-öt, a kudarc szemmel láthatóan nem törte le a játékokat megállíthatatlanul ontó fejlesztő alkotókedvét. Az új, szintén nem a sorozat fősodrába tartozó programban ezúttal a Circus Baby's Pizza World egy éjszaka dolgozó karbantartóját fogjuk alakítani, a célunk pedig újfent az lesz, hogy munka közben kicselezzük a sötétben vadászó, gyilkos robotokat.

A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Október 3.

Carton (PC)

Basketball Babe (PC)

Disturbed (PC)

Helmet Heroes (PC)

Október 4.

The Miners (PC)

Aragami (PC, PS4) (A játékhoz egy digitális művészeti album is elérhető.)

Spellforge (PC)

Sentry Knight Tactics (PC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: Japan (PC)

Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today (PS4, Xbox One)

Mortal Kombat X Kombat Pack 2 (PC (DLC)

Rocksmith 2014 Edition Remastered (PC, PS4, Xbox One)

Shu (PC, PS4)

Avalon Legends Solitaire 2 (PC)

Laser Disco Defenders (PS4)

Warhammer: End Times – Vermintide (PS4, Xbox One)

Atari Flashback Classics: Volume 1 (PS4, Xbox One)

Atari Flashback Classics: Volume 2 (PS4, Xbox One)

Október 5.

Powargrid (PC)

The Planet of the Vicious Creatures (PC) (A játékhoz egy ingyenesen letölthető demóverzió, illetve egy digitális zenei album is elérhető.)

BUTCHER (PC)

Wheels of Aurelia (PS4, Xbox One)

Slain: Back From Hell (Xbox One)

Október 6.

Demon Hunter (PC)

Eon Altar Episode 2 (PC) (DLC)

Duke Grabowski, Mighty Swashbuckler (PC)

Inklings (PC)

Industry Manager: Future Technologies (PC)

Bugspeed Collider (PC)

Best in Show Solitaire (PC)

Demolish & Build Company 2017 (PC)

Syndrome (PC)

Laser Disco Defenders (PC)

Október 7.

The Silver Case (PC)

Aegis (PC) ( A játékhoz egy digitális zenei album is elérhető.)

Beglitched (PC)

Adam Wolfe (PC)

Ride 2 (PC, PS4, Xbox One)

Mafia III (PC, PS4, Xbox One)

Dispatcher: Revoke (PC)

Five Nights at Freddy's: Sister Location (PC)

Omega Reaction (PC)

Grand Prix Rock ‘N Racing (PS4)

WRC 6 (PC, PS4, Xbox One)

Október 8.

Higurashi When They Cry - Ch.4 Himatsubushi (PC)

Crazy Fun – FootRock (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward