Heti játékmegjelenések – 2016. 37. hét

Robotokkal menthetjük meg az emberiséget, leszámolhatunk Mampang fővarázslójával, szebb köntöst kapnak a Bioshock-játékok, és az Avadon harmadik része is jön!

Heti játékmegjelenések – 2016. 37. hét

A régi vágású RPG-k rajongói örülhetnek, hiszen a héten érkezik majd a kifejezetten erre a műfajra specializálódott Spiderweb Software legújabb műve, az Avadon 3: The Warborn. Az alkotásban nem holmi közönséges vándor szerencsevadászt fogunk alakítani, hanem egy komoly tiszteletnek örvendő bajnokot, akinek a szava törvény és aki felett alig áll bárki is. Az, hogy mihez is kezdünk majd különleges státuszunkkal, csakis rajtunk fog állni. Ha akarjuk, népünk igazi hősévé válva tehetjük majd szebbé a szörnyektől és barbároktól szorongatott ország lakóinak mindennapjait, de arra is lehetőségünk lesz, hogy mindent és mindenkit elárulva vagy kivégezve még több hatalmat ragadjunk magunkhoz.

Szép emlékeket ébresztenek bennetek a régi jó lapozgatós játékkönyvek? Ebben az esetben érdemes lesz egy pillantást vetnetek a Steve Jackson klasszikusa alapján készült Sorcery! negyedik részére. Az utolsó felvonásban végre módunk nyílik majd arra, hogy leszámoljunk a Mampang a Királyok Koronáját ellopó, alattomos főmágusával. Ez persze nem lesz könnyű feladat, mivel a rettegett varázslót megannyi csatlósa mellett különféle csapdák is védeni fogják.

Bár Keiji Inafune legutóbbi projektje, a Mighty No. 9 nem igazán úgy sült el, ahogy azt a japán producer szerette volna, minden esély meg van arra, hogy a Halo szérián bábáskodó Joseph Staten, illetve a Metroid Prime-trilógiát jegyző Mark Pacini közreműködésével készült ReCore ki fogja köszörülni a szakember hírnevén esett csorbát. Az akció-kalandjátékban a távoli, utópiának szánt Far Eden kolónia évszázadokig tartó kriogenikus álmából magához térő telepesét, Joule Adamst alakítjuk majd. Hősnőnk az ébredése után nem sokkal kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy valami félresikerült és hogy alighanem ő az emberi faj utolsó reménye. Ahhoz azonban, hogy sikerrel járjon, kénytelen lesz legyőzni a planétát uralmuk alatt tartó robotokat, akiknek az alkatrészeiből hűséges mechanikus segédeket fog tudni építeni. A számítógépen játszók számára lényeges lehet, hogy a PC-s változat kizárólag Windows 10 alatt fut majd el.

A nosztalgiázni vágyók is kellemes időszak elé néznek, hála a Bioshock: The Collectionnek. A gyűjteményes kiadás a széria eddig megjelent részeinek felújított változatát fogja tartalmazni, azok egyjátékos DLC-ivel egyetemben. A PC-t preferálók számára jó hír, hogy amennyiben rendelkeznek az első vagy a második epizóddal, akkor ingyen és bérmentve tölthetik majd le a birtokukban lévő címek új, szebb grafikával bíró újrakiadását.

Ha a különféle misztikus, bizarr, vagy futurisztikus lényekkel való összecsapások helyett inkább a zöld gyepen bontakoznátok ki és nem megrögzött FIFA rajongók vagytok, akkor örülhettek, mert ezen a héten jön a Pro Evolution Soccer 2017. A Konami immár másfél évtizede futó szériájának idei részében újfent a taktikusan megvívott meccseké lesz a főszerep. Győzelmi esélyeinket nagyban meg fogja növelni, hogy a Total Team Control opcióval egyetlen pillanat alatt képesek leszünk csapatunk mentalitásának megváltoztatására. Fontos, hogy ha nem vagyunk biztosak abban, hogy az idei verzió lesz az igazi számunkra, akkor a vásárlás előtt kockázatmentesen kipróbálhatjuk a demónak hála, ami viszont csak konzolokon elérhető.

Amennyiben kedvünk támadna alaposabban elmélyedni a Japánban hallatlanul népszerű, de nálunk kevésbé ismert visual novelek műfajának egy képviselőjében, akkor a szigetországban már egy bő éve megjelent Psycho-Pass: Mandatory Happiness lesz a nekünk való csemege. A Psycho Pass anime első nyolc részének eseményei alatt játszódó alkotásból az amnéziás Nadeshiko Kugatachi és az elveszett szerelmét kereső Takuma Tsurugi történetét ismerhetjük meg, akiknek a titokzatos, kormányellenes tevékenysége miatt kétes hírnévnek örvendő, Alpha álnéven futó hackerrel gyűlik meg a bajuk.

Felsorolásunkat a Perfect Woman zárja. A nehezen bekategorizálható műfajú, a női magazinokban olvasható primitív és felületes személyiségtesztek ihlette, Xbox One-exkluzív címben a döntéseinktől függ majd, hogy miképpen is alakul majd a főszereplőnő élete és hogy vajon gyermekmunkásként éri-e majd utol a korai halál, vagy nyolcvanöt éves, mindennel elégedett nagymamaként fogja-e befejezni földi pályafutását.

A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Szeptember 12.

Toadled (PC)

Floppy Heroes (PC)

Flow Match (PC)

Super Jagua (PC)

Squareface (PC)

Path of War (PC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: Ukiyo-e (PC) (DLC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: Cats (PC) (DLC)

Szeptember 13.

Zombitatos the end of the Pc master race (PC)

Dead Rising (PC, PS4, Xbox One)

Dead Rising 2 (PS4, Xbox One)

Dead Rising: Off the Record (PS4, Xbox One)

Mystery Chronicle: One Way Heroics (PC, PS4, PS Vita)

Running Gods (PC)

Minecraft: Story Mode - Episode 8: A Journey's End? (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Rive (PC)

NASCAR Heat Evolution (PC)

Life is Pain (PC)

Don't Let Go! (PC)

Don’t Starve Together (PS4) (DLC)

Pac-Man Championship Edition 2 (PC, PS4, Xbox One)

Rive (PC, PS4

Slain: Back From Hell (PS4)

The Witness (Xbox One)

Szeptember 14.

Boulder Dash - 30th Anniversary (PC)

Gochi-Show! for Girls -How To Learn Japanese Cooking Game- (PC)

Escape The Past (PC)

Brawlderdash (PC)

Dots eXtreme (PC)

Avadon 3: The Warborn (PC)

Avadon 3 Hintbook and Bonuses (PC) (DLC)

Event[0] (PC)

Perfect Woman (Xbox One)

Szeptember 15.

VRNinja (PC)

Fatal Theory (PC)

Pro Evolution Soccer 2017 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Sorcery! Part 4 (PC)

NHL 17 (PS4, Xbox One)

Albino Lullaby: Episode 3 (PC) (DLC)

KickHim (PC)

Lost Crew (PC)

Szeptember 16.

Stay Close (PC)

Monster Slayers (PC)

TankYou! (PC)

Tennis Elbow Manager (PC)

Lew Pulsipher's Doomstar (PC)

Valkyrie Drive: Bhikkhuni (PS Vita)

ReCore (PC, Xbox One)

Cockroach Simulator (PC)

Diaries of a Spaceport Janitor (PC)

Adventurous Life VR (PC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: Jigsaw (PC) (DLC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: Montana (PC) (DLC)

Momonga Pinball Adventures (PC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: U.S. Landscapes (PC) (DLC)

Pixel Puzzles Ultimate - Puzzle Pack: Angel Wings (PC) (DLC)

BioShock: The Collection (PC, PS4, Xbox One)

MeiQ: Labryinth of Death (PS Vita)

Mount & Blade: Warband (PS4, Xbox One)

Psycho-Pass: Mandatory Happiness (PS4, PS Vita, PC)

Dyno Adventure (PC)

Szeptember 17.

Catch Canvas (PC)

Loot or Die (PC)

Diamond Joyce and the Secrets of Crystal Cave (PC)

Kuboom (PC)

Galactic Storm (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward