Heti játékmegjelenések – 2016. 35. hét

Legyőzhetjük a Tűzhegy rettegett varázslóját, küszöbön a World of Warcraft: Legion megjelenése, bővül a Warhammer, és kezdetét veszi a Battlefield 1 nyílt bétája!

Heti játékmegjelenések – 2016. 35. hét

A World of Warcraft játékosainak száma, már a bevezető eseménysorozattal elkezdett növekedni, de jövő héten jön csak az igazi nagy ugrás, hiszen az augusztus 30-án végre megérkezik a legújabb, Legion alcímet viselő bővítmény. A történet szerint Azeroth hősei most már nem csak kispályás démonokkal, Magtheridonnal, egy fél Kil'jaedennel vagy Archimonde-dal kell birokra keljen, hanem Gul'dan addig mesterkedett, még a nyakunkba nem szakította az egész légiót. A megszokottnak mondható szintlimit-növekedésen, illetve az új raideken és dungeonokon kívül egyebek mellett a második, démonvadásznak keresztelt hőskaszt is bemutatkozik majd, illetve elérhetőek lesznek a velünk együtt fejlődő, rendkívüli erejű (és testreszabhatóságú) ereklyefegyverek is. Akit bővebben érdekel, hogy pontosan mi is vár majd rá a kiegészítő feltelepítését követően, az ide kattintvaelolvashatja korábbi összefoglalónkat.

A mind a mai napig méltán népszerű Kaland Játék Kockázat sorozat rajongói is örülhetnek, mert a kifejezetten a régi idők klasszikusainak fel és átdolgozására szakosodott Tin Man Games csapata is egy új játékkal fog jelentkezni a héten. Művük a széria első részére, a nálunk az „A Tűzhegy Varázslója”-ként ismert The Warlock of Firetop Mountain-re épül, de jóval többet kapunk majd egy szolgai másolatnál. Egyrészt, attól függően, hogy melyik karaktert is fogjuk választani, némileg másképpen fog alakulni a történet, így többször is érdemes lesz nekifutni a hatalmas Zagor elpusztításának. Másrészt, a GridBluff-nak nevezett harcrendszernek köszönhetően izgalmas és tervezést igénylő csatákban szeletelhetjük majd fel az utunkba kerülő rémségeket.

Ha a fantasynél jobban szeretjük a történelmi témájú FPS-eket, akkor érdemes észben tartanunk, hogy az első világháború korába elrepítő Battlefield 1 nyílt bétája augusztus 31-én veszi majd kezdetét. A tesztidőszak alatt Sínai-félsziget sivatagjában fogjuk tudni megvívni öldöklő csatáinkat. Összesen két játékmód közül választhatunk majd: ha a gigászi ütközetek dobogtatják meg a szívünk, akkor a maximum 64 játékos által élvezhető Conquestet lesz érdemes kipróbálnunk, míg a Rushban attól függően, hogy melyik csapatba is kerülünk majd be, távíróállomások kiépítésén vagy megsemmisítésén fogunk ügyködni. A korhű fegyverekkel megvívott harcok során fontos szerep jut majd a Behemótként emlegetett, páncélozott vonatmonstrumnak, valamint a fürge lovaknak.

Amennyiben egy puzzle-kalandjátékkal ütnénk el az időnket, abban az esetben a The Turing Test lesz a nekünk való csemege. A Bulkhead Interactive alkotásában a Nemzetközi Űrügynökség egyik mérnökének, Ava Turingnek a bőrébe bújhatunk majd bele, a feladatunk pedig az lesz, hogy kiderítsük, miképpen tűnt el nyom nélkül a Jupiter egyik, Európa nevű holdján lévő űrállomás legénysége. Ez természetesen nem megy majd egykönnyen, mivel az itt állomásozó asztronauták és kutatók kámforrá válásuk előtt különféle, a központi számítógépet vezérlő mesterséges intelligencia, Tom állítása szerint csak emberek által megoldható fejtörőkkel nehezítették meg a kutakodni vágyók dolgát. Logikánk és helyzetfelismerő képességünk mellett egy, a gépeket hajtó energia manipulálásához használható eszköz is a segítségünkre lesz majd abban, hogy kiderítsük, mi is történt a helyiekkel és, hogy miért is érezték úgy, hogy meg kell védeniük titkukat a gépi tudatoktól.

A művészi platformerek szerelmeseinek mindenképpen ajánlott lesz egy pillantást vetniük a Seasons After Fallra. A kézzel festett grafikájú játékban egy, az évszakok megváltoztatásának képességével bíró róka felett vehetjük majd át az irányítást, a célunk pedig az lesz, hogy találkozzunk az Őrzőknek hívott, hozzánk hasonlóan különleges erőknek parancsoló állatokkal. Az ígéretek szerint nem csak a látvány lesz páratlan, hanem egy olyan, misztikus erdőben bolyonghatunk majd, amiben egymást fogják érni a felfedezésre váró titkok.

Felsorolásunkat a Total War: Warhammer legújabb kiegészítője, a The Grim and the Grave zárja. A DLC az emberek lakta Birodalmat, illetve a vámpírgrófokat preferáló játékosok lehetőségeit fogja bővíteni. A császár oldalán állók Sigmar kultuszának legfőbb papjával, Zord Volkmarral erősíthetik majd meg seregeiket, amibe immár a Lángoló Nap rendjének lovagjai mellett az utolsó csepp vérükig küzdő flagellánsokat és pisztollyal-karddal felszerelt szabadcsapatokat is fel fognak tudni venni. Az élőholtak hordáit a nekromancia sötét titkaiban járatos Helman Ghorst támogatja majd, akinek az irányítása alatt a támadáshoz és védekezéshez is kiválóan használható hullaszekér, illetve a mágikus energiákat fókuszáló Mortis Engine is nagyobb hatékonysággal fognak működni. A paletta ezen kívül a hagyományos egységek elit hadosztályaival is színesebb lesz, ezeket azonban csak akkor irányíthatunk majd, ha kiérdemeljük ezt a kegyet.

A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Augusztus 29.

Kingdom Wars - Starter Pack (PC) (DLC)

One Day : The Sun Disappeared (PC)

Le Havre: The Inland Port (PC)

Black Hole Hazard (PC)

Pulse Shift (PC)

Frantic Freighter (PC)

Toadled (PC)

The Last Hope (PC)

Augusztus 30.

GravPool (PC)

Armello - The Usurpers Hero Pack (PC, PS4) (DLC)

Talent Not Included (PC)

Fallout 4 Nuka-World (PC, PS4, Xbox One) (DLC)

Metris Soccer (PC)

Dawn's Light (PC)

Livelock (PC, PS4, Xbox One)

The Final Station (PC, PS4) ( A játékhoz elérhető egy digitális művészeti album és a benne felcsendülő zenék gyűjteménye is. )

Four Sided Fantasy (PC)

Hue (PC, PS4, Xbox One)

The Turing Test (PC, Xbox One)

Assault Suit Leynos (PC)

Champions of Anteria (PC)

Reset 1-1 (PC)

Destiny of Ancient Kingdoms (PC)

Binaries (PS4, Xbox One)

God Eater: Resurrection (PS4, PS Vita)

God Eater 2: Rage Burst (PS4)

Hatsune Miku: Project Diva X (PS4, PS Vita)

Moon Hunters (PS4)

Nebulous (PS4)

Resident Evil 4 (PS4, Xbox One)

Strike Vector EX (PS4

The Witcher 3 Game of the Year Edition (PC, PS4, Xbox One)

Verdun (PS4)

World of Warcraft: Legion (PC)

Armello (Xbox One)

Mahjong (Xbox One)

One Way Trip (PS4)

Augusztus 31.

Tahira: Echoes of the Astral Empire (PC)

GALER: Plague of Heroes (PC)

Kapsul Infinite (PC)

Epistory - Typing Chronicles (PC) (demó)

Hack, Slash & Backstab (PC, Xbox One)

Battle Knights (PC)

Magnetta (PC)

Don't Crawl (PC)

Mu Cartographer (PC)

N0-EXIT (PC)

Battlefield 1 nyílt béta (PC, PS4, Xbox One)

Wanderjahr (PS4)

Shiny (PC, Xbox One)

Szeptember 1.

The Warlock of Firetop Mountain (PC)

EARTHLOCK: Festival of Magic (PC)

Pozzo Jello Crusade (PC)

Stay Close (PC)

Agent Walker: Secret Journey (PC)

Second Coming (PC)

Total War: WARHAMMER - The Grim and the Grave (PC)

Momonga Pinball Adventures (PC)

Featherpunk Prime (PC)

Ian's Eyes (PC)

Fasaria World: Ancients of Moons MMORPG (PC) (DLC)

Szeptember 2.

One Piece Burning Blood (PC)

The Lords of the Earth Flame (PC)

Fasaria World Online (PC) (Demó.)

Cliff Hanger (PC)

De-Void (PC)

Redout (PC)

Seasons after Fall (PC)

Szeptember 3.

Kuboom (PC)

Tangled Up! (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward