Heti játékmegjelenések – 2016. 32. hét

Érkezik a No Man's Sky, ASCII grafikájú dungeon crawlerben szeletelhetjük fel a rosszfiúkat és egy teddymackó-magánnyomozóval merülhetünk le egy bűnös város mélyére.

Heti játékmegjelenések – 2016. 32. hét

Az utóbbi pár évben kevés játék keltett akkora feltűnést, mint a többszöri csúszás után végre a héten megjelenő No Man's Sky, amiben az univerzum középpontjának felfedezése lesz a feladatunk. A brit Hello Games alkotása ugyanis a fejlesztők állítása szerint alapjaiban fogja megváltoztatni a nyitott világú címek műfaját, mert nem kevesebb, mint 18,446,744,073,709,551,616 procedurálisan generált planétát kereshetünk majd fel benne. Mindez azt jelenti, hogy ha mindegyik bolygót csupán egyetlen kurta másodpercre fogjuk csak felkeresni, akkor is közel ötmilliárd évet kell majd eltöltenünk a tévé, vagy a monitor előtt. Az óriási szabadságot ígérő No Man's Skyban rajtunk áll majd, hogy felfedezőként, haramiaként, fejvadászként vagy éppen kereskedőként járjuk-e majd be a felfoghatatlanul nagy és megannyi látnivalót rejtő játékteret.

Ha egy meglehetősen sajátos noir-értelmezéshez lenne kedvünk, akkor a Bear With Me lesz a nekünk való alkotás. Az epizodikusan megjelenő point and click kalandjátékban az elveszett testvérét kereső Amber és a meglehetősen zsémbes és cinikus plüssmedve-magánnyomozó, Ted. E. Bear történetét fogjuk megismerni. Hőseink kezdetben a lány eltűnt testvérét, Flintet igyekeznek majd megtalálni, ám ahogy az a műfajban megszokott, idővel rá fognak eszmélni, hogy az amúgy sem egyszerű ügy jóval titokzatosabb annál, mint ahogy azt elsőre hitték volna. Mivel a döntéseink alapjaiban határozzák majd meg a későbbi eseményeket és a befejezést, nyomozásunk során ajánlott lesz odafigyelnünk minden apróságra.

Amennyiben jobb szeretnénk egy eszelős és pörgős kalanddal elütni a szabadidőnket, akkor a 88 Heroes lesz a mi játékunk. A meglehetősen elborult stílusú platformerben a Föld megsemmisítésével fenyegetőző Dr. H8 megállításán ügyködő nyolcvannyolc hőst irányítva kell majd megakadályoznunk a megalomániás őrültet abban, hogy a terve sikerrel járjon. Az önjelölt igazságosztók között egyebek mellett ott találjuk a robbanó szívekkel támadó Rick Rollt, az alacsony felbontású Low-Res Reggiet, Gonant, a barbárt, a négy, ninjaképességekkel bíró, pizzaimádó Atomic Armadillo testvért, vagy a csak a Pusztítóként emlegetett Majszikát, az eszelős tudós gazdája ellen fellázadt hörcsögét. Tekintve, hogy mindegyik fura figurát irányítani fogjuk, javallott lesz minél gyorsabban kiismerni az adott karakter erősségeit és gyengéit, mert a szakaszok teljesítésére mindössze nyolcvannyolc másodperc áll majd rendelkezésünkre.

Az akciójátékok PS4-en játszó szerelmeseinek érdemes lesz egy pillantást vetniük az ASCII grafikájú dungeon crawlerek előtt tisztelgő, ám körökre osztott helyett valós idejű játékmenetű Brut@lra. A programban a fénykorát a nyolcvanas években élő műfaj hagyományainak megfelelően egy több szintből álló és kismillió, veszedelmes szörnyeteg által őrzött labirintus mélyére kell majd eljutnunk és ha nem fogunk vigyázni, akkor mindent kezdhetünk majd előröl, mivel a karakterhalál végleges lesz. Persze, az ördögi kazamatarendszerben bolyongva számtalan varázsitalt, hagyományos, vagy épp mágikus fegyvert és egyéb hasznos tárgyat találhatunk majd, sőt, mi magunk is el fogjuk tudni készíteni őket. Lényeges, hogy a pályaszerkesztőnek hála, kalandjaink az alapjáték végigvitele után sem érnek majd véget, hanem a saját magunk és a többiek által készített térképeken is próbára fogjuk tudni tenni magunkat.

Felsorolásunkat ezúttal egy emlékeztető zárja. Mint ahogy arról a 29. hét játéktermését bemutató összefoglalónkbanbeszámoltunk, a Quantic Dream klasszikusa, a misztikus hangvételű kalandjátékok rajongóinak körében igen nagyra tartott Fahrenheit felújított változatának eredetileg július 18-án kellett volna tiszteletét tennie PS4-en. A megjelenés azonban elcsúszott, így azt a dolgok jelenlegi állása szerint csak héten, egészen pontosan augusztus 10-én próbálhatják majd ki az érdeklődők.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Augusztus 8.

Valkyrius Prime (PC)

Too Angry to Space (PC)

Bear With Me (PC)

Reptilian Rebellion (PC)

Throne Rushers (PC)

MANIC MINERS (PC)

The Dungeons of Castle Madness (PC)

88 Heroes (PC, PS4, Xbox One)

EARTH DEFENSE FORCE 4.1 The Shadow of New Despair Mission Pack 1: Time of the Mutants (PC) (DLC)

Pane In The Glass (PC)

Augusztus 9.

Lucius Demake (PC)

Plancon: Space Conflict (PC)

Kingdom: New Lands (PC)

Wake Up (PC)

Blade Ballet (PC, PS4)

Brut@l (PS4)

Hatsune Miku: Project Diva X (PS4) (Demó)

OlliOlli Epic Combo Edition (PS4,

UNO (PC, PS4, Xbox One)

Dungeon Fighter Online (PC)

Dungeon Fighter Online: Cosmetic Pack (PC) (DLC)

Dungeon Fighter Online: The Legacy Pack (PC) (DLC)

Dungeon Fighter Online: Beginner Pack (PC) (DLC)

Dungeon Fighter Online: Play More Pack (PC) (DLC)

Augusztus 10.

Winter Novel (PC)

Dark Parables: The Exiled Prince Collector's Edition (PC)

Dark Parables: Rise of the Snow Queen Collector's Edition (PC)

Dark Parables: The Red Riding Hood Sisters Collector's Edition (PC)

Eisenhorn: Xenos (PC)

Fahrenheit Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered (PS4)

Hexoscope (PC)

Lily´s Epic Quest (PC)

Anode (Xbox One)

No Man’s Sky (PS4)

Augusztus 11.

XBlaze Lost: Memories (PC)

Super Star (PC)

Reigns (PC)

Guards (PC)

Enigmatis 3: The Shadow of Karkhala (PC)

Augusztus 12.

Momentum (PC)

Pixel Puzzles 2: RADical ROACH (PC)

One Night Two Crazies (PC)

Street Legal Racing: Redline v2.3.1 (PC)

8-Bit Hordes (PC)

Fabric (PC)

Lethal Brutal Racing (PC)

No Man’s Sky (PC)

Augusztus 13.

Karma Miwa (PC)

Genius Greedy Mouse (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward