Heti játékmegjelenések - 2016. 26. hét

Érkezik a The Technomancer, itt az Ébredő erő Lego-játékkiadása, új platformokra jön a Resident Evil 5 és jön a The Division első kiegészítője!

Heti játékmegjelenések - 2016. 26. hét

Dashrath Manjhi mindössze huszonhat éves volt, amikor elvesztette szeretett feleségét, Phalguni Devit. A férjének ételt vivő, ám eközben megcsúszó és halálos balesetet szenvedő nő életét azért nem lehetett megmenteni, mert a közelben lévő hegy lehetetlenné tette, hogy időben orvoshoz vigyék.

A frissen megözvegyült férfi nem hagyta, hogy erőt vegyen rajta a gyász, hanem még aznap este elhatározta, hogy kerül amibe kerül, de személyesen fog gondoskodni arról, hogy soha többet senki se jusson imádott neje sorsára. A koldusszegény Manjhi egyéb eszköz híján kalapácsot és vésőt ragadott, majd nekiesett a hegynek. Falujának lakói eleinte őrültnek tartották és sokat gúnyolták, ám látva, hogy eltökéltsége semmit sem lanyhul, segítettek neki, hogy elkopott szerszámai helyett újakat tudjon venni és élelemmel is ellátták. Az idővel csak „Hegyemberként” emlegetett férfi valóságos helyi hírességgé lett. Amikor pedig huszonkét kemény és munkás év után kivájt egy 110 méter hosszú, a kényelmes és biztonságos közlekedést lehetővé tevő ösvényt, sokan áldották a nevét. Ugyanis az útnak köszönhetően 55 helyett csupán 15 kilométert kellett megtenniük ahhoz, hogy eljussanak a legközelebbi városig. Az állami tiszteletadással eltemetett hős példája remekül illusztrálja, hogy csodák igenis vannak, és ha egy elszánt ember kitűz maga elé egy célt, akkor kerül amibe kerül, de végrehajtja azt.

Éppen ezért nem zárhatjuk ki, hogy a Bound by Flame nagyközönség elé tárásával lényegében emberiség elleni bűnt elkövető és jellemzően mérsékelten jónak is csak erős jóindulattal nevezhető címeket jegyző Spiders tagjai ezúttal tényleg valami olyat tesznek majd le az asztalra, ami egycsapásra feledtetni fogja velünk a korábbi fiaskóikat. Az először a Mars: War Logs-ban bemutatott sci-fi univerzumban játszódó The Technomancerben egy fiatal technomanta, Zachariah bőrébe bújhatunk majd bele és csakis rajtunk fog állni, hogy mi is lesz a vörös bolygó sorsa. Az alkotás az ígéretek szerint a mellékküldetésekkel együtt nagyjából ötven órányi szórakozást fog nyújtani, ráadásul a részletes karakterfejlesztés és a döntési lehetőségek miatt magas újrajátszhatósági értékkel bír majd.

A Resident Evil 5 a Capcom legtöbb példányban gazdára találó játéka, így nincs abban semmi meglepő, hogy a cég döntéshozói minél több platformra szeretnék megjelentetni az Afrikában játszódó, rendkívül népszerű programot. Ezért az a héten a jelenlegi konzolgeneráció képviselőin is elérhető lesz program mindazok számára, akik nosztalgiázni vágynak, vagy az eddig kimaradt élményt pótolni szeretnék. Az átiratnak nem csak a grafikája lesz magasabb felbontású, hanem négy extra karakter és ugyanennyi kosztüm mellett tartalmazni fogja Lost in Nightmares és a Desperate Escape címre keresztelt kiegészítőket. Ezen kívül a korábban csak PC-n elérhető No Mercy, valamint a The Mercenariest és a The Mercenaries Reuniont kombináló The Mercenaries United játékmódokkal is próbára tudjuk majd tenni magunkat.

A The Division rajongói a nyitott világú MMO-TPS első DLC-jével, az Undergrounddal üthetik majd el a szabadidejüket. A bővítmény, ahogy arra a címe is utal, New York ezernyi veszélyt rejtő metróalagút-hálózatába kalauzolja majd el az elszánt ügynököket, akiknek nem csak a Takarítók hagymázas elveket valló bandájával, hanem a veszélyes környezettel is meg fog gyűlni a bajuk a véletlenszerűen generált, labirintusnak is beillő szakaszokon. Természetesen, a nyereség egyenes arányban lesz a kockázattal, így a bátor próbálkozók siker esetén minden korábbinál jobb felszerelési tárgyakhoz juthatnak majd.

Felsorolásunkat a LEGO Star Wars: The Force Awakens zárja. A jól ismert játéksorozat legújabb részében is a könnyed, családbarát humoré lesz a főszerep. Ugyan a készítők állítása alapján a mesterséges intelligencia jóval okosabban reagál majd a tetteinkre a megszokottnál, a hangsúly ezúttal sem az izzasztó és kihíváson, hanem a könnyed kikapcsolódáson lesz. A Csillagok háborúja rajongói számára fontos lehet, hogy az akció-platformerben nem csak az új trilógia első részének „kockásított” kalandjait élhetjük majd át, hanem olyan pályákat is módunk lesz kipróbálni, amik az 'A jedi visszatér' és az új film között eltelt időszakban játszódnak majd.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Június 27.

Spooky Heroes (PC)

Bowl VR (PC)

KARAKARA (PC)

New Retro Arcade: Neon (PC) (Demó)

Június 28.

LEGO Star Wars: The Force Awakens (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) ( A játékhoz elérhető egy szezonbérlet is.)

The Technomancer (PC, PS4, Xbox One)

Zero Escape: Zero Time Dilemma (PC)

Prison Architect (PS4, Xbox 360, Xbox One)

Resident Evil 5 (PS4, Xbox One)

Full Mojo Rampage (PS4, Xbox One)

Steredenn (PS4)

Zero Time Dilemma (PS Vita)

Tom Clancy's The Division -- Underground

Június 29.

Castles (PS4)

Lost Sea (Xbox One)

Inside (Xbox One)

Starters Orders 6 Horse Racing (PC)

Június 30.

Awakened (PC)

The Temporal Invasion (PC)

Július 1.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness (PS4)

JoJo’s Bizarre Adventure: Eyes of Heaven (PS4)

Killbot (PC)

Fly, Glowfly! (PC)

Cthulhu Realms (PC)

Cthulhu Realms - Full Version (PC) (DLC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward