Heti játékmegjelenések – 2016. 25. hét

A Capcom igyekszik megvetni a lábát az eSport területén, akcióban a kilences számú android, bővül a városépítés lehetősége a Fallout 4-ben, irány Felhőváros!

Heti játékmegjelenések – 2016. 25. hét

Vitathatatlan tény, hogy a pár évvel korábban még az aktív játékosok java része által is fenntartásokkal kezelt és furcsának tartott eSport mind szélesebb tömegekhez ér el. Emiatt egyre népesebb azoknak a tábora, akiket már nem csak egy foci, kosár vagy bokszmeccs köt le, hanem az ágazat különféle megmérettetéseit is örömmel nézik és tiszta szívből szurkolnak kedvenceiknek. Ennek tükrében nem különösebben meglepő, hogy a szórakoztatás ezen formájából jóformán valamennyi fejlesztő és kiadó szeretne kihasítani magának egy, lehetőség szerint minél nagyobb szeletet. Nincs ezzel másképp a Capcom sem, aminek illetékesei a Resident Evil egy, a héten megjelenő spin-offjával, az egyjátékos módot nem mellőző, de hagyományos értelemben vett kampány nélküli és a hangsúlyt a másokkal való online multiplayerre helyező Umbrella Corpssal szeretnének betörni a piacra. Az alkotásban a játékosok két, eltérő érdekekkel bíró cég szolgálatában álló zsoldosokat fognak alakítani, a feladatuk pedig az lesz, hogy végezzenek a másik csapattal. A lövölde különlegessége, hogy magától értetődő módon a széria védjegyének számító élőholtak is szerves részét képezik majd a csatáknak, de mivel a fegyvereseket egy speciális zombi-zavaró eszköz fogja védeni, alapesetben nem lesz velük probléma. Ellenben, ha valaki véletlenül golyót repít majd beléjük, akkor neki fognak rontani és a készülék esetleges megzavarása esetén is ajánlott lesz felvenni a nyúlcipőt, vagy minél gyorsabban lemészárolni a mindenhonnan özönlő támadókat.

A Star Wars Battlefront rajongók is örülhetnek, mert egy új kiegészítővel lesznek gazdagabbak a héten. A Bespin címre keresztelt DLC, ahogy azt a címe alapján nem nehéz kitalálni, Felhővárosba kalauzol majd el minket. Ahogy az lenni szokott, a bővítmény nem csak korábban nem látott fegyverekkel, pályákkal, csillagkártyákkal és járművekkel bővíti majd a palettát, hanem két új hőssel is színesedni fog a kínálat. A lázadók a nagystílű szerencsejátékosból és csempészből előbb Felhőváros vezetőjévé, majd pedig az ellenállási mozgalom tábornokává lett Lando Calrissiannal vonulhatnak majd hadba, a birodalmiakat pedig a könyörületet hírből sem ismerő fejvadász, Dengar fogja segíteni. Lényeges, hogy a bővítményt csak a szezonbérlettel rendelkeznek lesz módjuk kipróbálni, a többiek csak később vásárolhatják majd meg.

A Kickstarteren közel négymillió dollár összegyűjtő Mighty No. 9 fejlesztői egyetlen percig sem titkolták, hogy művüket lényegében a klasszikus Mega Man játékok egyfajta szellemi örökösének szánták. Az akció-platformerben Becket, az androidot irányíthatjuk majd, akire nem kisebb feladat fog hárulni, mint hogy legyőzze az egy számítógépes vírustól megfertőződött társait és a többi, hozzájuk hasonlóan rendkívül ellenségesen viselkedő robotot. Non-stop akcióban tehát az ihletforráshoz hasonlóan itt sem lesz hiány.

Ha lövöldözés helyett inkább békésebb vizekre eveznénk, akkor erősen ajánlott elgondolkoznunk a Fallout 4 legújabb, Contraptions Workshop alcímet viselő DLC-jének beszerzéséről, mert annak feltelepítése után sosem látott masinákkal tehetjük majd még biztonságosabbá, otthonosabbá és érdekesebbé a településeinket. Nem csak páncél és fegyvertartó állványokkal, hanem egyebek mellett futószalagokkal, vagy liftekkel is módunk lesz színesíteni és egyedivé tenni a környezetet, így kizárólag a fantáziánk szabhat majd határt annak, hogy miképpen is fog kinézni az oltalmunk alatt álló város.

Felsorolásunkat a pszichológiai horrortörténetek szerelmeseinek készített Asemblance zárja. Az X-akták, a Fekete tükör és az Alkonyzóna által inspirált kalandjáték-sorozat első részében egy emlékek felidézésére és újraélésére készített gépben találjuk majd magunkat ás fogalmunk sem lesz arról, hogy miért is aktiváltuk a szerkezetet. Éppen ezért minden erőnkkel azon kell majd lennünk, hogy valahogy kijussunk kényszerű börtönünkből. Azonban, miközben a szabadságunk visszanyerésén fogunk ügyködni, olyan, előre nem látható események játszódnak majd le, amik alapján egyre kevésbé leszünk biztosak abban, hogy mi is számít valóságosnak és mi nem.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Június 20.

L U N E (PC)

Hadean Lands (PC)

Hadean Lands - Solo Adventurer Pledge Certificate (PC) (DLC)

Farnham Fables (PC)

Június 21.

Deadlight: Director’s Cut (PC, PS4, Xbox One)

Drawful 2 (PS4)

Pac-Man 256 (PC, PS4, Xbox One)

Star Wars Battlefront Bespin (PC, PS4, Xbox One) (DLC) (Kizárólag a szezonbérlettel rendelkezők számára.)

Umbrella Corps (PC, PS4)

Umbrella Corps Fashion Victim Pack (PC, PS4) (DLC)

Umbrella Corps Upgrade Pack (PC, PS4) (DLC)

XBlaze Lost: Memories (PS3, PS Vita)

The First Spark (PC)

The Dope Game: The Stash (PC) (DLC)

Killbot (PC)

Room 404 (PC)

Asemblance (PC, PS4)

Twisted Worlds (PC)

Factotum 90 (PC)

Grand Pigeon's Duty (PC)

Ant Queen (PC)

Fallout 4 - Contraptions Workshop (PC, PS4, Xbox One) (DLC)

Civil War: 1863 (PC)

VA-11 Hall-A: Cyberpunk Bartender Action (PC)

Június 22.

Purgatory (PC)

Puzzle Box (PC)

Breached (PC)

Lumo (Xbox One)

Június 23.

prog.1 (PC)

Cubistry™ Collection Vol. 1 (PC)

Június 24.

Mighty No 9 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Dino Dini’s Kick Off Revival (PS4)

Heart&Slash (PS4, Xbox One)

N.E.R.O. Nothing Ever Remains Obscure (PS4)

Odin Sphere Leifthrasir (PS3, PS4, PS Vita)

Június 25.

Rocket League Collector's Edition (PC, PS4, Xbox One)

Storm VR (PC)

Higurashi When They Cry - Ch.3 Tatarigoroshi (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward