Heti játékmegjelenések - 2016. 19. hét

Péntek 13-án érkezik a Doom, véget ér Nathan Drake története, a 4X rajongók a Stellarissal üthetik majd el a szabadidejüket és új idegenekkel bővül az XCOM 2.

Heti játékmegjelenések - 2016. 19. hét

John Carmack és John Romero alighanem legmerészebb álmaikban sem hitték volna, hogy az 1993. december 10-én kiadott Doom mindössze pár nappal a megjelenése után mérföldkőnek számít majd a játékiparban és már-már hisztérikus méreteket öltő rajongás tárgya lesz. A párosnak ugyanis valami olyasmit sikerült letennie az asztalra, ami szinte az egész ágazat történetét megváltoztatta. Hatására számos fiatal kezdett el behatóan foglalkozni az informatikával, hogy egy nap programozó lehessen belőle, a korábban alig-alig létező modder-szcénasoha nem látott lendületre kapott és magától értetődő módon kismillió csapat hozta tető alá a maga több-kevesebb egyedi ötlettel feldobott klónprogramját.

Hogy vajon az Ingen a nyílt béta során szerzett élményeit összesítő beszámolójaalapján elkeserítően jellegtelen és érdektelen multival bíró, egyszerűen csak Doomnak nevezett negyedik rész fel fog-e érni jeles elődjeihez, vagy csalódás lesz, azt hamarosan megtudhatjuk, mert péntek 13-án a szó minden értelmében elszabadul majd a pokol. Ezen a napon ugyanis végre bele fogjuk tudni vetni magunkat a más játékosok, illetve a különféle démonok és egyéb rémségek elleni harcokba. Az ígéretek szerint egy inkább az első és a második epizódra hajazó folytatást kapunk majd, brutális harcokkal, vérrel, belekkel és gyors, az akciót, nem pedig a fedezékben bujkálást támogató játékmenettel.

Az akció-kalandjátékok PS4-et preferáló rajongói hamarosan keserédes búcsút vehetnek majd egy nagy kedvenctől. A Naughty Dog közleményei alapján ugyanis már jó ideje tudni lehet, hogy az Uncharted 4: A Thief's End lesz a széria utolsó olyan része, amiben a veszélyekre fittyet hányó, sőt, a szó jelentését sem ismerő kincsvadászt, Nathan Drake-et irányíthatjuk majd. Éppen ezért, a fejlesztők az elmondásuk szerint mindent beleadtak a végső nagy kalandba, hogy hősünk méltó módon köszönhessen el a közönségtől. A történet ezúttal egy sokak által csak egy tengerészlegendának tartott, lakói számára teljes egyenlőséget és szabadságot kínáló kalózkolónia, Libertalia és az ott felhalmozott tekintélyes mennyiségű kincs körül fog forogni, amire természetesen többen is fenik majd a fogukat. Az amúgy sem egyszerű alaphelyzetet csak tovább bonyolítja majd, hogy Drake-et ezúttal Sam, a régóta halottnak hitt és még nála is nagyobb svindler hírében álló bátyja fogja belekeverni a mesés vagyonért folyó, eszeveszett hajszába. Izgalmakban és váratlan fordulatokban tehát jó eséllyel ezúttal sem lesz hiány.

Amennyiben a direkt akció helyett inkább a stratégiai programok hoznak minket lázba, akkor feltétlenül érdemes lesz egy pillantást vetnünk a Stellarisra. A Paradox Development Studios 4X-játékában a felfedezésé lesz a főszerep. Ahogy az az efféle műveknél lenni szokott, egy mindössze egyetlen bolygót uralma alatt tartó, nem túl jelentős nép vezéreként leszünk kénytelenek megkezdeni a pályafutásunkat, aztán csakis rajtunk fog állni, hogy szép szavakkal vagy éppen nyers katonai erővel terjesztjük-e majd ki a befolyásunkat. A szavatosságról a procedurálisan generált hatalmas játéktér, illetve az eltérő nézeteket valló fajok gondoskodnak majd. Lényeges, hogy diadalunk vége felé járva sem fogjuk tudni megengedni magunknak a lazsálás luxusát, mert ilyenkor mindig történik majd valami előre nem látott, mindent alapjaiban felborító katasztrófa, mint például egy másik galaxisból érkező, agresszív faj támadása, vagy az öntudatra ébredt mesterséges intelligenciák lázadása. Emiatt a más, hasonló műfajú címeknél jellemzően nem túl érdekes végjátéknál is oda kell majd figyelnünk arra, hogy mit hogyan fogunk csinálni.

Felsorolásunkat az XCOM 2 Alien Hunters címre keresztelt DLC-je zárja. A bővítmény feltelepítését követően egyrészt négy új fegyverrel, lehetünk majd gazdagabbak, másrészt lehetőségünk lesz arra, hogy levadásszuk a hagyományos ellenfelek egy jóval erősebb, eltérő taktikát és képességeket használó képviselőjét. Érdemes lesz különös gondot fordítanunk ezekre a bivalyerős rémségekre, mert gondolkodás nélkül menekülőre fogják majd, ha szorulni fog a nyakuk körül a hurok. Emiatt pedig megeshet, hogy több küldetésnél is megkeserítik majd az életünket. Ha viszont le fogjuk tudni győzni őket, akkor három, különleges és egyedi páncéllal leszünk gazdagabbak, amiknek a segítségével egyebek mellett akár repülni is tudunk majd. Ezeket a ritka holmikat viszont ajánlott lesz úgy őriznünk, mint a szemünk fényét, mert ha az őket viselő katonánk odavész majd egy küldetés során, akkor nem fogunk tudni még egyet készíteni belőlük.

A héten megjelenő fontosabb, vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Május 9.

Atorb (PC)

Stellaris (PC)

Army of Tentacles: New Game+ Benefits (PC) (DLC)

BattleStick (PC)

Run Turn Die (PC)

Sinful Eden (PC)

Május 10.

The Binding of Isaac Afterbirth (PS4, Xbox One) (DLC)

Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)

Khimera: Destroy All Monster Girls (PC)

Orc Assault (PC)

Désiré (PC)

StarBreak (PC)

Assassins vs Pirates (PC)

TransOcean 2: Rivals (PC)

MX vs. ATV Supercross Encore (Xbox One)

Z.I.O.N. (PC)

Május 11.

Meld (PC)

Warhammer 40,000: Carnage Champions (PC)

Május 12.

Neon Drive (PC)

Rocket Fist (PC)

BattleSouls (PC)

RefRain -prism memories- (PC)

Madness Cubed (PC)

XCOM 2 Alien Hunters (PC) (DLC)

Princess Isabella: The Rise of an Heir (PC)

Impossible Geometry (PC)

Rogue Port - Red Nightmare (PC)

Május 13.

Insincere (PC)

MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies (PS Vita)

Doom (PC, PS4, Xbox One)

Murasaki (PC)

Innoquous 5 (PC)

Moonstone Tavern - A Fantasy Tavern Sim! (PC)

Elite vs. Freedom (PC)

Dyna Bomb (PC)

Trawl (PC)

Grand Prix Rock N Racing (Xbox One)

Sins Of The Demon RPG (PC)

Május 14.

The House in Fata Morgana (PC)

Dungeon of Zolthan (PC)

FleetCOMM (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward