Heti játékmegjelenések - 2016. 18. hét

Elstartol a Battleborn, kipróbálhatjuk az Overwatch-t, kerülnünk kell a paradoxonokat, illetve hogy felakasszanak minket gyilkosságért és a Kaszást is legyőzhetjük!

Heti játékmegjelenések - 2016. 18. hét

Az eSport növekvő népszerűségét mi sem mutathatná jobban, mint hogy mind több és több stúdió igyekszik megvetni a lábát ezen a területen. Hogy vajon a Gearbox próbálkozása sikeres lesz-e, és beválik-e Randy Pitchford merész és meglehetősen nagyra törő terve, azt hamarosan meg fogjuk tudni, mert nemsokára érkezik majd a stúdió FPS-MOBA hibridje, a Battleborn. A játék érdekessége, hogy bár a hangsúly a maximum tíz fős meccseken lesz, a legtöbb hasonló címmel ellentétben egy, akár másokkal együtt is teljesíthető, epizodikus kampányban is bizonyíthatjuk majd a rátermettségünket.

A mások elleni küzdelmeket preferálók az Overwatch nyílt bétájában is részt vehetnek, vagyis ingyen és bérmentve kipróbálhatják, hogy miképpen is sikerült a Blizzard csapatalapú, a Battlebornhoz hasonlóan számtalan, eltérő képességű karaktert felvonultató, de azzal ellentétben egyjátékos módot egyáltalán nem tartalmazó FPS-e. Lényeges, hogy akik április 29-ig előrendelték a programot, azok egy barátjukkal együtt május 3. és 9. között vethetik majd bele magukat a csaták őrjöngő forgatagába. A többiek május 5. és 9. között deríthetik ki, hogy a játék mennyire felel meg az ízlésüknek és hogy érdemes lesz-e beruházniuk a végleges verzióba.

Az egyedi látványvilágú Yon Paradoxban egy elromlott időgépet kell majd megjavítanunk, de az igazi nehézséget nem a ravasz és cseles fejtörők fogják jelenteni, hanem a le-lecsapó időviharok, amik miatt egyre több és több, más idősíkban élő variánsunk tölti majd be a játékteret. Emiatt nem csak a logikai talányokat kell majd megoldanunk, hanem arra is ajánlott lesz emlékeznünk, hogy korábban merre jártunk és mit csináltunk. Hiszen ha véletlenül összetalálkozunk saját magunkkal, akkor az így keletkezett paradoxon garantáltan megsemmisít majd mindent.

A krimik szerelmesei a The Deed önállóan is futtatható kiegészítőjével, a The Deed: Dynasty-val üthetik el a szabadidejüket. Az alkotásban három helyszínen, jelesül IV. Henrik uralmának idején, a vadnyugaton, illetve ötven évvel az alapjáték eseményei előtt, a már jól ismert villában próbálhatjuk majd ki, hogy elég ravaszak vagyunk-e ahhoz, hogy megússzuk egyik nem igazán kedvelt embertársunk hidegvérrel való meggyilkolását. A feladatunk ugyanis nem csak az lesz, hogy sikerrel végezzünk az utunkban álló pernahajderrel, hanem arra is oda kell majd figyelnünk, hogy okvetlenül valaki másra tereljük a gyanút, elhárítva a fejünk felől a viharfelleget. Ha sikerrel fogunk járni, nem lesz probléma és azzal a boldog tudattal hajthatjuk majd álomra a fejünket, hogy túljártunk a törvény képviselőinek eszén. Amennyiben viszont hibázunk, nem lesz irgalom és pillanatok alatt a vesztőhelyen találjuk majd magunkat.

Felsorolásunkat a Coffin Dodgers zárja. A Milky Tea Studios meglehetősen morbid alaphelyzetű versenyjátékában egy nyugdíjast irányítunk, aki mivel szeretné, ha Nagy Kaszás egy időre még elkerülné, egy életre-halálra szóló mopedversenyen kell hogy bebizonyítsa, hogy még elég fitt ahhoz, hogy éljen egy keveset. A lelkünkre pályázó entitás persze nem játszik tiszta lapokkal, ezért nem csak őt és a többi, a túlélésért repesztő apókát és anyókát kell lehagynunk, hanem az általa idézett zombikat is. A versenyzők meglehetősen sokszínűek, így a technikát titkon szerető amish öregember, régebben egy motorosbandát vezető nyugdíjas, ex-szupermodell és még négy, fura, de szerethető figura közül választhatjuk ki, hogy kivel is szeretnénk kicselezni, sőt, padlógázzal lehagyni a Halált.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Május 2.

Positron (PC)

Immortal Empire - Adventurer Pack (PC) (DLC)

Május 3.

Astral Domine (PC)

Secrets of Deep Earth Shrine (PC)

Battleborn (PC, PS4, Xbox One)

Fragments of Him (PC)

Liveza: Death of the Earth (PC)

Share (PC)

Shadow Complex Remastered (PC, PS4)

Azkend 2: The World Beneath (PS4, PS Vita)

Coffin Dodgers (PS4)

Push Me Pull You (PS4)

Ray Gigant (PS Vita)

Table Top Racing: World Tour (PS4)

The Park (PS4, Xbox One)

Superhot (Xbox One)

KOI (PS4)

Május 4.

Robot (PC) (DLC)

Lavapools (PC)

Townopolis (PC) (Demó)

Immortal Empire - Mercenary Pack (PC) (DLC)

Cyber City 2157: The Visual Novel (PC)

Neverending Nightmares (PS4, PS Vita)

Május 5.

Kathy Rain (PC)

Earn to Die 2 (PC)

I and Me (PC)

The Temporal Invasion (PC)

Mind Unleashed (PC)

The Beggar's Ride (PC)

Midvinter (PC)

HACK_IT (PC)

Castle Heist: Chapter 1 (PC)

Hyposphere (PC)

Wars of Napoleon (PC)

prog.1 (PC)

Overwatch nyílt béta (PC, PS4, Xbox One) (Akik április 29-ig előrendelték, azok egy barátjukkal együtt május 3. és 9. között próbálhatják ki. A többiek május 5. és 9. között játszhatnak.)

Május 6.

Magic Quest (PC)

Tadpole Treble (PC)

Color Chaos (PC)

Immortal Empire - Master Pack (PC) (DLC)

Yon Paradox (PC)

Spunk and Moxie (PC)

The Deed: Dynasty (PC) (Önállóan futtatható kiegészítő)

Project CARS Game of the Year Edition (PC, PS4, Xbox One)

Coffin Dodgers (Xbox One)

Május 7.

Mystery Castle (PC)

Istrolid (PC)

Imhotep, Pyramid Builder (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward