Heti játékmegjelenések - 2016. 16. hét

Ratchet és Clank megújulnak, a vikingek visszatérnek, új Warhammer 40K-s stratégiai címmel leszünk gazdagabbak és pár klasszikus is feltámad.

Heti játékmegjelenések - 2016. 16. hét

Áprilishoz képest szokatlanul változatos és érdekes hét előtt állunk, ami jóformán minden stílus és műfaj kedvelői számára tartogat valami érdekfeszítőt. Lássuk is hát, hogy mikre is lesz érdemes odafigyelnünk az előttünk álló időszakban!

Bár a 2002-es Ratchet & Clank remake-jének még 2015-ben meg kellett volna jelennie, az Insomniac illetékesei úgy határoztak, hogy a debütálás időpontját egy évvel későbbre halasztják, hogy az szinkronban legyen a széria alapján készült filmmel. A héten végre a mozikba fog kerülni a film, így a PS4-tulajok elől elhárul minden akadály és szerdától belevethetik végre majd magukat a későbbi epizódokban megjelenő játékmenetbeli változtatásokkal (pl. fegyverfejlesztés) kibővített és értelemszerűen grafikailag a kor igényeihez igazított feldolgozásába. A lényeg persze változatlan maradt, tehát ezúttal is a lombaxok népéből származó Ratchet első nagy kalandját élhetjük majd át, aki megannyi kalamajkát követően robot-cimborájával, Clankkel együtt ismeretlen senkiből a galaxis igazi hősévé válik.

A héten megjelenő Lumo-nak köszönhetően nem csak a hagyományos, hanem a fénykorukat a nyolcvanas-kilencvenes években élő, izometrikus platformerek szerelmesei sem fognak unatkozni. A korábban a leginkább a Crackdown második részéről ismert Ruffian Games kötelékét erősítő Gareth Noyce által jegyzett alkotásban egy fiatal kis varázslót fogunk alakítani, akinek egy négy nagyobb zónát és összesen nem kevesebb, mint négyszáz szobát tartalmazó, veszélyesebbnél veszélyesebb csapdákkal teli kastélyból kell majd megtalálnia az egyetlen helyes kivezető utat. Lényeges, hogy a játék nem csak a reflexeinket fogja próbára tenni, hanem mivel számtalan kisebb-nagyobb puzzle-fejtörőt is meg kell majd oldanunk, a logikai készségünkre is szükségünk lesz ahhoz, hogy az ifjú varázstudó élve ússza meg a nem mindennapi kalandot.

Amennyiben valami komolyabbra és komorabbra vágynánk, akkor a Battlefleet Gothic: Armada lesz a nekünk való csemege. A Games Workshop társasjátékának RTS-változatában csakis rajtunk fog állni, hogy az Istencsászárt fanatikusan bálványozó birodalmat, a káosz fertelmes és sötét erőit, az egykor az egész galaxist az uralmuk alatt tartó eldarokat, vagy éppen az irgalmat nem ismerő, brutális orkokat vezetjük-e majd diadalra a Gothic szektor megkaparintásáért zajló háború során. Az ígéretek szerint egy olyan átiratot fogunk kapni, ami egyfelől maximálisan hű lesz a népszerű univerzum hangulatához és világképéhez, tehát az egyes népek rájuk jellemző különleges képességekkel, egységekkel és támadási módokkal bírnak majd. Másfelől mind az egy, mind pedig a többjátékos módot kedvelők igényei ki lesznek elégítve, mert a fejlesztők egyformán nagy hangsúlyt fektettek a kampányra és a multiplayerre.

A taktikai szerepjátékok rajongói a The Banner Saga második részével kapcsolódhatnak majd ki. A trilógia legújabb felvonásában a hangsúly ismét az okosan megvívott harcokon és döntési helyzeteken lesz, mert minden cselekedetünk befolyásolja majd, hogy miképpen is fog alakulni a vikingek sorsa. Újdonság, hogy immár a horsebornoknak nevezett, kentaurszerű lények is színesítik majd az amúgy sem unalmas cselekményt.

Felsorolásunkat a Namco Bandai gondozásában megjelenő Arcade Game Series zárja. Ha csak egy kicsit is szeretjük a régi idők nem túl bonyolult játékmenetű, de magukkal ragadó klasszikusait, akkor mindenképpen érdemes lesz egy pillantást vetnünk rá. A digitálisan terjesztett csomag ugyanis nem kisebb címeket fog tartalmazni, mint az alighanem sokakban kellemes emlékeket ébresztő Pac-Man, a Ms. Pac-Man, a Dig-Dug és az idén már harmincötödik születésnapját ünneplő Galaga.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Április 16.

Plastic Playground (PC)

Április 18.

Typefighters (PC)

Április 19.

Danganronpa 2: Goodbye Despair (PC)

Selenon Rising (PC)

The Average Everyday Adventures of Samantha Browne (PC)

HEX: Shards of Fate (PC)

LOUD on Planet X (PC, PS4)

The Collider 2 (PC)

Ice Lakes (PC)

The Banner Saga 2 (PC)

IS Defense (PC)

Call of Duty: Black Ops 3 Eclipse (PS4) (DLC)

Invisible, Inc (PS4)

KOI (PS4)

Pang Adventures (PS4)

Április 20.

Melty Blood Actress Again Current Code (PC)

Weather Lord: Following the Princess Collector's Edition (PC)

P·O·L·L·E·N (PC)

Tank Brawl (PC)

Megamagic: Wizards of the Neon Age (PC)

3 Coins At School (PC)

March of the Living (PC)

Axiom Verge (PS Vita)

Arcade Game Series (PC, PS4, Xbox One)

Masquerade: The Baubles of Doom (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Assetto Corsa (PS4, Xbox One)

Ratchet & Clank (PS4)

Április 21.

My Night Job (PC)

Western Press (PC)

Battlefleet Gothic: Armada (PC)

Frederic: Resurrection of Music Director's Cut (PC)

Április 22.

Stealth Labyrinth (PC)

Eternal Destiny (PC)

Mind Unleashed (PC)

Midsummer Night (PC)

Secrets of Deep Earth Shrine (PC)

Abandoned Knight (PC)

Save the Dodos (PC)

8-Bit Armies (PC)

Tadpole Treble (PC)

Lichdom: Battlemage (PS4, Xbox One)

Lumo (PC, PS4, PS Vita, Xbox One)

Rugby Challenge 3 (PS4, Xbox One)

Tales From the Borderlands ( PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) (Dobozos változat)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward