Heti játékmegjelenések - 2016. 15. hét

Sötét lelkek, nukleáris pusztaság, kihalt angliai falvacska, pokolbéli szörnyek, egy fiatal lány tanácstalan szelleme és iszonyatos mennyiségű szénsavas üdítő.

Heti játékmegjelenések - 2016. 15. hét

A Souls-sorozat rajongói igencsak kellemes időszak elé néznek, hiszen Japánt követően hamarosan nálunk is debütálni fog a FromSoftware sikerszériájának legújabb felvonása, a Dark Souls 3, amiben számtalan kisebb-nagyobb változáshoz kell alkalmazkodniuk a felhasználóknak. Egyebek mellett például visszatért a Demon's Soulból ismert varázslatrendszer, azaz a mágikus erőnket egy, az ellőtt bűvigék erősségétől függően csökkenő csík jelzi. A lényeg azonban természetesen semmit sem változott, tehát ezúttal is egy közvetve elmesélt történet részesei lehetünk és izzasztóbbnál izzasztóbb csatákat vívhatunk meg a meglehetősen melankolikus hangulatú játékban.

Ha kihagytuk volna a május 13-án érkező Doom zárt bétáját, de első kézből szeretnénk információkat szerezni arról, hogy miképpen is sikerült a népszerű FPS-széria multiplayer-módja, akkor nem kell mást tennünk, mint szabaddá tenni magunkat a hétvégére, hiszen április 15. és 17. között végre mindenki ingyenesen kipróbálhatja majd a többjátékos viadalokat. A zárt bétához hasonlóan ezúttal is a Heatwave-nek, illetve az Infernalnak nevezett pályákon fogjuk tudni letesztelni a képességeinket a többiek ellen, mégpedig a Team Deathmach, illetve a Warpath módokban. Az utóbbi a King of the Hill mozgó elfoglalható pontokkal, illetve egy a résztvevőket egy rendkívül erős démonná átváltoztató, de pontot nem adó rúnakörrel feldobó variánsa.

A Fallout 4 kedvelői sem fognak unatkozni, mert a Wasteland Workshop DLC számtalan újdonságot hoz majd. Egyrészt, ketreceket készítve módunk lesz arra, hogy elfogjuk az egykorvolt Boston területén élő, ellenséges szörnyeket és fosztogatókat, majd egy arénában egymásnak, vagy településünk harciasabb tagjainak eresszük őket, hogy aztán jól szórakozzunk a kegyetlen viadalokon. Másrészt, városunk még az eddigieknél jobban is tesztre szabható lesz, így csakis a fantáziánk szab majd határt annak, hogy miképpen is fog kinézni az általunk vezetett közösség.

Ennyi vér, izgalom és akció után könnyen lehet, hogy egy időre inkább békésebb vizekre szeretnénk majd evezni. Az elgondolkoztató, narratíva alapú alkotások számítógépet preferáló szerelmesei örülhetnek, mert a héten végre PC-re is megjelenik majd a The Chinese Room sikercíme, az egy kihalt angliai kisvárosban játszódó Everybody's Gone to the Rapture. Mivel Magrathea egy tavaly augusztusi cikkében alaposan kivesézte a számtalan kérdést felvető és általunk igencsak kedvelt program erényeit és gyengeségeit, fölösleges lenne megismételni az ide kattintvaelolvasható, mindenre kitérő kritikát.

Amennyiben inkább egy hangulatos és elmetornát is kínáló point and click címmel ütnénk el a szabadidőnket, akkor a Goetia garantáltan méltó lesz a figyelmünkre. A Fear Effect folytatásának elkészítését tervező Sushee által tető alá hozott kalandjátékban egy fiatalon elhunyt lány, Abigail Blackwood szellemét irányítjuk akinek fogalma sincs arról, hogy miért is kellett visszatérnie negyven évvel a halála után a síron túli világból. Ahhoz, hogy választ kapjunk a kérdésre és kideríthessük, hogy mi is történt szeretett családunkkal az eltávozásunk után, be kell barangolnunk hősnőnk őseinek több mint kilencven szobából álló, megannyi titkot és talányt rejtő kúriáját. A program különlegessége, hogy műfaja legtöbb képviselőjével szemben nem csak egyféle módon lehet benne megoldani a puzzle-feladványokat, hanem több lehetőségből is választhatunk. Ráadásul ha nagyon alaposak vagyunk kutatómunkánk gyümölcseként Abigail új, hasznos szellemképességekre tehet szert. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a játék elnyerné a tetszésünket, innen letölthetjük a demóját.

Felsorolásunkat a Soda Drinker Pro zárja. Will Brierly művében a szénsavas üdítőitalok ivásának semmivel össze nem hasonlítható élményét szimulálhatjuk, hiszen minden bizonnyal széles tömegek vágynak arra, hogy ha csak a monitor előtt ülve is, de végre megtudhassák, hogy milyen érzés is az, amikor az ember olyan extrém helyeken kortyolgatja kedvenc nedűjét, mint egy mogyoróvajjal teli üveg belseje, vagy éppen egy végeláthatatlan, hófehér jégmező. A gondos fejlesztő szerencsére azokra is gondolt, akiknek a szíve nem bírja az ilyen és ehhez hasonló izgalmakat, így ők jóval szolidabb körülmények között, például egy öregember társaságában, vagy egy plázában járva-kelve is felhajthatnak egy keveset a cukros italból. Jogi képviselőnk tanácsára mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy pszichedelikus tudatmódosító szerek hatása alatt álló kedves olvasóink még fizikai erőszak kilátásba helyezése esetén se nézzék meg a trailert, ha kedves az életük.

A héten megjelenő fontosabb vagy érdekesebb játékok listája az alábbi:

Április 12.

Dark Souls III (PC, PS4, Xbox One)

Julai (PC)

FrightShow Fighter (PC) (Demó)

Stories: The Path of Destinies (PC, PS4)

Democracy 3 Africa (PC)

Dear RED – Extended (PC)

Marble Void (PC)

Fallout 4 Wasteland Workshop (PC, PS4, Xbox One) (DLC)

The Park (PS4)

Április 13.

Wand Wars (PC)

Club Life (PC)

Skullgirls 2nd Encore Upgrade (PC, (DLC)

Discovering Colors – Animals (PC)

Április 14.

Goetia (PC)

ICARUS.1 (PC) (Demó)

Tyto Ecology (PC)

Aurion: Legacy of the Kori-Odan (PC)

Everybody's Gone to the Rapture (PC)

Roll'd (PC)

Soda Drinker Pro (PC, Xbox One)

Április 15.

Secrets of Deep Earth Shrine (PC)

prog.1 (PC)

Starship: Nova Strike (PC)

Tidal Affair: Before The Storm (PC) (Demó)

Return of the Giants (PC) (DLC)

Doom nyílt béta (PC, PS4, Xbox One) ( A béta április 17-ig tart, a részvétel ingyenes.)

Worst Case Z (PC)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward